Spadlá FAT tabulka

Přeji všem hezký den.

Programem na dělení disku jsem si rozdělil disk na 250GB a 350GB. Všechny soubory jsem si C: 250 GB přesunul na druhou část vytvořeného disku a chtěl jsem přeinstalovat OS Windofs XP Profesionál. Instalace začla tak jak má až do chvíle kdy se naformátuje disk, skopírují se soubory a systém se restartuje a po něm má instalace dále pokračovat. Mě se po restartu už jen pořád dokola restartoval a instalace nepokračovala dál. V opravně mi řekli že disk byl rozdělen pouze na C: 110 GB a zbytek tam nebyl. V reklamačním protokolu jsem měl uvedenou zjištěnou závadu „Schozený OS, spadlá FAT tabulka.“ Špatné rozdělení disku nechci řešet, už se do toho nikdy nepustím. Zajímalo by mě co jsem měl udělat abych OS nainstaloval po tomto karambolu a co to znamená spadlá FAT tabulka.

Předem všem děkuji za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

"spadlá FAT tabulka" může znamenat cokoliv... to zas dělali odborníci :D zeptej se jich, co to má znamenat...

disk se formátuje naprosto primitivním způsobem a pokud to není HW závada disku, neměl by tam být jediný problém... každopádně pokud jsou ještě data z disku získatelná, formátováním disku se o ně připravíš (při pomalém formátování uplně, při rychlém jen velice snížíš šanci je kdy získat zpět).. chtělo by to nejlépe začít od nuly na čistý, pomalu naformátovaný disk..
něco si můžeš přečíst i v našem článku..

Obrázek uživatele Radek 123

Ahoj.

Děkuji za odpověď ale tohle řešit nechci, data mám zazálohované na externím disku. Mě se jedná o to že s tím nešlo nic dělat a instalace se restartovala pořád dokola a nic už nešlo spustit.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

takže teď už nevyskočí ani výpist POST BIOSu?? tedy komplet černá obrazovka? disky něco dělají? (podle ledky) co restartovat BIOS vyndáním baterky na desce??? zkusit disk jinde?

Obrázek uživatele Radek 123

Tak to si už nevzpomínám jestli vyskočil výpis POST BIOSU a nevim jestli disk něco dělal. Zkusil jsem instalaci začít celkem třikrát a pak jsem ho odvezl do opravny, mám ho ještě v záruce a restartovat BIOS mě nenapadlo a hlavně jsem to nemohl udělat. Nemohu do BIOSu je tam heslo, po restartu by se vymazalo a to bych měl strach pokud by šlo o záruku aby mi ji potom uznal. Ale budu si to pamatovat pro příště pokud by se mi to náhodol stalo znovu tak zkusím resetovat BIOS.

Ještě jednou děkuji za pomoc.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no pokud je to komp v záruce jako celek, tak je tohle problém pro patřičný servis... :))


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.