Windows 7 pracovní plocha

Zdravim zkoušel jsem vyřešit muj problem pres google ale nejak nevim jak přesně muj problem nebo spiš zvědavost formulovat tak abych se nemusel ptat zde na forum ale važne me to zajima :D tak asi předem řict o jakej windows se jedna mam windows 7 Ultimate 64bit a mam rozdělenej disk na 3 sekce /c system 76 gb ::: /d 400 gb :::/e 454 gb.a ted oco jde: když si stahuji objemne data pres program si je stahuje na hlavni plochu tak aby to bylo snadne a viděl jsem co už mam atd.. jenomže mam problem ze mi disk /c hlasi ze mam věčně plný disk jde windows nastavit tak aby hlavni plocha brala misto na disku treba /e data kde mam hodně mista a nemusel jsem tak věčně litat do složek v jinem disku ? děkuji za radu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

nastavit to jde, ale nejsem si úplně jist jeslti to chceš dělat - není to "bezpečný" zásah do systému, tzn po tomto zásahu může systém začít haprovat, nebo už se nikdy nespustí.
Každopádně já to tak mám - chtěl jsem, aby mi to plochu (a další) synchronizovalo ve Win10 na OneDrive... :-)
Tedy otevři následující větev registrů:
HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\User Shell Folders
A tam už si napiš co chceš, konkrétně do Desktop asi vepíšeš D:\Desktop.
Nezapomeň to pak restartovat. Pozor na překlepy. Toto nastavení neovlivní další uživatele. Pro jistotu si zálohuj současnou složku na C aby ti jí to nepřemázlo, kdyby se něco po...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dobre dekuji moc ja to radsi necham tak jak to je aspon vim ze to teoreticky funguje.nechci mit do budoucna problem s pc.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.