Úsporný režim. (*VYŘEŠENO*)

Přeji Vám všem hezký den. Zájímá mě, proč mi nefunguje úsporný režim. Pozor nemyslím režim spánku ! Posílám screen : http://img359.imageshack.us/img359/8724/uryz3.jpg Vypadá to jako by nebyl aktivovaný. Vím jak aktivovat režim spánku : http://img392.imageshack.us/img392/6705/rezimspankuhg6.jpg . Ale potřebuju úsporný režim - je to ten stav, kdy pc hučí méně než v normálním stavu a stačí pohnout myší a znovu na skočí ? Děkuji za pomoc. :???:

Obrázek uživatele Vlastik

Prosím, může mi někdo poradit ? mě to strašně trápí. Dneska jsme nastavil nějaké UPS viz: http://img339.imageshack.us/img339/347/nastaveniwe1.jpg . Nevim jestli to má nějakou spojitost, ale aspoň tak. :???:

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Tu úlohu můžete klidně vymazat, to s tím vůbec nesouvisí.
Máte sestavovaný počítač? Dříve režim fungoval? Přeinstalace systému byla teď někdy?

Obrázek uživatele Vlastik

Ano ano presne tak. Mam sestavovany pc a predtim to slo a reinstalaci jsem delal nedavno a prave od te doby to nejde. Ja nevim jak to programatori v pc prodejne nastavuji. :shock: Musim se to naucit. To je vse jenom o driverech a nastaveni. Jenom vedet, kde, co a jak to nastavit :lol:

Obrázek uživatele Honza

A co start-> ovládací panely->možnosti napájení->dole úsporný režim nastavit tam nějakou časovou hodnotu.

Obrázek uživatele Vlastik

Hmm tak ja tam nic takoveho nemam. To me stve nejvic, ani pri stisknuti tlacitka vypnout napr. neprovadet zadnou akci, tak to tam nemam. :o

Obrázek uživatele Honza

Můžeš toho udělat prosím screen.

Obrázek uživatele Vlastik

Samozrejme. http://img73.imageshack.us/my.php?image=napajeniqc4.jpg Zadna hodnota o nastaveni casu usporneho rezimu tam neni 8-) Co dal ? Poslu cokoli, staci rict.

Obrázek uživatele Honza

Zajímavé doopravdy tam nic není, máte sp2 popřípadě sp3 ?

Obrázek uživatele Vlastik

Ano mám SP3, stáhl jsem ho z vašich stránek.

Obrázek uživatele Honza

A když jsi to minule instaloval windows - použil si stejnou instalačku?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Vlastik wrote:
Samozrejme. http://img73.imageshack.us/my.php?image=napajeniqc4.jpg Zadna hodnota o nastaveni casu usporneho rezimu tam neni 8-) Co dal ? Poslu cokoli, staci rict.

Takže tam nejde zvolit nějaký ten čas? V nabídce nejsou časové limity?
A režim spánku funguje?

Občas za to může i grafická karta - použil jste kompatibilní ovladače? Ve správci zařízení nemáte u ničeho takový ten "otazníček"?

Přikládám ještě znalostní bázi MS k tomuto problému:
http://support.microsoft.com/kb/907477/cs

Obrázek uživatele Vlastik

To Honza: Ano použil jsem stejnou instalačku.
To jome: Režim spánku funguje a časové hodnoty zde: http://img73.imageshack.us/my.php?image=napajeniqc4.jpg U toho Vypnout Monitor a tak, jdou nastavit.
U grafické karty nemám žádný vykřičník ani otazník, vím co myslíte, nikde to tam nemám. Ovladač jsem stahoval z ofic. stránek www.nvidia.com je tam datum 2008, takže nový driver.
Rady z Micrsoftu si pročtu.
P.S. Ještě jsem chtěl dodat, že zde: http://www.pcporadenstvi.cz/pictures/0712/image004.png máte pole Při stisknutí tlačítka napájení, tak já ho tam nemám.
Ještě poslední věc. Zde: http://img339.imageshack.us/img339/347/nastaveniwe1.jpg ho tam zase nemám.
Zkuste ještě mrknout na video, které jsem natočil pomocí mobilu. Kvalite nic moc, ale díky komentáři to poznáte. http://www.uloz.to/740301/napajeni.3gp

