Win 7 starter - změna plochy (*VYŘEŠENO*)

Mám dotaz ohledně změny pozadí. Už jsem četl Váš článek jak změnit tapetu pomocí prográmku oceanis changer, ale já bych to chtěl zkusit jinou cestou. Pár způsobů jsem vyzkoušel, ale nic mi nepomohlo.

1) Pomocí příkazu REGEDIT, jsem otevřel registry, v registrech jsem si najel na: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop - Wallpaper, zde je uvedena adresa: %windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg. Tuto adresu jsem zkoušel změnit na adresu, kde mám uložený svůj obrázek, tedy: "C:\Users\Jenda\Pictures\Tapeta.jpg", poté jsem registry zavřel a restartoval PC, ale po restartu se obrázek nezměnil a když jsem opětovně najel na registry a překontroloval adresu k mému obrázku co jsem měnil, tak byla změněna zpět na: %windir%\web\wallpaper\windows\img0.jpg

2) Našel jsem si, kde je obrázek umístěn: C:\Windows\Web\Wallpaper\Windows, v této složce je obrázek pojmenován ''img0.jpg''. Přejmenoval jsem tedy svůj obrázek stejným názvem, chtěl jsem ho překopírovat, ale napsalo mi to, že k provedení této akce je nutné oprávnění.

Nevím, jestli existuje ještě jiná možnost, jestli jsem neudělal něco špatně, možná jsem se pustil do něčeho co není možné, ale raději se zeptám ještě Vás. Předem díky za odpověď :)

EDIT: Ještě jsem koukal na vlastnosti obrázku a v záložce Zabezpečení je uvedeno, kdo má jaké oprvánění. Já jako uživatel "Jenda" mohu obrázek jen číst a spouštěť, je zde ale ještě uživatel "TrustedInstaller", ten může obrázek i měnit. Nevíte, jak se přihlásím jako uživatel TrusterInstaller?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

v nouzáku?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

No, nouzový režim v tomto případě nebude moc platný. "TrustedInstaller" vlastně není uživatelský účet - je to jen jakýsi nadřazený proces s vyšším oprávněním.

Ta editace registrů prostě musí fungovat. Koukám, že píšete, že se vám cesta neuložila. Zkuste "regedit" spustit jako "správce". Tedy vyhledat ve Startu "regedit" a pravý kliknutí - "Spustit jako správce".

Obrázek uživatele Mikynka

Zkoušel jsem nouzový režim, ale to nepomohlo. Dál jsem zkoušel postup podle Jome. Ve startu jsem ale regedit nenašel, našel jsem si ho ale ve složce windows, kliknul jsem na něj pravým tlačítkem, otevřel ho jako správce, změnil ve složce "wallpaper" adresu obrázku, to potvrdil tlačítkem OK a program zavřel přes - Soubor - Ukončit. Restartoval jsem pc, ale žádná změna, tapeta je stejná a adresa v registrech stále nezměněná. Tak nevim, asi je to ve verzi win 7 starter zablokované i tímto způsobem.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Předpokládám, že na svém PC jste na úrovni administrátor? Máte odpovídající pravomoce-účet?

A program z návodu vám také nefunguje?

Obrázek uživatele Mikynka

Ano na svém PC mám nastavený účet jako administrátor. Nevím, jestli to má s tím něco společného, ale PC jsem po zakoupení zapnul, doinstaloval se mi systém a na tomto systému pracuji, ještě jsem systém nepřeinstalovával, nevím tedy, jestli jsou na doinstalovaném systému nějaká další omezení, než na nové čisté instalaci win 7 starter.

Jinak prográmek mi funguje dobře, stáhl jsem si ho, je v češtině a práce s ním je jednoduchá, jen jsem chtěl vyzkoušet i jinou změnu tapety než za použití programu Oceanis Change. Ale nic jiného nejspíš nepůjde.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ne ne, to s tím nic společného nemá. Žádná další omezení nemáte...
Jsem rád, že alespoň ten prográmek funguje, a jsem také rád, že jste tento problém inteligentně směroval sem a ne pod článek. Takových uživatelů si vážím (už jsem to chtěl zmínit výše, ale nedostal jsem se k tomu). :???:

Takže můžeme toto vlákno vést poněkud uvolněně, jen jste chtěl být zvídavý, nemáte s tím problém. To jsem chtěl vědět...

