seknutí pc při načítaní windows xp professional

Dobrý den.
Prosím pomozte.Dneska jsem zapínal pc a z ničeho nic se mi objevila nabídka spustit systém běžným způsobem nebo načíst poslední známou konfuguraci.Ať dám však cokoliv,začne mi nabíhat windows a můžu čekat i 2 hodiny,ale sytém se nenačte.Ještě nikdy se mi to nestalo.

Obrázek uživatele TheALuminium

Instaloval jste tam nějaký software případně aktualizace? Dostanete se do nouzového režimu?

Obrázek uživatele cucek009

Den předem jsem si akorát stáhl a instaloval speedhack do her.A do nouzového režimu jsem se dostal,ale protože se mi tento problém nikdy nevyskytl netuším co v něm mám dělat.

Obrázek uživatele cucek009

Jo a ještě něco.Pokud jsem nechal spuštěný ten speedhack tak mi nešla spustit žádná hra a ukázalo mi to neodesílat zprávu o chybách,ale jakmile jsem ho opět vypnul vše běželo v pořádku.

Obrázek uživatele cucek009

Vzpomněl jsem si,že jsem pc den předem ve spěchu vypnul manuálně.Asi nikdy jsem to skoro neudělal,ale že by to bylo tím?Všude jsem četl,že to počítačí až zas tak moc neškodí.

Obrázek uživatele tatik

Když shrnu stav :
1. do nouzového režimu se dostanete
2. do normálního nikoliv. Stále je načítán systém

Hry nehraji, ale předpokládám, že speedhack není oficiálně vydán výrobcem. Stát se mohlo cokoliv.

Co se týká manuálního vypnutí. Co si máme představit? Došlo k okamžitému ukončení činnosti počítače? Pokud ano, je možné, že došlo k nakopnutí windows.

Obrázek uživatele cucek009

Teď už min nenačítá ani windows a při druhé obrazovce mi piše hlášku DISK BOOT FAILURE,INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER.Je to hodně vážné?

Obrázek uživatele TheALuminium

Poměrně jo ... při druhé obrazovce jste myslel jako při dalším restartu?

Obrázek uživatele cucek009

Prostě pří bootování z CD/DVD se mi tahle hláška objeví.

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak to je nejspíš Harddisk v křemíkovém nebi ... zkuste jej zkontrolovat v BIOSu. Pokud tam není zkontrolujte jestli náhodou nevypadl napájecí kabel nebo sběrnice.

Obrázek uživatele vtmafian

Zdravím, mám podobnej problém, sekne se mi při načítání, hned ze začátku, přesně v téhle chvíli (viz screen), normálně má tohle načíst okamžitě, ale tohle de pomalu a pak se to buď kousne a už to dál nejede, někdy to načte, ale většinou ne a na nic to nereaguje, můžu to jen na tvrdo vypnout.
http://i33.tinypic.com/6zbsw4.jpg
Prosím poraďte někdo co s tím

Obrázek uživatele TheALuminium

Normálně bych vám řekl, abyste si založil nové téma, ale budu to brát jako pokračování starého ... když už to naběhne, tak jede vše v pořádku?

Obrázek uživatele vtmafian

Omlouvám se že to píšu do starého topicu, ale na jiných fórech zas třeba píšou ať podobné věci píšem do podobných témat.
No pak už běží vše v pořádku, navíc tohle nikdy dřív nedělal, projel sem to i superantispywarem, ale to nic neudělalo

Obrázek uživatele TheALuminium

No pokud se to sekne při bootování, tak není není třeba pc projíždět antispywarem. Chyba potom není v operačním systému, ale někde v HW. Nepřidával jste poslední dobou nějaký HW nebo nějaké periferie k PC ?

Obrázek uživatele vtmafian

Právě že sem nic nepřidával, jedině software, ale jak říkáte, tak to by s tím nemělo nic moc společnýho. Doufám že zo nebude nic vážnýho

Obrázek uživatele TheALuminium

Možná bych zkusil jako první ten Memtest - http://www.pcporadenstvi.cz/memtest-86 a potom bych ve Win vyzkoušel program HDTune a tím bych projel PC kvůli HDD. Projeďte všechny sektory normálním, ne rychlým, skenem a uvidíme co dál.

