Sekání NTB při zasunutí Flasch-ky

Mám velký problém. Pokaždé, jak chci dostat data z NTB buď na Flasch-ku, nebo i vypálením na disk se mi sekne NTB a musím ho odpojit ze sítě. Nejde prostě nic zkopírovat. Někdy se sekne hned po zasunutí do USB, někdy po chvilce kopírování. Stává se to i když chci defragmentovat disk. Po nějaké době zamrzne. Po projetí scandiskem mi to nahlásí 8 kb v chybných sektorech. Dá se s tím ještě něco dělat prosím. Jo a mám Windows XP. Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čus, envim,jak to chodí u NTB ale zkus projet ramky bootovacím emtestem... dělá to i jinde? třeba u her, nebo náročnějších aplikací?

Obrázek uživatele migri

Hry už na něm moc nehraju, používám ho spíš pracovně. Teplota HD je kolem 40, projíždím to i SuperantiSpyware, ale taky se při zkoumání souborů sekne. Komunikace s tiskárnou přes USB je v pohodě. Není tady někde, jak se používá ten emtest???? Jo a ještě DVD mechanika mi DVD přečte, ale normální CD vůbec nenačte...už jsem z toho nešťastný

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, že hry nehraješ, neznamená, že to při nich nedělá, vyzkoušej tu nejnáročnější, co máš, nebo aspoň nějakou složitější..
memtest ej tu: http://www.pcporadenstvi.cz/memtest-86

Obrázek uživatele migri

Problém je v tom, že mi CD-ROmka nenačte CD, tak ji nemůžu ani nainstalovat..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, novější hry jsou už spíš na DVD, to nemá třeba kámoš nov+ější hur?? nebo já nevim kolik ti je, takt řeba syn známýho atd..
ta chyba s načítáním, to by možná mohla bejt vadná i deska, že blbnou řadiče jako USB a IDE, to bude problém no, páč i ten Memtest se musí vypálit na bootovací CD..
co se týče těch vadných sektorů, záleží, co je to za sektory..

Obrázek uživatele tatik

Pokud HD vykazuje bad sektory, je třeba se vážně zaobírat zálohou dat a výměnou disku. Nechce se mi scandisk spouštět, ale myslím, že tam existuje možnost provést kontrolu zápisem. Pravda, trvá do podstatně déle, ale objeví se i další chyby (samozřejmě pokud tam jsou).

Obrázek uživatele migri

ještě k tomu USB, seká se to, když chci na Flaschku zkopírovat data. S tiskárnou to běží bez problémů. Mylíte si, že to bude spíš HW neš třeba Windows??

Obrázek uživatele tatik

když dáte zkopírovat náhodně nějaký adresáš (soubor) o velikosti do řádově jednotek MB, vyskytne se problém také. Zkuste alespoň 2-3x.
Přistupuje počítač na HD když se seká?
Když se sekne, je vytížen procesor na 100% nebo je plně vytížena RAM?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.