problém z přeinstalováním win 7 na win xp

Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat mám problém když jsem přeinstalovával win xp normálně přes bootování ale nastala chyba něco se nedokázalo zkopírovat takže jediné co to udělalo že se počítač restartoval někde mi poradili že mám stáhnout SATA driver z této stránky
http://www.msi.com/product/mb/K8T%20Neo-V.html#/?d iv=Driver&os=XP%2032
protože mám základní desku
ID základní desky 63-0100-009999-00101111-072605-ATHLON64$1XXXX005_A 7032VMS V5.00 072605
Název : MSI K8T Neo-V (MS-7032)
a že se mě to mam dát na disketu a počítači jí podstrčit když se mě na to zeptá tak dam vždycky potvrdit a vložím disketu ale nic se neděje jenom to jakoby bzučí že jí to načítá ale počítač dál nic neudělá . děkuji za pomoc

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, proč se vracíš z W7 z5 na XP? Jaká nastala chyba, respektive proč ti někdo poradil stáhnout SATA drivery?

Obrázek uživatele Mauzoleus

protože pro mojí desku už nebyli ovladače pro win 7 tak sem chtěl zpátky win xp a nastal tamten prblém a nevím proč mi to doporučili tady je forum kde sem to řešil ale už mi neodpovídají http://pc.poradna.net/q/view/661924-spatna-instalace-windows-xp

Obrázek uživatele Michal Čížek

Začnu od začátku na stránkách MSI http://www.msi.com/product/mb/K8T-Neo-V.html#/?div=Driver&os=Vista%2032 je podpora tvojí desky pro vista 32i64bit, takže na W7 by se dali použít ovladače z vist, myslím, že bys to rozchodil.

Radili ti, že máš v BIOSu přepnout režim řadiče SATA na IDE, předpokládám, že jsi to neudělal, když ti tam nikdo neuměl popsat jak se to dělá.
Disk máš teda SATA jako tento http://www.alza.cz/samsung-spinpoint-f4-320gb-d185196.htm , neni ID s těma mraky pinů ve dvou řadách?

Jdi do BIOSu najdi tam položku Integrated Peripherals, najdi položku serialATA, nebo SATA, nebo to vyfot a hod sem at se mrkneme co tam a jak je. U té položky bude na přepnutí AUTO/AHCI/SATA/RAID/IDE něco takového na výber tam bude. Po přepnutí na IDE se ti disk bude zobrazovat v instalaci XP. Druhá možnost je jak ti psali, stáhnout ten ovladač SATA disku, protože instalaceXP neumí SATA disky rozpoznat, proto je potřeba při spuštění instalace hned jak se to zeptá dole chcete nainstalovat jiné blablabla..... zmáčkněte F6, pak by si to mělo natáhnout ten stažený ovladač z diskety.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ovladače na desku nejsou vždy směrodatné, obvykle stačí systémové, chce to hlavně ovladač na grafiku. Fungovat by mělo vše.. I kdyby ne uplně, raději W7, než XP :-)

Jinak zatím platí, co povídá misacek...

Obrázek uživatele Mauzoleus

Obrázek biosu

Obrázek uživatele Mauzoleus

tady to je nevím co přesně mám udělat tak poradně prosím

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak ten RAID tam nesmí být, jinou možnost než DISABLE,SATA,RAID tam nejde navolit? Pak zkus nastavit SATA, nebo DISABLE. Odzkoušíš to vždy na instalaci, jestli disk instalace vidí.

Obrázek uživatele Mauzoleus

jj to byla jediná tak sem to vyzkoušel ale ted nvm jak to přesně myslíte jako mám tam mít i noví instalační disk z Win ? nebo tu disketu ted to nějak nechápu ? jo a u obou možností to nic nedělá normálně když potom pustim počítač tak bláká jenom v levém horním rohu taková čárka.

Obrázek uživatele Mauzoleus

Tak jsem to zkusil znovu, tentokrát když jsem zadal to SATA tak se počítač restartoval a chtěl se reinstalovat a vyběhla mi tabulka kde už jsem mohl navolit disketovou jednotku,odsouhlasil jsem to a chvilku to pracovalo, ale pak se disketová jednotka vypla a nic nového se nestalo. A když jsem zkusil DISABLET tak naskočila jen modrá obrazovka s chybou,tak nevím co mám dělat,jestli znovu stáhnout nějaký nový windows nebo jinej satadriver??

Obrázek uživatele Michal Čížek

Pokud teda seš rozhodnutej instalovat XP a ne si tam dát/nechat W7, musíš mít nastaveno v BIOSu bootování z CD/DVD mechaniky, kde se z placky spustí instalace, zároven ve flopině disketu s ovladači SATA disku, jakmile je spuštěna instalace a ve vhodnou chvíli (až tě to vyzve), zmáčkneš F6 a musí si to šáhnout na disketu pro ten ovladač, toto se nestane?

Obrázek uživatele Mauzoleus

a kdybych chtěl ty win-7 probíhala by instalace nějak jinak,nebo stejně?

Obrázek uživatele Michal Čížek

instalačka W7 má podporu SATA disků v sobě, takže nebudeš muset nic měnit v BIOSu, necháš to na SATA a nebudeš muset zavádět SATA ovladač. Dál pokud instalačka sama nenainstaluje nějaký HW, najdeme ovladač.

Obrázek uživatele Mauzoleus

Tak už sem nainstaloval ty Win 7 ale ted bych potřeboval ty ovladače ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

http://www.msi.com/product/mb/K8T%20Neo-V%20V2.0.html pomocí Live Update 5 nainstaluj ovladače, nějaký HW už instalace w7 provedla, jaký HW ještě nemá ovladač?

Obrázek uživatele Mauzoleus

a ještě jsem se chtěl zeptat jak udělám aby sem všechno odstranil z počítače kuli tomu sem tak nějak přeinstalovával ten win ale ono tam skoro všechno zůstalo nejde nějak při instalaci zadat aby se to smazalo ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Jak to myslíš? Zůstaly nechtěné soubory na disku? Chce to disk naformátovat. -> www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd

Obrázek uživatele Mauzoleus

nn nechtěl jenom jsem prostě chtěl vyčistit počítač a zbavit se všeho aby byl rychlejší tak sem přeinstaloval ty win jenže já myslel že ten počítač bude prazdny že bude na HDD jenom naistalováne win ale ono tam všehno zustalo a to já nechci

Obrázek uživatele Mauzoleus

A ten live update 5 nejde spustit naskočí tam nějaká chyba 704

Obrázek uživatele Michal Čížek

při instalaci W7 ti naskočí nazačátku tabulka, kde vybíráš disk na který budeš instalovat, tak ho označ a dole jsou ikony, jednou znich disk naformátuješ, než se nahraje systém

Až se systém nainstaluje, mrkni do správce zařízení a napiš sem jaký HW je bez ovladačů.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Tak v tom případě to nainstaluj znovu - předtím však naformátuj disk viz zmíněný článek..

Obrázek uživatele Mauzoleus

tam žádné ikony nemám přiložím fotografii

Obrázek uživatele Mauzoleus

Instalace

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Nojo, víš kde je problém? Ty spouštíš instalačku z Winu žejo? To je špatně :)) Musíš restartovat počítač a instalačku nabootovat..

Obrázek uživatele Mauzoleus

aha :D


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.