Tovární nastavení notebooku

Zdravím, rád bych provedl obnovu ntb do továrního nastavení,když však spustím příslušného průvodce, tak mi nahlásí, že je potřeba vložit DVD, protože nebyly nalezeny potřebné soubory. Instalačku samozřejmě nemám, systém byl již předinstalován. Jak bych tedy měl postupovat? Je případně možné Windows 7 (Home premium 64 bit) legálně stáhnout, vypálit na DVD a použít při obnově? Nebo bych se měl obrátit na výrobce? Díky moc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud v NTB nepotřebuješ zbytečné balasty od výrobce (které se dají samostatně stáhnout), tak si na stránkách výrobce stáhni všechny potřebné ovladače (grafiku, síťovku, chipset, zvukovku, bluetooth, usb, čtečku karet, utilitu Fn kláves), někde na webu (nejspolehlivější jsou torent fóra) si stáhni necracklou instalačku Win, kterou buď vypal na bootovatelné DVD, nebo jednodušeji dej na bootovatelnou 4GB flešku, nainstaluj win a aktivuj s kódem, který je na štítku zespod NTB...

Obrázek uživatele sasha.cz

Ahoj, co máš za notebook? Nejdříve bude potřeba vytvořit RECOVERY DVD přímo z Windows.

Obrázek uživatele strelep

No je to Acer Aspire 5750G 2634G75Mnkk

Jinak ze stahování Windows mám celkem respekt, abych sehnal přesně to, co potřebuji a nastěhoval potom úspěšně zpět všechny drivery, už jsem se po nich díval na stránkách Aceru, většinou je vše jasné, ale u některých nevím, který přesně vybrat, ale to už je druhá věc.

Obrázek uživatele sasha.cz

Klinkni na start, všechny programy, není tam složka Acer a v ní možnost create Recovery DVD? Nebo něco takového? Popřípadě zmáčkni alt+F10 jetli Ti najede možnost Recovery...Acerů už jsem dělal mraky, každej to má jinak :/

Obrázek uživatele strelep

Ano, je tu Acer eRecovery Management.

Jinak pokud bych měl vytvořit záložní disk s ovladači a aplikacemi, tak ty jsou nekompletní, jak píše program, i proto chci obnovit ntb do původního stavu.

Obrázek uživatele sasha.cz

Co to píše ? Co je nekompletní? Jde hlavně o winy, kdyžtak vyscreenuj co to píše a hoď to sem...

Obrázek uživatele strelep

Vkládám tedy reakci programu na dvě vybrané volby.

Obrázek uživatele sasha.cz

A když dáš vytvoření disku s výchozím nastavením z výroby? Mělo by to být cca na 3 DVD...

Obrázek uživatele strelep

Vyskočí stejná tabulka, jako na horním obrázku.

Obrázek uživatele sasha.cz

HM, vypadá to, že jsi smazal recovery partition z HDD...Potom tedy stáhnout nepředaktivované Winy a aktivovat pomocí klíče ze spodu notebooku, ještě bych se zkusil zeptat v autorizovaném servisu Acer, co ti na to řeknou...

Obrázek uživatele strelep

Ok díky, zeptám se jich, co se dá dělat, kdyžtak napíšu výsledek.

Obrázek uživatele strelep

Napsal jsem, posílají mi recovery CD, taky řešení ;)

Obrázek uživatele sasha.cz

Zadarmo? :cool:

Obrázek uživatele strelep

To nevím, ale odnikud jsem nevyčetl žádnou cenu.

