W7 - BSOD při probuzení ze spánku

Zdarec klucí,
tak pojednou jdu zase pro odpovědi já za vámi..

mám W7 Profi x64 CZ, doposud nebyl žádný problém. často jsem PC posílal do režimu spínku, ze kterého se PC snadno vzbudil přes klávesnici a za 3-4 sekundy byl plně v provozu (úžasná věc W7). jenže nedávno jsem takhle přišel, zmáčkl obvykle mezerník a čekal.. nic, grafika asi nenajela, DVI signál nikde.. tak jsem to restartoval a odešel.. když jsem po chvíli přišel, PC byl vyplý. od té doby jsem dodnes neuspával a teď jsem u toho seděl.. PC se začal probouzet, ale grafika očividně zase nenajela, zase žádný DIV signál..
/na netbooku mi spánek taky nefunguje, taky černý display/

tak jsem to restartoval, začalo to najíždět, objevilo se hibernační "obnovování funkce systému windows" (nebo tak něco?) a pak BSOD s textem HAL_INITIALIZATION_FAILED, po jejímž výpisu se PC prostě vypnul.
/po restartu na NTB se NTB prostě spustil rovnou znovu klasickým zapínáním a "spustit běžným způsobem"/

po nastartování vyjelo spuštění "běžným způsobem" a po najetí do oken vyskočilo "systém windows byl obnoven po závažné chybě", vyhledání řešení nepomohlo..

zkoušel jsem trochu googlit, ale všem se tahle chyba objevila při startu systému, jenže u mě je to vázané jen a pouze na spánek, jinak PC běží normálně a najíždí normálně..

nevybavuju si žádnou změnu SW ani HW systému proti předchozí době, ale nedávno jsem jej přeinstalovával a nejsem si jist, jestli jsem mezi reinstallem a prvním nezdařilým probuzením PC uspával, nebo ne.. je možné že ne...
každpádně pokud by to byl problém na reinstall, v dohledné době přijde nový HDD, takže nový reinstall, ale pokud to může být i někde jinde, sem s návhry.. víte jak je to se mnou a SW :))

díky všem za jakýkoliv postřeh..

Obrázek uživatele Vojta_

Nevim jak to řešit ale notebooku mám to samí po probuzení jen černá obrazovka... až po restartu zase jede jak má ale zvláštní je že když k němu mám připojený monitor tak ten se rozjede jak má a jede normálně ovšem obrazovka u notebooku se nerozsvítí... ale když se na ní víc podívám tak jsou vidět ikony a prostě normální plocha jen je to celý zhasnutý.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

teď jsi mi nasadil brouka do hlavy.... na ten netbook jsem přitom externí monitor nepřipojoval.... zkusím to... každopádně u kompa mi to doposud běhalo..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Restart je také start systému, tak to bude mít souvislost.
Kdyby BSOD vypadalo takto STOP 0x0000005C Error Resolution, tak bych to i klidně k hibernaci přiřadil, že má po probuzení problém s rozlišením.
Řekl bych, že se to týká spíš disku, ale dle mě to už je sekundární problém, jen důsledek nějaké příčiny (hibernace). Nebo jakoby procesy nepočkaly na probuzení disku, co zkusit zakázat vypnutí disku, u hibernace to je ale nejspíš úplně jedno.
Jinak pro STOP: 0x0000005C. HAL_INITIALIZATION_FAILED

V počítači dojde k chybě poté, co povolíte v počítači se systémem verze x 64 systému Windows Server 2008 R2 režim "x2APIC" (našel jsem toto i u 2 článků s win7).

http://msdn.microsoft.com/en-us/library/ff559069%28v=VS.85%29.aspx
http://translate.google.cz/translate?hl=cs&sl=en&tl=cs&u=http%3A%2F%2Fww...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hmmm.. teď jsem přijel na chalupu, v pondělí až budu dom na to kouknu...

každopádně normální restart to samosebou nedělá, jen právě když to uspím (hibernovat PC nejde, to ti W7 dovolí jen u NTB) a ono se to pak neprobudí, takže to tvrdě restartuji a pak vyjede BSOD... mě ani tak nezaráží BSOD po tvrdém restartu právě ze spánku (kdy spouštěcí data zůstávají v ramce), jako spíš že se neprobudí.. a že po probuzení obnovuje jakoby z hibernace, přitom by o režimu spánku jakoby neměl vědět, na disk by se nemělo ukládat skoro nic.. hlavně logicky po spánku nejsou na disku hibernační data, takže možná i proto ta BSOD...

rozlišení nwm nwm.. HD jsem tam měl furt a šlo to, HW jsem neměnil, SW je stejný za poslední 2 roky, jen je tam asi 6 reinstallů :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

já mám hibernaci i režim spánku vypnutý, ale ted jsem to testnul a normálně se mi PC hibernovalo, po spuštění bylo napsáno OBNOVENÍ ČINNOSTI SYSTÉMU WINDOWS a normálně pokračuje. Takže těžko říct, testnul bych jinej HDD, půjčil bych ti válí se mi tu 200G disků mraky :D

Jak jsem pročítal vejš Vojta_ zjistil po probuzení nefunkčnost podsvícení u NTB, nevíš, jestli na čistém systému to je funkční? Testnu si to na NTB, to by pak znamenalo, že se grafárna nerozjede jak má, nebo ovladač na to neni udělanej.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak na tom NTB jsem to právě zkoušel dřív, a ani na čistém systému to nejde, ani bez driverů, ani s... hlavně ale ten NTB není pro W7 dělaný, nemá žádné drivery, pouze to co sám W7 umí (a že fakt umí všecko).. každopádně fakt jsem si nevišiml, jestli svítí nebo ne.... ale mě najede k heslu a když heslo po 5ti minutách zadám, neozve se zvuk přihlášení, tudíž se nepřihlásí, tudíž vůbec neběží systém..

