Problém s restartováním při instalaci WinXP

Ahoj,

velmi prosím o radu, opravdu už nevím co s tím. Do nového PC pro babičku instaluji XP (nic jiného nechce), nejdříve mi to házelo pouze "modrou obrazovku smrti" po změně nastavení Biosu na IDE mode už se instalace spustí. Zformátuje se disk, zkopírují se soubory a v této fázi se počítač restartuje s tím, že do této doby je instalace v pořádku, ovšem po restartu to naběhne zpět na úvodní instalační obrazovku, kde se načítají soubory.. Možná je to jen nějaká blbost, ale budu velmi vděčný za fundovaný názor. Ještě teď vytvářím bootovací flash, zda to nepomůže, tak uvidím.

Nevěděli byste co s tím? Předem moc děkuji za jakoukoli odpověď.

Tom

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Typický problém... Buď musíš zjistit, jakou klávesou se otevírá Boot menu (píše se to na bootovací obrazovce s logem desky), nebo při tom prvním restartu musíš hned vlézt do BIOSu, a nastavit bootování z HDD. Teď máš totiž optickou mechaniku, čili to, čím potřebuješ zahájit instalaci, ale pak při restartu ji to bude zahajovat znovu - je potřeba po restartu bootovat z pevného disku.
A obecně i do budoucna - je naprosto zbytečné, aby byla při každém startu buzerována mechanika, když stejně budeš bootovat z disku. K tomu je dobré boot menu (typicky F8), kdy si v případě potřeby jiného, než HDD, vyvoláš tabulku s výběrem pro toto jedno konkrétní bootování..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.