Proste potrebuju pomoc ... (*VYŘEŠENO*)

Nejakou dobu uz si hraju s pocitacema a nejakej ten pocitac jsem taky sestavil. Ale narazil jsem na problem, kterej nevim jak vyresit a jeste se mi nikdy nic podobnyho nestalo.

Jelikoz mame celkem dost starej koberec, ve kterym se drzi hodne prachu, tak pocitac ma tendenci nasavac veskerej bordel do vetraku a chladice. To, ze sem si tam dal dalsi vetrak na chlazeni, pocitac nelezeni na zemi, nemam ho zavrenej pro lepsi chlazeni a dalsi blbosti nema cenu resit. Ale uz nejakou dobu se mi stavao, ze pri nejakych slozitejsich operaci se mi pocitac sam vypnul a kdyz sem ho zapnul, tak bios zacal nadavat na vysokou teplotu prociku. Pred pul rokem sem sundal chladic s vetrakem, vycistil a bylo po problemu. Ale ted se mi to stavalo znova a castejc. Koberec uz mame novej, takze by uz nemel bejt takovej problem.

Sundal z procesoru chladic s vetrakem, poradne a fest poradne sem to vycistil ( samozrejme krome stribrny pasty ), sesrouboval a zas nacvaknul. Chvilku pockal nez se to schladi a pustil. Hned to zas zacalo nadavat. Kouknu do biosu a rve na me cervenym pismem teplota prociku 85st. ( mam amd athlon a amdcka se tak trochu vic zahrejvaj ale to byl mazec ). Prislo mi to divny, myslel sem jestli to treba neni starou stribrnou pastou. Znova sem sundal chladic a vetrak, zkusil ho tam dat lip a pustim. Teplota je razem na 43st. a to je luxus.

Spokojenej praci a ze zkusim dat zahul prociku nakou hrou a tim ho tesnu, sem spustil pocitac. Ale ted nastal ten skutecnej problem, ac sem to jeste nevedel. Vyskocila na me dosovka tabulka s kecam typu, ze se nebyl windows posledne spravne ukoncen a tak, vyberu, ze to chci spustit beznym zpusobem. Schroupne to problikne obrazovka a zustane mi pres celej monitor cerna obrazovka s blikajicim dosovskym kurzorem v levym hornim rohu. Cekam asi tak 15min. a nic. Restart, zkusim dat posledni znamou funkcni konfiguraci a stejnej vysledek. Zacina me to rozcilovat. Restart, stav nouze a stejnej vysledek. Rikam, si ze ho necham "uklidnit" a "vychladnout" .. zkusim to o tri hodiny pozdejc a nic. Jednou sem mel podobnej problem s jinym pocitacem, kde sem myslim jenom pridaval pamet. Vyresil sem to tak, ze sem vyndal baterku z desky a restartoval bios spojenim takovejch tech dvou kontaktu na desce. Vyndam baterku, sroubovakem spojim dva kontakty na desce a jeste pro jistotu par minut necham venku baterku desky. Vratim baterku, zapnu komp a zas ten stejnej problem.

V tu chvili sem si uvedomil, ze je to asi windows a budu je muset preinstalovat. Mam v pocitaci dva disky a dve mechaniky. Kazdej disk je rozdelenej napul, takze ve windows mam jakoby 4 disky. Jeden z nich je systemovej, kde sou nainstalovany windows. Smirenej s tim, ze to budu muset naformatovat, strkam instalacni cd windows xp do mechaniky, jedu do biosu, nastavuju bootovani, ukladam a restart.

Pokud si nekdo mysli, ze sem to celkem jeste slusne vyresil, tak ted to pride :-) Zacina se bootovat cd, nabehne ta zelenocerna obrazovka a cca. po 10s my to napise hlasku "Nastala neocekavana chyba ( 1718575471 ) na radku 1773 v souboru d:\xpsprtm\base\boot\setup\arcdisp.c. Pokracujte stisknutim libovolne klavesy". To sem uz zacal cumet, zkusim restart a udela mi to to samy. Svadim to na cd, takze volam znamymu a ten mi prinese svoje cd s windows xp. Svihnu tam cd a jedu, stejnej problem, znova restart, stejnej problem. Pride mi to divny. normalne ve windows sem mel Dcko jako druhej disky, ale rek bych ze bios asi nema sajn vo tom jak mam momentalne rozdeleny disky, ale stejnak sem zkusil vypojit jeden disky, nainstalovat, nepomohlo, prehodit disky nepomohlo, zkusil sem bootovat z druhy mechaniky, vopojoval sem ruzne machaniky, na netu sem si nasel jak udelat bootovaci usb flash, to mi zas bios nenajde, mam nakou starou bootovaci disketu vod windows 98, to mi taky neslo, zkusil sem tam dat w98, neslo, nasel sem si na netu, ze de spustit fdisk z cd, nepomohlo to, ted sem na notebooku a neni tady disketova mechanika.

Rekne mi nekdo, prosim, v cem je sakra problem? Diky moc za pomoc .. a jeste se mi to rymuje.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zkus procák jinde, případně jinej, vidim to na jeho poškození, kdy v náročnějších operacích už není schopen pracovat..

Obrázek uživatele Walker

TOBiAS wrote:
zkus procák jinde, případně jinej, vidim to na jeho poškození, kdy v náročnějších operacích už není schopen pracovat..

Myslim si, ze to procak nemuze bejt. Kdyby byl v spalenej procak tak nespustim ani komp, jenom se rozjedou vetraky. Jednou se mi podarilo spalit procak, kdyz sem zkousel jak dlouho vydrzi ject bez chlazeni .. smrad je to slusnej, zadnej smrad tu nemam .. nebo teda aspon zadnej smrad co by moh bejt pocitacovej ...

Obrázek uživatele Walker

Takze je to vyreseny ... vyndal sem dve ze tri pameti, pustil to znova a jakoby nic se spustil pocitac i s windowsama .. vypnul sem to, dal sem tam znova vsechny pameti, zapnul a normalne to funguje ...

Obrázek uživatele Honza

Jj mé tvrzení se potvrdilo dělaly to ramky....

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

gratuluju, ale to že shoří jen část procíku je taky možný, dokud procík tydle odešlé uzy nevyužije, tak běží, samozřejmě ne, dkyž odejde něco podstatnýho..

Obrázek uživatele Honza

Gratulace není nutná :))

Obrázek uživatele Jiří Moos

Také se připojím a gratuluji k vyřešení problému.

PS: Takhle detailně popsaný problém jsem snad ještě neviděl. :wink: Jdete příkladem. :wink:

Takže rozumím tomu dobře, že je to vyřešené a můžem zamknout topic?

Obrázek uživatele Honza

Jo otazka, proč nejde nainstalovat windows je vyřešená, čili klidně zamkni :))

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ok tedy.

LOCK


\\ EDIT jome -> používejte v názvu témat při zamčení prosím závorky - už je to zaběhnutý zvyk!