"Nenávrat" z režimu spánku (*VYŘEŠENO*)

Mám takový poměrně nespecifický problém a budu vděčný za každý nápad:

Nedávno jsem udělal přeinstalaci Win XP SP2 na svůj postarší PC (AMD1800+,1GB RAM,Ati Radeon 9200 64MB). Předtím jsem vyměnil disky za SATA (deska je starší tak jen v režimu SATAI) a přidal paměť. Po čase normálního fungování jsem zjistil, že po hibernaci se mi PC neprobere. Po zapnutí normálně načítá z disku obsah paměti, pak se vypne monitor (běžne se krátce vypne a zapne - asi nějaká inicializace grafiky) a počítač stojí a nereguje na nic. Je to těsně před přihlašovací obrazovkou.
Bohužel je to už po čase,tak netuším,čím to může být. Vyzkoušel jsem všechno možné: původní paměti, před hibernací vypnout všechny programy a nepotřebné služby atd.
Může to být těmi novými SATA disky? Nebo je nějaký problém v té grafice? Něco jiného?
Zároveň nebo možná jen náhodou mám problém s přehráváním ve WMplayeru. Chová se normálně, ale nehraje. Všechny ostatní zvuky, vč. playeru v rámci IE7 hrají. Nepředpokládám, že to spolu souvisí, ale třeba někoho něco napadne.
Moc díky za kažkou inspiraci.
J.D.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ještě pro doplnění: Na původní instalaci Win XP SP2, na IDE discích vše fungovalo OK. Teď po nové instalaci jsem dlouho hibernaci vůbev nezkoušel. Až po několika týdnech, kdy už jsem nainstaloval všechen SW a ovladače jsem ji zapl poprvé.

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
mám naprosto stejný problém jako vy už rok, po výměně disků a grafické karty. Řešení sem nenašel a to sem vážně udělal vše od naformatovani hdd, flash biosu atd..... zkusil jsem vše. Nakonec jsem to dal do servisu, kde mi bylo řečeno, že na stolnich pc pokud se nějak mění konfigurace hw už je to dost problematické v tomto ohledu. Takže moje rada je to prostě nepoužívat je to o zvyku.....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

To jste mě moc nepotěšil, režim spánku je moje dost oblíbený. Zjistil jsem, že stejně se PC chová v úsporném režimu S3 (napájená RAM s obsahem, PC vypnuto). Zkusil jsem tam dát původní IDE disk se sytémem a SATA disky vyhodit. Chování bylo podobné s tím rozdílem, že se "alespoň" objevila modrá obrazovka:Kernel_data_inpage_error, win32k.sys.
Přitom jsem si uvědomil, že jsem ještě flashoval Bios, tak možná bude problém tam. Bohužel původní bios měl trochu problémy se SATA disky. Člověk si nevybere :(

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkoušel jste ScanDisk případně opravit systém Windows pomocí instalačního cd? Tohle vypadá na chybu v systému a ne v biosech.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Máte pravdu, že na bios to nevypadá. Zkusil jsem ho flashnout zpátky a bylo to naprosto beze změn. Včetně pův disku. - pův. instalace Win - který kdysi fungoval OK. Scanisk zkusím, ale moc si od toho neslibuju. Pokud jde o opravu instalace win, tak nevím, co opravovat -systém se jinak chová normálně.

Obrázek uživatele Honza

Tak opravu systemu, můžete samozřejmě zkusit - vložíte inslatační cd a pak dáte R.... ale ja na to mám stále stejný názor, chyba neni v softwaru, ale v nekompatibilitě hardwaru - špatně spolu komunikují....

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Scandisk nic zvláštního nenašel. Tak už nevím. Měl už jsem PC v úplně původní konfiguraci (vč. biosu) a taky to nešlo. Asi se něco změnilo i na tom původním disku - mám ho totiž stále připojený i s novými SATA. No, budu bádat dál. Za každý nápad jsem vděčný.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[12826] Vyřešeno!

Tak pomohlo to, čím jsem měl asi začít: Přeinstalace ovladače grafiky. No jo. Člověk se pořád učí. :) Díky za pomoc!

Obrázek uživatele TheALuminium

Přesně tak, není za co ...
LOCK