Vytížení disku 100%

Odpovědět s citací Upravit příspěvek Reportovat tento příspěvek Nahoru
Zdravim, už jsem fakt na prášky. Nedávno jsem měl vytížení disku (SSD) na 100%, zkusil jsem vypnout/zapnout superfetch a zakázat služby jako je Windows Search. Nachvíli problém vyřešen a disk běhal normálně jak má. Ovšem dnes to vyskočilo zase, dříve stačilo třeba jen kliknout v procesech na Hostitel místní služby a ukončit ho a disk se hned vrátil do normálu, nicméně teď mi to hodilo BSOD a problém přetrvává. Někdy běží disk na 100% třeba 5 minut pak se vrátí do normálu a ten den to už nedělá, někdy je na 100% furt... Už vážně nevim co s tím dělat, zlatý Windows 7, tam jsem žádnej takovej problém neměl. Máte nějakou radu, co s tim dělat?Ještě teda to ukazuje 100% vytížení disku, ale každej proces má tak 0.1 MB/s, takže fakt nechápu, kde se bere to vytížení.

Windows 10 Pro - 64bit

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak dlouho máš tento problem, of začátku? Máš nainstalovanou aktualizaci Anniversary? (build 14393) Prováděl jsi čistou instalaci nebo migraci? Ze začátku byl disk celkem buzerován při nečinnosti protože na pozadí běžely scany atd, ale sám mám Win10 rok a něco bez problémů (nepočítám problémy způsobené faktem že jde o Insider Preview).
Jakou máš základní desku? Zkusil jsi aktualizovat ovladač chipsetu? I tam by mohl být problem.

Obrázek uživatele leonidasik

Díky za odpověď. Hele od té doby, co jsem si otevřel tendle topic, tak nebyl jediný problém(alespoň o tom nevím). Prvně jsem udělal ten jejich upgrade z 7 na 10 a to jsem měl problém s CPU a RAM vytížením na 100% a to jsem fixnul tak, že jsem přepsal nějaké hodnoty v registrech. Pak asi tak měsíc klid a nastal ten problém s diskem, různě jsem googlil a nic nenašel, tak jsem se rozhodl OS reinstalovat a stáhnul jsem verzi přímo od microsoftu. Po instalaci byl klid asi tak měsíc, pak jsem měl první problémy (OPĚT) s diskem. Vypnul jsem fuknce jako jsou Superfetch, Windows Search a ještě něco - nepamatuji si teď - pak byl zas klid tak asi měsíc a potom zase disk 100%... Hned potom jsem otevřel tendle topic. Anniversary update nemám - tedy pokud use jedná o update co vyšel tak 3 dny zpátky - základní desku mám MSI z97 gaming 3. Ano zkoušel jsem aktualizovat chipset.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak stáhni ten Anniversary update, opravuje dost věcí. Jinak fakt nevím...
Který process to žere, Ten hostitel místní služby? Task manager -> Výkon -> sledování zdrojů (resource monitor, pracuju v EN) -> disk -> disk activity -> zjisti k jakým souborům ten process přistupuje. nahoře si ho I můžeš zaškrtnout. Snad nám to pomůže identifikovat

Obrázek uživatele leonidasik

Dobře, zkusim stáhnout ten update a pokud ten disk zase pojede na 100% tak se podívám na tu aktivitu disku.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.