Obrázek uživatele vtmafian

No takže sem si stáhl Memtest86+2.11iso(gz), rozbalil, vypálil obraz a pak to vysmahnul na CD, aspoň tak sem pochopil že by se to mělo udělat, pak sem restartoval PC a žádnej test se neděl, jen se mi to zase seklo, tak já nevím co s tím, nejspíš to že 2 CD přišli na zmar, páč sem nejprv vysmanul ten soubor co sem stáhl a rozbalil a pak vytvořený obraz

Obrázek uživatele TheALuminium

Máte v BIOSu nastavené bootování z mechaniky?

Obrázek uživatele vtmafian

Tak to nevím, v těhle věcech se nějak nevyznám a v biosu už vůbec a i kdybych se chtěl dostat do biosu tak to půjde těžko když se mi to sekne a de to jen na tvrdo vypnout a nic víc

Obrázek uživatele TheALuminium

No bude potřeba se tam nějak dostat. Do BIOSu by se mělo dostat ale normálně, pokud nejde viděl bych to jako "globální" problém. Buďto problém základní desky nebo zdroje. Pokud možno zkusil bych jiný zdroj.

Obrázek uživatele vtmafian

Takže do biosu se dá dostat, zmáčknutím jedné z klávesnice F1 - F12 ? Abych si byl jistej....a pak až (jestli) se tam dostanu, kde bych tam našel to nastavení bootování z mechaniky ?

Obrázek uživatele TheALuminium

Dá se tam dostat většinou klávesou Delete, pak je ještě F2 a někdy F10. Chce to zkusit. Jelikož nevím jaký BIOS máte, tak ani vám nemůžu říct přesně kde to bude. Musíte hledat položku BOOT.

Obrázek uživatele vtmafian

Takže sem se teď zkoušel dostat do biosu, mačkal sem delete a další klávesy, ale nic, vůbec nic se nedělo, jen mi to naspalo nějakou chybovou hlášku, něco anglicky, nevím přesně co páč to rychle zmizelo, ale bylo tam něco o tom že booting system feiled, nebo tak něco.

EDIT: Konečně sem se dostal do biosu, něco o boot tam je, ale to nějak nepobírám, tak sem udělal foto jak to vypadá a pak sem to restartoval a doufal že pojede ta kontrola z CD, ale nic, pak mi to tam hodilo tu chybovou hlášku a taky ji vyfotil, tak přikládám foto, snad to bude k něčemu dobré

bios
http://tinypic.com/r/27yq0jk/4

chybová hláška
http://tinypic.com/r/90bqza/4

Obrázek uživatele TheALuminium

No tak to je dost v háji :)) ... to bootování je nastaveno správně, takže buď je mechanika odpojená, nebo je vadná, anebo je vadná sběrnice k mechanice, anebo je vadná deska :)) ... tu hlášku jsem v životě neviděl, protože jsem ani nkdy DELLa doma neměl, ale vyplívá z ní, že "při pokusu o bootování z HDD systém zkolaboval na záchytném bodu (lthr). K řešení prosím kontaktujte podporu DELL."
Toto jsem našel na internetu:
http://www.geekstogo.com/forum/Dell-GX280-ITHR-problem-t45171.html ... pokud umíte anglicky, zkuste to přečíst a mělo by vám to pomoci. Pokud ne, zkusíme to srozumitelně přeložit.

Obrázek uživatele vtmafian

No mechanika mi jede v klidu, nevím že by byla nějak vadná, anglicky teda neumím, byl bych vděčnej za přeložení

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak možná to CD :???: ... do překladu se pustím ale až někdy, až budu mít čas, není toho tam málo :)) pokud by měl někdo z poradců zájem se do toho pustit tak může. Já se na to podívám tak nejdříve ve čtvrtek, nebo i později ...

Obrázek uživatele Honza

Já se na to mrknu a pokud zejtra zbyde čas, tak to sem hodim aspon v naky zkraceny formě...

Obrázek uživatele Honza

Nevím, co je přesně za problém ... ale v prvním linku se většinou radí vyměnit baterku na základní desce, popřípadě vyndat baterku na základní desce ( reset základky).... Potom se radí odpojit všechny usb zařízení a zkusit zapnout pc... zkuste něco z toho a nebo nejlépe vše....

Obrázek uživatele vtmafian

Moc díky za rady, zkusím to a pak se uvidí


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.