USB OVLADAČ

Dobrý den. Mám na deske asus P4PE-X problém z USB. Vše mi z USB načte jako klavesnice,myš a webkameru ale problém je že flešku vůbec nenačte. Žádnej ton ani nevyhledáva ovladač flešky. Tak nevím kde je chyba??? Windows jsem přeinstaloval,taky odstránil porty ve správci a nic. Kdo poradí kde je chyba?? Kdo pomůže???

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83869] USB OVLADAČ

Ahoj, na jiném PC fleška funguje normálně?

Obrázek uživatele softim
[83870] USB OVLADAČ

Pravdepodobne mi v tomhle PC odešli 2 flešky. Nebo na 8gb flešku jsem stahoval filmy a koukal pres přehrávač a ted nejde. Nevím,možná je nekde na deske neco špatne zapojený nebo špatná zakl. deska? Nevím proč odešli flešky na PC? Když klavesnice jde normálne a taky myš a webkamera v pohode. Ale skoušel jsem i PS2 a nejdou. Kdyby měl jak skontrolovat desku či je dobře zapojena tak bych to udelal. Ale DVD rom mám na primar a HDD na sekundar a na ostatný jsem nekoukal. Jinak myš se instalovala až po dokončený instalaci windows xp a to by myš měla být vydítelná na monitoru. Ale není až kdsyž se instalace dokončuje. Pak instalaci windows musím delat manualne pres klavesnici. Tak je nekde neco špatný.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83871] USB OVLADAČ

pokud ti kamera atd. v USB jde, nebude problém v samotném portu USB. Vyresetuj BIOS vytažením baterie na desce a vypnutým zdrojem ze zásuvky, pak několikrát zmáčkni tlačítko power a nech to aspon 5 min stát. Pak baterku vrat a pokus se udělat novou instalaci. Instalaci prováděj s klávesnicí i mouse do PS2.

Obrázek uživatele softim
[83872] USB OVLADAČ

No instalace probehla uspešne ale fleška nejde. Ostatný jde bez problému. Ale pomohlo to. Na PS2 už jde myš. Ale nešla. Pravdepodobne je na desce špatne daní kábel na USB. Nebo v předu mám 2 usb pres kabel na zakl. desku. Myslím že odešli flešky. Nebo dá se fleška nejak opravit? Asi ne. Jen jak zapojit kabei od zakl. desky na usb. Tak psaní to na deske je ale nevidím na to.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83873] USB OVLADAČ

vyfot ten konektor z front panelu a konektor na desce odpojené, každé zvlášt. Ta fleška teda nejde na zadních USB nikde, ani na jiném PC? Pokud ne, bude fleška vadná, vem jinou a na zadních USB ti musí chodit, přední USB zkontrolujeme, jestli nemáš špatně zapojený konektor.

Obrázek uživatele softim
[83874] USB OVLADAČ

Tak flešky jsem používal pres 2 roky bez problému. Ale koupil jsem PC a když jsem flešky zapojil do USB tak odešli. Ale důvod neznám. Když klavesnice jde bez problému,myš a webkamera. Pravdepodobne jsem flešky skoušel ve USB co jsou předu a USB je napojený pres kabel na zakl. desku ale či je to správne osazeny tak to nevím. No kabely jsou označeny takhle: +5V,-D,+D,ground a druhej je stejný. Jsem vytáhnul z desky. Tak kdo ví jak správne zapojit na desku at napíše. Manual co jsem četnul tak je angličtine. Doufam že deska není špatná. Nedá se ani udelat FLASH biosu a jak je verify rom tak se na 1% zastaví a neco napiše anglicky. Fail to verify eprom with new BIOS image. Please pres flash button to try again or (exit) to abort.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83875] USB OVLADAČ

Já toto chápu, je nutné flešky odzkoušet na jiném zařízení, jestli jsou, nebo nejsou funkční a následně pokud jsou dobré je používat pouze na zadních USB, než zkontrolujeme správné zapojení předních USB. To co ti píše anglicky je: Nepodařilo se ověřit EPROM s novým BIOS image.

Tady je zapojení toho USB - http://ulozto.cz/xFprxsYt/p4pe-x-png

Obrázek uživatele softim
[83876] USB OVLADAČ

Tak mi odešla zakl. deska. Nevím proč. Píše to nahoru bootblock a nejaký error floppy a pak neco bios checken neco tak. Ale nic jsem tam nedelal pouze jsem zapojil USB kabeli a víc nic. To se nedá stáhnout na to neco?

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83877] USB OVLADAČ

no lepší by bylo to vyfotit a poslat to, co tě přesvědčilo, že odešla základka?

Obrázek uživatele softim
[83878] USB OVLADAČ

Při zapnutí pc nejde USB,klavesnice.myš a i když vytáhnu HDD,DVD-rom tak stejne mě to nepustí do BIOSU. Mě se zdá že to chce nejaký ovladač nebo nejaký system. No skusim to zapnout a odepsat to celý co to píše. Nemám foták. A když vyndám ramky tak vůbec se nenabehne.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83879] USB OVLADAČ

když vytáhneš RAM, tak je jasné, že to nemůže naběhnout, klávesnici a mouse máš PS2

Obrázek uživatele softim
[83880] USB OVLADAČ

award bootblock bios v1.0
bios rom checksun error
keyboard error or no keyboard present
detecting floppy drive a media......
drive a error
detecting atapi cd-rom drives....
primar master : hll-dt- st dvdram gsa-4160d

Tak to mi piše na obrazovce. Myslím že zakl. deska je ko

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83881] USB OVLADAČ

to ještě neznamená, že je deska KO, detekuje CD/DVD mechaniku i disk. tu klávesnici a mouse máš zapojené do PS2 správně, nesmí se prohodit.

Obrázek uživatele softim
[83882] USB OVLADAČ

Ale nejde vůbec myš a taky klavesnice. Pouze problíkne. Skoušel jsem dát i windows a nic. Tak nevím co delat

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83883] USB OVLADAČ

celou dobu se tě ptám, jestli máš mouse i klávesnici PS2 a správně zapojené, takže jsou to PS2-ky a jsou správně zapojené, pak ano něco na bordu odešlo, můžeš zkusit dát do PCI slotu řadič s PS2, jestli natom to rozjedeš, jinak novou základovku.
https://www.google.cz/search?q=%C5%99adi%C4%8D+PS2&tbm=isch&tbo=u&source...

Obrázek uživatele softim
[83884] USB OVLADAČ

Celkově jsem zjistil že problém je v BIOSU. Tak nejprve se musí odstránit závada která nastala při update biosu pres windows. Ne hned ted řešit USB ale BIOS.

Obrázek uživatele softim
[83885] USB OVLADAČ

softim wrote:
Celkově jsem zjistil že problém je v BIOSU. Tak nejprve se musí odstránit závada která nastala při update biosu pres windows. Ne hned rešit ted řešit USB ale BIOS.

Obrázek uživatele Michal Čížek
[83886] USB OVLADAČ

tady je BIOS i flešovací utilitka http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=P4PE-X&p=1&os=17
ale budeš potřebovat funkční klávesnici v PS2, pokud nejde, asi to nepřeflešuješ


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.