---

No, ale možná právě díky tomu prográmku vám nejde plocha změnit přes registry. On ten SW si možná hlídá změny na té reg. cestě - nebo on neběží v system tray? Už si teď nevzpomínám. Asi neběží že, jen zedituje cestu a pak se může dát klidně pryč a plocha stále zůstává změněna. Nebo ne? Běží asi v system tray, že jo? Teď fakt nevím... :D

Obrázek uživatele Mikynka

Děkuji za pochvalu, vážím si toho, asi sem budu psát častěji :) Jinak problém s tím nemám, jen jsem byl zvídavý, protože jsem si nechtěl do pc instalovat další prográmek, aby zpomaloval jeho už tak slabý výkon :)

Jinak změnu v registrech jsem prováděl ještě před instalací toho prográmku, takže v tom to nebude. Jinak jsem někde četl, myslím, že to bylo i ve Vašem článku, že tento prográmek nemění obrázek tapetu, ale pouze tuto tapetu překryje novou tapetou, takže je stále v pozadí tapeta od win 7. A ještě jste se ptal, jestli program běží v system tray, tak nevim, kde to přesně zjistit, ale v pravém dolním rohu na liště není, snad to bude ono :)

Obrázek uživatele Mikynka

Myslím, že už nejsou jiné možnosti, jak změnit tapetu, než pomocí toho prográmku, tak děkuji moc za rady a můžeme LOCK :)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, to je system tray - prostor vedle hodin. Nebyl jsem si jist, jestli neběží na pozadí.

Mno, abych se přiznal, nenapadá mě, čím by to mohlo být. Cestu jste tam vkládal bez uvozovek předpokládám? To je divný, že se to neuloží...
A byla cesta správná, když to zkusíte třeba jen na úplně triviální C:\test.jpg ?

Obrázek uživatele Mikynka

Ano cestu jsem vkládal bez uvozovek a zkoušel jsem obrázek vložit jen na disk C:, ale taky se to neuložilo. Koukal jsem i do REGEDITu, jestli se tam nemusí něco ukládat, když je zavírám, ale ne, jen se ten program ukončí buď křížkem, nebo přes soubor a ukončit.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Abych se přiznal, tak nevím, proč tahle varianta nejde.
Jediné editační cesty, které znám, byl tenhle program, registr, a nebo nějaký "customize" programy, něco jako dělá Stardock. Ty dokáží změnit i komplet prostředí včetně oken atd. Ale to se mi na netbook vzhledem k jeho výkonu zdá trochu moc...

Obrázek uživatele Mikynka

To máte pravdu, ty customize prográmky, by zatěžovaly netbook, nechtěl jsem právě používat prográmky, jen čistě přepsat originál tapetu za tu svojí. Ale nejspíš to nepůjde, ale děkuju za pmoc ;)

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tak už vím, kde je problém.
Trochu jsem se zamyslel, a je to úplně jasné. Registr se neuloží, protože nemáte patřičná práva pro uložení registru. Nakoplo mě to "TrustedInstaller".

Aby se práva uložila, bude třeba si je přidělit.
V tom registru klikněte pravým na "Desktop" a "Oprávnění" - "Upřesnit" - "Vlastník". Zde nahoďte své uživatelské jméno a uložte.

Potom znovu klikněte na "Upřesnit" a na kartě "Oprávnění" bude znovu nutné si autorizovat své jméno a přidělit práva.

Potom už to bude ok a registr bude fungovat.
Když tak zde je anglický návod, co jsem našel: http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-desktop/you-c...

Obrázek uživatele Mikynka

Tak jsem to vyzkoušel podle návodu a už to funguje, je to celkem složitý, na to bych nikdy sám nepřišel :).. Jenom to chce mít obrázek ve stejném rozlišení, jako je rozlišení obrazovky, protože potom se upravit nedá a obrázek není od kraje ke kraji. Díky za návod