Smazání fotek z jiného pc (*UZAMČENO*)

Ahoj!
Napíšu to stručně..Před rokem jsem jednej holce poslal svoje fotky (nahý) a ona mi teď díky nim začala vyhrožovat,že je pošle po škole a všem,pokud neudělam,co bude chtít.. Prosím o radu nebo o pomoc!! Jak se mam k ní do pc nabourat a smazat jí ty fotky? nebo jí poslat nějaký šikovný vir,co by všechno odsranil? Prosím,pomocte,jsem z toho zoufalý.. Nechci být svině,ale když ona takhle ..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak s tím ti zde asi nepomůžem.. neměl si jí to posílat :D :P
pokud bys ale měl, jak k ní do kompa dostat něco, co by tutově otevřela, mohl bych ti jednoho "kamaráda" "půjčit" a PC jí poladit.. rozhodně to ale nepatří emzi legální praktiky.. soudní žaloba bude možná lepší :D fakt nevím, toto se mi ještě nestalo :D

Obrázek uživatele ollda78

Mohl bych jí něco poslat přes icq nebo skype..Jinak k ní do pc asi nic nedostanu..
:(

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je jak bys jí to poslal, hlavně by to musela spustit..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Achjo ty holky...
1. Zjisti všechno co jde o jejím PC a (pokud to nebude výslovně zasahování do soukromí) napiš to sem. Hlavně jde o Operační systém, antivirák, používané programy, sám si někam zapiš co ráda na PC dělá, jaká může být zranitelnost.
2. Zamysli se pořádně nad sociální situací - když chce rozeslat tvoje fotky po škole, tak už ti nejspíš nebude moc věřit - pokud jí pošleš po ICQ soubor inquizitor.exe, tak jej nejpíš ani nepřijme (nevím na kolik je s PC sblížená, jestli zná základy práce atd...).
3. Z těchto informací vyber ty nejdůležitější a snaž se sesavit nějaký plán, o který se můžeš s námi samozřejmě podělit :)). Existují programy - tzv. keyloggery, které zaznamenávají stisknutá tlačítka (tedy samozřejmě uživ. jména, hesla...), screeny obrazovky, navštívené stránky atd... Ty modernější se dokáží "nalepit" na nějaký exe soubor a po jeho spuštění se v "silent" módu nainstalují, zkopírují spuštěcí aplikace do programů "po spuštění" (kde jsou mimochodem neviditelní) atd., stačí jen vybrat tu správnou možnost.

Nevím jestli ti jde o pomstu nebo jen o smazání těch fotek. Pokud zjistíš jejich umístění a bude mít Windows XP, stačí napsat jednoduchý batch soubor, který když spustí na svém PC, smaže všechno, co mu přikážeš. Stačí se jen zamyslet a být kreativní :))

Obrázek uživatele ollda78

Děkuju za rady.Jenže jsem s tímhle začátečník,takže bych potřeboval napsat postup atd. :)) Kde všechno najdu,jak a co udělam a hlavně vysvětlivky.. :)) :shock: Ale zase to potom pochopim a neudělam chybu :-)
Takže,kde začít. Pc užívá s bratrem,oba chodí hlavně na lidé.cz,používají skype a icq.Můžu zjistit jakej má antivirák a má Windows XP..
A jde mi jen o smazání fotek,který má v pc,ve složce icq pod složkou s mým jménem,co mám na icq.Nic víc,žádná pomsta.Na to já kašlu,ale ty fotky bych rád dostal z jejího pc a to co nejdřív. Prosím . =)
Jinak mi klidně napište na maila 7-cris-8@seznam.cz

Obrázek uživatele ollda78

TOBiAS wrote:
to je jak bys jí to poslal, hlavně by to musela spustit..

To ona spustí,když to nebude mít nějakej odbornej název.
Jo,jinak má kamaráda,kterej se dost vyzná v pc a v programech.
Ale víte co.Když to přijme nebo to nějak do jejího pc dostanu,tak smažu fotky a tím to končí.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jak je na tom s počítačovou gramotností?
Jinak ten batch by mohl vypadat takhle:

echo off<br />
rd "C:\documents and settings\jmeno_uzivatele\plocha\prijate_soubory_z_ICQ" /S /Q

parametr /S říká, že smaže i souboy ve složce a parametr /Q říká, že nepotřebuje potvrzení ( :)) ). Za tu cestu musíš dosadit správnou cestu ke složce s fotkami, takže můžeš použít víc možností, když si nejsi uplně jistý (ale měl bys vědět, kde to asi tak může být). Takže něco takového třeba:

echo off<br />
rd "C:\documents and settings\default\plocha\prijate_soubory" /S /Q<br />
rd "C:\documents and settings\Pavla\plocha\prijate_soubory_z_ICQ" /S /Q<br />
rd "C:\documents and settings\Pajunka\plocha\prijate_soubory_z_ICQ" /S /Q<br />

Můžeš se s tím vyblbnout, jenom zachovej syntax...