Obrázek uživatele strelep

Tak mi od Aceru přišlo zdarma 5 DVD a já bych se chtěl ještě zeptat, zda mám tedy spustit průvodce obnovením továrního nastavení a až mě požádá o vložení DVD, tak je použít. A pokud ano, v jakém pořadí? Přikládám fotky DVD

Obrázek uživatele sasha.cz

Zadarmo? Jsou zfetovaný ne? :)) Vím že to posílají za cenu okolo 1100,- kč

V Biosu nastav prioritní bootování z DVD. Jako první tam dej DVD s nápisem Bootable, potom by tě instalátor měl navigovat na vložení DVD Base 1-3. Možná bych zkusil nabootovat rovnou to první ze tří, ale asi nejdříve to Bootable. To první DVD co jsi postnul, pak obsahuje jazykový pack. Ty jsi to chtěl asi přeinstalovávat z Winů, ale takhle to bude lepší...Rovnou bych naformátoval a rozdělil disk viz http://www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd

Obrázek uživatele strelep

Asi jsem si vybral šťastnou chvilku ;D

Aha, takže první Bootable, potom DVD Base 1-3 a nakonec jazykový pack ok?
Je nutné v Biosu nastavovat primární bootování z DVD, když už dopředu vím, že mě průvodce určitě vyzve ke vložení DVD? Pokud ano, kde to tam najdu? Počítám, že musím přes restart a F2 nebo F11 či která je to klávesa..

Rozdělení není problém, ale z formátování mám respekt ;D

A mimochodem, pokud po tom všem nastěhuju zpět zálohované registry, můžou se vrátit zpět některé chyby? Tedy problém jsem měl hlavně s některými chybějícími nebo nefunkčními ovladači, ale to si nemyslím, že by měl být zrovna problém po navrácení registrů zpět, když už bych je v rámci reinstalace Winů měl všechny na svém místě..ale radši se ptám.

Obrázek uživatele sasha.cz

Kdyz restartujes PC, F2 by jsi se mel dostat do biosu, nrbo jeste lepe F11 - Quick Boot (Boot menu) divej co je na spodni radce pri startu PC napsano. Kazdopadne se musi nastavit jako prioritni bootovani z DVD, po prvnim restartu zase vratit na HDD. Abych rekl pravdu, jeste jsem nemel cest instalovat z takto originalnich DVDcek, vzdy jen z vytvorenych z Recovery toho PC. Zkus tam tedy dat prvni to bootable, kdyztak napis co to napise.

Obrázek uživatele strelep

Takže v podstatě jsem nezjistil nic nového, prioritu jsem nastavil, ale nevím, k čemu by to mělo být, stejně když se vydám do průvodce, tak po mně stále chce DVD, přičemž nepřijímá bootable DVD ani první ze tří systémových DVD, ani před úpravou priority, ani po úpravě. Měl bych dát bootable DVD do ntb normálně za chodu a spustit nějaký autorun nebo tak něco? Jeden takový soubor tam je, je to typ: nastavení konfigurace.

Obrázek uživatele sasha.cz

To bootable tam dej pri spusteni PC, pokud mas nastavenop bootovani z dvd, musi ti misto windows najet to z toho dvd.

Obrázek uživatele strelep

Právě když jsem myslel, že už je všem problémům konec, u posledního DVD (language packu) došlo k tomuhle na 34%. Zatím nemám odvahu dát ok, ačkoliv mi nic jiného patrně nezbývá, otázka je, jaké budou následky.

Obrázek uživatele strelep

Aktuální stav je takový, že po stisknutí ok proběhla dále instalace různého softwaru a systém naběhl bez problému, nevypadá to, že by se chyba nějak projevila. Tak jako tak napíšu přímo Aceru, co by to mohlo znamenat, ale budu moc rád i za Váš názor.

Obrázek uživatele sasha.cz

Chyba mohla býti ve čtení, bůh ví....koukal jsem na Microsoft fórum s touto chybovou hláškou a tam chytráci radí vyčistit DVD jemným hadříkem :)) Takže instalace proběhla úspěšně? Vše maká? Pak by mělo být vše v pořádku...

Obrázek uživatele strelep

No právě že z toho mám celkem obavu, jak může být vše v pořádku, když v určité fázi naskočí error ;D Vypadá to v pořádku, ale aby se to pak neprojevilo náhlými chybami poté, co nastěhuju zpět všechna data, programy a překopu nastavení podle svého.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.