na kompu jsem to teda nezkoumal, jestli se dá někde hibernace povolit. sválně kde to je? abych to zkusil.. každopádně hibernace šla u XP, ale ne u W7..

disku doufám nic neni ale má už za sebou taky hodně... přecijen zezačátku to byl samý restart, tuny bordelu, no znáš to sám :)) ale mám stejně oběhaný starší disk, ten už za sebou má 30K hodin provozu a zkrat na napájení a stále běhá jako ďábel (V rámci IDE)... no až ten WDC Black LX bude, tak se uvidí :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

MOŽNOSTI NAPÁJENÍ/ZMĚNIT NASTAVENÍ SCHÉMATU/ZMĚNIT POKROČILÉ NASTAVENÍ NAPÁJENÍ/REŽIM SPÁNKU - HIBERNACE

na PC mám veškeré vypínání zastaveno, prostě i HDD mažou dokud nevypínám, v hibernaci jsem si dal 3 minutky, otevřel dokument a zachvíli už byl v hibernaci.
Co spořič? nemůže nastat situace, kdy naběhne spořič a vzápětí nastane hibernace a on po probuzení neví co má dělat?(jen střílim od boku)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

spořič nemám... hlavně pc uspávám sám, přímo přes start, když od PC odcházím na delší dobu.. jinak jen uzamykám obrazovku přes klávesu na klávesnici, kdy pak přídu, drknu do myši (aby se rozsvítil monitor), zadám heslo, enter a jsem přihlášen...
rozhodně se mi nestalo, že by mi po probuzení cokoliv chybělo, i po delší době.. každopádně ti nesměj vypnout proud :)) samozřejmě když to restartuješ, chybí ti pak všecko :))

jako víšco.. neni problém to vypnout, ale mám spoustu aplikací po spuštění a ještě starej pomalej disk, takže se to fakt spouští dlouho... přemejšlim jestli spíš nekoupim jen malej SSD a na zbytek nechám tenhle, ono je to jedno... ale mám tam takých aplikací, že fakt s tříjádrem 5 minut, disk se ani nezastaví.. jsou to ale věci životně důležité...
když ale spánek fungoval, tak proč ho nevyužít... teď už nefunguje :( rozhodně do školy bych spánek ocenil velice, na přestávky atd, hibernace je v takovou chvíli buzerace, ale nedá se svítit...
vim o tom, že na tom NTB to fungovalo.. po reinstallu systému to jelo.. asi pětkrát, pak už ne :D (samozřejmě mi na test stačilo 5 minut) po dalším reinstallu to tuším šlo už jen třikrát a konec.. prostě na NTB to nejde, ale co už :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak hibernace je vlastně vypnutí s uložením dat prostředí na disk, něco vtom bude, řikáš 5x a pak 3x to šlo, určo než se provedly všechny aktualizace a nainstalovali ovladače :))

holahola pivko volá, příjemný velikonoce všem, kdybych se někde zdržel do pondělka :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nemyslim si že v tom měly prsty ovladače, při instalaci jsem zakázal win update... snad se natahl jen to co měl win v sobě... jenže pak už je to jeho blbost, bez ovladačů to stejně provozovat nejde :)) bez ovladače jse GMA945 úplně nepoužitelná :D

joo, zas ty veikonoce :)) já to neslavim, já si to jen přetrpim... ale všem ostatním přeju krásný a veselý :lol:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak jsem právě testnul na NTB.. napoprvé se ze spánku probudil hned a obraz byl na displeji i VGA monitoru.. napodruhé už samozřejmě nevstal, obraz nebyl ani na displeji, ani na monitoru, ikony teda fakt nebyly vidět, oba displeje byly sice se signálem, ale černým, což znamená, že v nich bylo napájení, grafiky byly zaplé.. ale obraz byl prázdný...

Obrázek uživatele Michal Čížek

:)) tak jsem to také znova odzkoušel a pořád funkční ani minutka ani 10 nemá vliv na probuzení, pokus byl na NTB ASUS X51L s win 7, původně s XP a poslední kusy se dělali s vistou.

Jinak sesumírováno ze všech článků: hodně se píše o spuštěných programech OUTLOOK, zálohovací programy, ale hlavně o aktualizaci BIOSu a čipsetu, jako první doporučení zkoušet vypínat spuštěné programy a testovat, dál také odinstalací ovladače GK a ponechat základní co si najdou seveny a zase zkoušet, spustit nouzák a tam to odzkoušet.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

outlok nemám... aktualizaci byosu myslí že aktualizace je špatně? páč BIOS mám lpně aktuální, poslední verzi..
teď před maturitou nemam ani chuť ani čas hrát si s ovladači, jsem rád že to vůbec funguje :D při posledních aktuaizacích mi po nájezdu s "příprava na konfiguraci aktualizací 0%" tohle svítilo 10 minut než jsem po příchodu ze školy doběhal a pak jsem to restartoval, páč se to ani nehlo.. takže očividně se v systému něco mele...
spuštěných programů mám fakt hodně, ale žádný z nich předtím nezlobil.. leda by aktualizace něco v nich změnila.. ale vzhledem k tomu že je hodlám mít furt všecky zaplé radši oželím spánek, než programy :))

Obrázek uživatele Michal Čížek

:D tak bych řekl aktualizace a mlení v systému, no v nouzáku testnout asi bude nejjednodušší, jen nevím jestli to vůbec v nouzáku jde :D asi jo, když to píšou.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nevim, ale obávám se, že nouzák vůbec něco jako režim spánku nenabízí :)) jsem moc líný než abych se tam teď šel podívat... :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.