BTW: Batch vytvoříš jednouše v poznámkovém bloku - napíšeš tam příkazy (pozor musí být každý na jiném řádku - jak to mám já tady) a dáš "uložit jako...", vybereš "Všechny soubory..." a pak to nějak pojmenuješ - třeba neco_neco.bat - pouze to musí mít koncovku *.bat. Testuj to klidně na svém PC, btw další info o Příkazovém řádku tady: http://www.pcporadenstvi.cz/magie-prikazoveho-radku

Obrázek uživatele ollda78

S počítačovou gramotností? Já bych řekl,že žádnej expert,prostě jen uživatelka pc,kterej ke štěstí stačí lidé.cz,icq,skype.
Jinak,měla by mít fotky ve složce dokumenty,pak tam je složka icq,tu když rozklikne,tak tam je vlastně její icq číslo(to je celá složka),pak se to dál rozklikne na ReceivedFiles a potom už tam jsou jednotlivý složky a já bych nejradši smazal celou tu složku.Takže,co musim udělat! :))

echo off<br />
rd "C:\documents and settings\jmeno_uzivatele\plocha\prijate_soubory_z_ICQ" /S /Q

tohle si tedy dam do poznámkového blogu?
Za S a za Q nemusím doplňovat nic?
Zapoměl jsem na něco?
Asi tady vypadám jako úplnej debil,ale fakt s tímhle pracuju poprvý a rád bych v tomhle neudělal chybu a měl to co nejdříve z krku.

EDIT by Mozek: Nemusíš citovat příspěvek nad sebou, jenom to prodlužuje diskuzi. Dík.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jo jasně vpohodě, od toho jsme tady. /S a /Q jsou pouze parametry - jenom značky, které se přidávají k příkazu (v našem případě je to příkaz "rd" - smaže složku). Jde hlavně o tu cestu, příkaz "echo off" se ani nemusí psát - je to příkaz, který vypne zobrazování příkazů, které CMD vykonává (ale to okno se stejně u ní zobrazí tak na setinu sekundy, takže stejně nic neuvidí, takže jen tak pro srandu :)) ).

Pro tebe bude příkaz vypadat nějak takhle (podle toho, co jsi mi napsal):

echo off<br />
rd "C:\documents and settings\nazev_jejiho_uzivatelskeho_uctu\dokumenty\icq\123456789\Recieved files\456123789" /S /Q 

To okopíruješ do poznámkového bloku a uložíš - jak jsem psal výše. Pozor jenom na jméno jejího uživatelského účtu - to musíš trefit. Doporučuji ti zkusit si vytvořit stejnou složku jako má ona a vyzkoušet to u sebe. Jelikož je tam absolutní cesta, tak to můžeš (i ona) spustit kdekoliv v PC.

Obrázek uživatele ollda78

Takže.Zkusil jsem to napsat do poznámkového blogu,abych to zkusil ze svého pc odstranit.
Dal jsem tam
echo off rd "C:\documents and settings\Kaťa\dokumenty\icq\473647812\Recieved files\459879796 maši" /S /Q

Jsem na ségry účtu,takže mi dovolila smazat jednu složku.
Tohle jsem uložil jako všechny soubory,dal koncovku .bat,rozkliknul jsem to,na chvilku jsem tam ukázal příkazový řádek, a pak se ale nic nesmazalo. =(
co jsem udělal špatně?
Jen tedy nevím,jak se trefím do toho uživatelského účtu.Ale mam nápad,řeknu,že to potřebuju na spolužáky a to by mi mohla dát-to by šlo.
Myslíš,že se to smaže? když to na mým pc nešlo?

Obrázek uživatele Jiří Moos

Musíš mít každý příkaz na jiném řádku:
echo off
----------
rd....

no háčky jsou docela problém, ale fungovali mi, musíš mít přesně napsanou cestu - radši ji ještě zkontroluj manuálně přez průzkumníka - když zkopíruješ tu cestu a vložíš ji do toho horního řádku průzkumníka a dáš enter (ta cesta musí být bez uvozovek), tak by se ti měla otevřít ta cílová složka. Když se otevře = máš to správně, jinak jsi udělal někde chybu nebo překlep. Opakuji - ty příkazy musí být každý na jiném řádku.