Obrázek uživatele Vlastik

Poradí mi někdo ? :???: :cool: :cool: :cool:

Obrázek uživatele Honza

Tady řešení zatím nevidím, jinak než zkusit reinstall a pokud by nepomohl, tak jinou instalačku, protože nevím, jak jinak nastavit režim spánku, když máš všechny možosti šedé... Jen doplňující otázka: Už ti režim někdy šel a dělal si po tom, co to šlo upgrade?

Obrázek uživatele Vlastik

No šlo všechno když jsem si kupoval pc, ale pak jsem si reinstalval win a uz to nejde. Ono instalacek na Win XP existuje vic verzi ? :shock:

Obrázek uživatele David Ryvola

Instaloval jste správné ovladače na základní desku?

Obrázek uživatele Vlastik

Já myslím, že ano. Mám CD, ktere jsem dostal spolu s pc. Jediné co jsem aktualizoval, tak byla grafika z offic stránek a zvuk na novou verzi 4.05. Co vsechno je potreba na zakl. desku z ovladacu ? :???:

Obrázek uživatele Honza

Pokud je integrovaná třeba lan karta, tak tam bude ovladač na ni, pak chipset driver atd. Mě napadlo, že pokud bys provedl upgrade, tak by to teoreticky jít už nemuselo, ale řekl, si že ne tak tam tedy chybu hledat nebudem...

Obrázek uživatele chomin

zdravim. mel jsem podobny problem na NB Acer TravelMate 2490 a tam to tusi, ze byla graficka karta, ale nejsem si tim tak jist... zkuste tedy preinstalovat ovladac ke graficke karte a uvidime, jestli to pujde. pokud mate cerstve nainstalovany XP, tak by opetovna reinstalace systemu nemela byt takovym hororem.
pokud ovsem ano, tak bych zkusil jeste Virtual PC.

jedine, co vim jiste, ze kdyz jsem cerstve nainstaloval XPcka a pote zacal instalovat drivery, tak bud po graficke karte, nebo po chipsetu bylo mozno pouzivat Usporny rezim

Obrázek uživatele Vlastik

Dobrem ja zkusim neco s temi ovladaci a uvidim. Zatim Diky. :???:

Obrázek uživatele Vlastik

Takze, odebral jsem graficky ovladac a pak jsem nainstaloval nejaky nForce driver a pak uz se mi pc sekl, tak nezbyvalo nic jineho nez reinstal windowsu. Asi duvod, proc nesel usporny rezim, byl ten, ze jsem ovladace, ktere to nejak neumoznovaly, nebo to neslo diky SP3, ale to zjistim, jeste ted, protoze ho prave nainstaluju a uvidim. Ted mam uplne cisty pc a kupodivu jde Usporny rezim Rezim spanku - Shiftem to prepinam huraaaa. Stacila jen v podstate grafika a uz to je zvyraznene ta moznost. Jeste podam presnejsi ingo, az nainstaluju SP3. Pak se uvidi. Takza hacek byl zrejme v driveru. Zajimave, co dokaze Driver :lol: Tak zatim a DIKY MOC :???: :eek: :cool: 8:-)

Obrázek uživatele Vlastik

No takze, nainstalova jsme SP3, ovladace na grafickou kartu, LAN, zvuk a monitor a vse bezi jak ma. ALE POZOR ! Kdyz jsem zkousel instalovat novejsi driver na grafiku, rok 2008 9.7., tak se uplne pos.... zobrazeni. Z toho vyplyva, ze nejnovejsi driver muzu instalovat pouze, kdyz tam mam SP3. A pak uz fungoval, jak ma. Takze vsem dekuju a muzete LOCK. :???: