Problém s ovladači na grafickou kartu

Dobrý den,

nedávno jsem si zakoupil nový pc bez OS. OS (win 7 64bit) jsem bez problémů nainstaloval, ovladače na základní desku také, ale po instalaci ovladače na grafickou kartu a po restartu pc hned po zobrazení loga windows monitor přestane běžet a je pouze černá obrazovka. Pokud v nouzovém režimu ovladač na grafickou kartu odinstaluji, tak pc opět naběhne standartním způsobem. Zkoušel jsem ovladače nejnovější i starší verze, ale pořád nastává stejný problém. Nevíte někdo prosím co se dá dělat? Děkuji za všechny možné rady a tipy.

Sestava PC:

MB Gigabyte B85M-D3H - B85, DDR3, s. 1150, mATX,
CPU Intel Pentium G3250 (3,2GHz, 3MB, LGA 1150),
VGA nV GIGABYTE GTX750 Ti, 2GB DDR5, PCI-E,
RAM Kingston 4GB DDR3 1600MHz CL10 (HX316C10F/4) HyperX Fury Blue,
HDD WD Caviar Blue WD10EZEX, 3,5" SATAIII, 64MB - 1TB

Monitor: Samsung S24D391HL

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,
je problém stále aktuální? V tomto případě hádám že už není.

Obrázek uživatele xvostmi0

Bohužel stále aktuální...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Hehe, špatně jsem přečetl datum a bylo tu pár podobných topiců...
Tož, co jsi zkusil? Jaký máš zdroj? Máš zapojené přídavné napájení grafiky? Ovladač umožní grafice využít všechny její součásti, čímž vzroste spotřeba - a je možné, že zdroj grafiku neutáhne. Je také možné, že je grafika vadná, což by bylo na reklamaci. Máš možnost prubnout grafiku v jiném PC?

Obrázek uživatele xvostmi0

Zkoušel jsem zatím jen ty ovladače, v oboru pc jsem laik, tak do toho nechci moc hrabat. Jinak zdroj mám: SEASONIC SS-400ET-F3, 80+ Bronze, 400W OEM, možnost zkusit to na jiném pc nemám a o přídavném napájení též nevím

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

http://media.bestofmicro.com/geforce-gtx-750-ti,5-X-422709-22.jpg Zde na obrázku vidíš kontektor přídavného napájení. Jeho nezapojení pravděpodobně vysvětluje příčinu problému. Zdroj by to měl utáhnout, ale nejsem jist že má tento konektor - v balení karty by měla být redukce ze dvou dalších konektorů, které by zdroj měl mít. Dej ale pozor aby byl každý z jiného kabelu.

Obrázek uživatele xvostmi0

V krabici u pc jsem našel nějaké podobné kabliky (viz. obr.) jak píšeš. PC mi montovali v CZC. To bych je tam měl tedy namontovat já? :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No, někdo to v CZC odbyl. Každopádně bez toho to nepojede (správně). :)

Obrázek uživatele xvostmi0

Ok, tak děkuji moc za radu, zkusím to :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

No dej pak vědět výsledek.

Obrázek uživatele xvostmi0

Tak počítač jsem rozdělal a zjistil, že grafiku tam mám trochu jinou než jsi posílal na obr. Mám tuto: http://www.czc.cz/gigabyte-gtx750-ti-ultra-durable-2-2gb/164557/produkt

Jinak v konektoru napájení je už zapojený kabel, tak popravdě nevím jak ten malý kabel co byl v krabici zapojit natož když je tak krátký.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Odlišný design nám nevadí, konektor tam je a je zapojen, což je dobře. Takže tím to není.
Takže ovladače. Bereš z CD/DVD nebo stahuješ z webu amd.com? Stáhni nejnovější. Pokud nejnovější nepomáhá, zkus nějaký starší. AMD má teď úplně novinkový ovladač "Catalyst Beta", můžeš zkusit i ten.
Těžko bohužel lokalizovat příčinu jinak než vylučovací metodou - dát grafiku jinam, třeba ke kámošovi do PC.

Obrázek uživatele xvostmi0

Ovladače jsem zkoušel z CD i nejnovější co jsou i staré a stálé stejný výsledek. Takže leda zkusit dát do jiného pc...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Neni vyloženě důvod aby ti to nefungovalo. Stejný problém jsem zažil kolikrát a vždy to byl ovladač. Už jsem chtěl nadávat na typicky bídné ovladače AMD a teď mi došlo že jsem to zmastil, cestou jsem zapomněl že máš nVidii.. NVidia je na tom poslední dobou ještě hůř.

Každopádně nemáš moc na výběr - vyzkoušet pár dalších verzí, pak zkusit reinstall systému jestli se to chytne, grafiku jinde pro uklidnění a pak asi výměnu. Jakou verzi Windows máš? Je to sice blbost, ale máš možnost zkusit jiný monitor, jiný výstup na kartě, jiný kabel?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.