Ale jestli se ti objevil CMD, tak je vidět, že máš správně uložený soubor :wink:

Obrázek uživatele tatik

K podobným příspěvkům mám averzi, připadají mi, že navádíme k nekalé činnosti. Zkusím i přes to vše jeden napsat.
Chlape, kolik Ti je roků? :o
Nejzásadnější problém, předpokládejme, že nebude mít zálohu, kde jsou inkriminované soubory uloženy. Osobně bych se chytal asi na jména souborů. Vsázel bych na to, že soubory dotyčná osoba někam uložila, ale nepřejmenovala. Víte, kde mám v notebooku uloženy fotky z dovolené?
Už to tady psal Mozek, je potřeba zjistit něco málo o PC. Má skutečně XP? Osobně jsem nezkoušel napsat takový skriptík pro Visty. Jak se zachovají při příkazu smazání adresáře při spuštění souboru.Nevím, jestli nebudou požadovat potvrzení.
Další otázka je počítačová gramotnost. Spustí skutečně soubor s příponou .bat ?
Obecně je otázka infiltrace do cizího PC boj. Jako v každém boji, vyhrává ten lepší.
Jako nejsnadnější bych viděl osobní smazání inkriminovaných souborů z jejího počítače. Další možnost je celou skutečnost ignorovat. V našem městečku podobná aférka proběhla. Dívčina měla z celé věci ostudu, která ale celkem rychle vyprchala do nikam. Další věc je otázka právní. To je ale spíš otázka na právníka.

Obrázek uživatele ollda78

Pořád mi to nějak nejde :shock: :( :mad: 8-)
Tak už opravdu nevím. V pc jsem našel průzkumníka Windows,ale žádný okno,kam bych to měl zadat,abych si ověřil,jestli to je správně,tak to jsem nenašel.

Dávám to přesně tak,jak ta cesta je.Jen nevím,jak s tím příkazovým řádkem.
Každej příkaz musí být na jinej řádce,ale já mám jen jeden příkaz,nebo ne? :))

Teď teda fakt nevím.Půjdu se na to vyspat a ráno moudřejší večera.
Uvidím,jak se s tím poperu ráno. Zatím děkuju !!

Obrázek uživatele Jiří Moos

Počítač většinou chyby nedělá, ta cesta musí být přesně. Je také možné, že máš verzi Windows, u které je třeba uvádět anglické názvy složek (documents, desktop...).

Pro ověření využiješ tento řádek průzkumníka:

http://img514.imageshack.us/img514/8973/prikazovyradek2.png

Asi jsem ten druhý příkaz (echo off) neměl psát - jenom tě to zmátlo, ale teď už jej tam raději necháme. Do poznámkového bloku napíšeš něco takového asi (a tvoje cesta bude samozřejmě jiná, ověřená):

http://img514.imageshack.us/img514/6864/prikazovyradek1.png

Uložíš a vyzkoušíš, jakmile to půjde tipneš její cestu (lepší bude když jí budeš přímo znát) - když jí znát přesně nebudeš, můžeš těch příkazů pod sebe napsat víc a měnit u nich cesty, pokud bude cesta špatná, tak se příkaz jednoduše nevykoná a CMD postoupí k dalšímu příkazu - když jich tam budeš mít 10-20, tak už je dost velká pravděpodobnost, že to trefíš.

BTW dalším problémem by bylo, kdyby to měla někde zazálohované, ale i to by se dalo smazat - existuje příkaz na vyhledávání a přidáš jenom podmínku, že pokud to existuje, tak to smaže - ale to zatím nech být a doufej.

EDIT: Myslím, že ti to nešlo kvůli tomu "š" ve slově "maši", celé Windows jsou udělané pro angličtinu, takže si s češtinou moc nerozumí... zkus přejmenovat "459879796 maši" na ""459879796 masi" a doufej, že ta holka nemá taky ve složce "š" :)).

Obrázek uživatele ollda78

Ahoj.
Tak zkoušel jsem to.Dal jsem maši s masi a ono se to smazalo :-)
Jenže pak jsem to chtěl zkusit znovu,ale na jinou složku v icq,která je bez háčků a čárek a to se nesmazalo. :(
Tak to fakt nevim.Ještě jsem to i kontroloval,jestli někde není chyba i podle toho,cos mi posílal,jak by to mělo bejt,ale nešlo mi to.

Jinak v tom jejím icq by neměly bejt žádný čárky háčky,ty já v icq nemam a ona taky ne,což je dobrý.

Obrázek uživatele Jiří Moos

To je dobře, že ti to konečně funguje. V názvu složky by neměli být nějaké nestandardní znaky, ale většinou to funguje. Tak zkus tipnout pár cest a názvů složek, v kterých to může být, napsat je pod sebe:

echo off
rd C:\jedna_cesta\nejaka_slozka\
rd C:\jina_cesta\nejaka_slozka\
rd C:\jina_cesta\jina_slozka\
...
...

a pak jí to pošli ať to spustí a zbavíš se toho.

