Spouštění výchozího systému - dual boot

Dobrý den,
mám 2 OS. Windows 7 (HDD disk) a Windows 8 (SSD) disk. Spuštění systému: nastaven Windows 7. Najíždí však Windows 8, někdy též 7. Dělá si to, co chce. Doba zobrazení výběru: 3 sekundy (někdy se doba zobrazí, jindy ne) Oba OS fungují velmi korektně, žádný problém. V OS je nastaveno vše ok, v programu EasyBCD taktéž. Co je za problém?
Děkuji.
Pavel

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

já jsem zkoušel něco podobného, ale nejen že se systémy mezi sebou praly, dokonce když proběhl checkdisk tak vymazal nějaká data v druhém systému (v mém případě cenné savegames!).
Který system jsi instaloval první?

Obrázek uživatele janacekpavel

Ahoj,
na HDD plotně mám Windows 7, na SDD disku Windows 8. Připadne mi, že si to občas dělá, co chce, ačkoliv mám řádně nastavené spouštění v MSconfig i BCDEasy. Je nějaká možnost to korektně pořešit? Dokonce mi to ve Windows 7 napíše, že je nějaký další uživatel přihlášen, což ale není pravda. Díky za rady.
Pavel

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Podporuje tvoje základní deska UEFI? Protože WIndows 8 a další si skrze UEFI modifikují boot menu... Zkus nastavit v BIOSu legacy boot a výchozí ten system/disk, který jsi instaloval první (z něj se musí spouštět, on nese informace o dalších systémech...

Obrázek uživatele janacekpavel

Ahoj,
ano, mám podporu UEFI. Měl jsem SSD s Windows 8 jakožto výchozí v Biosu. Problém je, že ačkoliv jsem to takto měl, chtěl bych, aby Windows 7 HDD plotna, startoval první. Nefungovalo to. Přeskočila se mi nabídka výběru systémů, a najel Windows 8 automaticky. Když jsem pak dal restart, už tam ta nabídka byla. Nevím, co dál.
Díky.
Pavel

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak říkám, musíš vypnout UEFI. Windows 7 neumí UEFI.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.