Obrázek uživatele ollda78

No,je to fajn,že to šlo.
Takhle pod sebe už jsem zkoušel toho víc,jiné složky,jiné cesty.
Jenže někde jsou ty háčky a čárky,tak ty jsem nedával,ale taky tam jsou čísla za tou přezdívkou.to nevadí?
že by to bylo asi tak:

echo off
rd "C: / documents and setting/Káťa/dokumenty/ICQ/473647812/ReceivedFiles/ 465873299 andy36 " /S/Q

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nemělo by to vadit, ale snaž se tam mít co nejmíň mezer - "C:\documents and settings\ - tam mereza být musí, ale jak jsi psal v tom minulém příspěvku ty mezery PŘED názvem složek - tak ty nepiš, to může dělat problém. Naopak mezi /S /Q mezeru dělám, ale myslím, že být ani nemusí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hele, todle je na mě moc, jsem na chalupě bez netu, ale zejtra jedu dom na moment.. ten program mam tam.. :) zejtra hosem uploadnu a budem to řešit dál, proto na mě prosím počkejte ať se tu neztratim..
tím příkazem to je super, ale složitý.. jméno účtu může být alchymie.. muj spolužák se jmenuje Josef Lipovský a má acc KINYO a všude jinde PEPAN.. jinak ta lsožka v Rec files není jen číslo, ale i jméno acc, alespoň u mš, nevím, jak to je u ní, ale to by byl druhý zádrhel. muj prográmek (jména neboj, on se dá přejmenovat :) )umí procházet soubory jako průzkumník a sám se povolí v antiviru :) prostě smaže co mi řekneš :) ale zítra, tak zatim čuss..
To Mozek: prosím, nemam čas, vzal bys za mě dnes pravopisnou kontrolu pls?:D

Obrázek uživatele Jiří Moos

To jsem tedy zvědav na tvůj prográmek a ještě víc jsem zvědavej na to jak se sám povolí v antiviru... to bych chtěl teda vidět.

Jména složek jsou samozřejmě problém, ale pokud uživatel poslal kompromitující fotografie oné dívce, tak s ní byl nejspíš v nějakém vztahu, ať už přátelském nebo jiném (nevím jak ostatní, ale já svoje fotky neposílám hned po prvním setkání na ICQ), takže již o ní něco trochu ví, z jeho popisu jsem pochopil, že zná i ta jména složek. Já jsem zde jen poradil, jak se to přibližně dalo provést, nehodlám se v tom nijak dál angažovat.

Obrázek uživatele tatik

Mozek wrote:
Já jsem zde jen poradil, jak se to přibližně dalo provést, nehodlám se v tom nijak dál angažovat.

Správný názor, zde by jsme měli s radami skončit. :?
Ne, že bych kladl důraz na své příspěvky, ale přečtite si pořádně můj příspěvek. Nemám na mysli tento, ale minulý. Zjistíte, že cíleně smazat někomu něco v počítači není jen tak. Neberte to tak, že se můj příspěvek trochu liší od jiných a není zrovna optimistický, ale berte to jako fakt, se kterým se musíte vypořádat.
Odpovězte si na jednu otázku :
Víte přesně kde jsou inkriminované fotky uloženy?
Pokud zní odpověď ano, je to pro Vás dobré. Pokud ne, Vaše situace je dost špatná.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak zde http://www.edisk.cz/stahni/88945/xxx (heslo ......) jsem nahrál ten program.. je to malý, ale je to přibalený k minizávodní hře :)

To Mozek: nerad bych se chlubil cizim přeim, já to nedělla ale kamaárd, co dělá náš herní engin, to on to naprogramoval :D zkoušeli jsme to a funguje, ale je to rok zpátky, on není online, takže nevím, zda webové rozhraní ovladače je stále aktivní.. ale je to dost promklý, můžu napsat klidně *stop* a počítač se vypne :D kamarádovi jsem házel BSOD abych se mu pomstil :D zde jde ale jen o ty fotky..

takže to zkus ať to ona spustí.. přemenuj si to jak chceš :) já se pak podivám na web, až napíšeš že to má..

To tatik: ano, je to tak, chápu, mám stejný názor, ale nechci si sebe představit v této situaci.. snažím se pomoci člověku v tísni :) nejsem součástí ofociální součástí poradny, takže riziko beru na sebe, ale doporučuji topic po vyřešení odstranit..

PS: doufám, že si tenhle prográmek nestahne každej :D ne že byste tim mohli bezemně něco ovládat, ale kamarád (autor) mi omezil počet "infikovaných" kompů na 2 :D bál se že budu zlobit..

Edit by tatik : umazána cesta a heslo ke zmiňovanému programu

Obrázek uživatele Honza

UZAMČENO Je-mi líto, ale programy pro jakoukoliv škodlivou činnost, zde nepodporujeme.