Problém s instalací Windows.

Zdravím,mám prosbu o pomoc,snad mi poradíte.Syn od kolegy mi donesl "Acer Aspire 2920Z",že ho od někoho koupil,ale že se na něho musí nainstalovat systém.A to je ten problém.Nejsem žádný odborník,ale pár notebooků a PC jsem už přeinstaloval.Ale tento nejde.Do biosu se normálně dostanu i nastavím,ale to je vše.Při instalaci to normálně kopíruje soubory,ale když má naběhnout instalace Windows,tak se restartuje a stále dokola.Schválně jsem zkoušel několik instalaček,i XP(disk na IDE) a Win7.Nemá to nic společného s warezem,jen jsem to zkoušel a Vistu mám originál CD,šlo o vyzkoušení .Instaloval jsem z vlastní mechaniky,z externí mechaniky,dal jsem i instalačku na USB a stále to samé.Zkusil jsem přehodit disk za disk který je 100% v pořádku a stále stejný výsledek.Nakonec jsem dal na USB "Live Linux Slax",ani to nenaběhne,ale v úvodní nabídce mi nabídl test pamětí a ten proběhl bez problémů.V mém notebooku Slax nabíhá normálně.A tím jsem s veškerými mými znalostmi skončil.Tak pokud se najde někdo,kdo má představu čím by to mohlo být,budu rád.Dopředu díky.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

tohle je nejspíš typický chyba. Pro spuštění instalace je třeba bootovat z instalačního media, ale po prvním (a každém dalším) restart už je třeba aby počítačo bootoval z disku na který se system instaluje.
Jednoduše tředy zahaj instalaci, při prvním restart skoč hned do BIOSu a změň bootovací zařízení na HDD. Restart a dívej se. :)

Obrázek uživatele Petrk

Typická chyba to není,v Biosu mám totiž nastavené stále bootování z HDD.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud flešku odpojíš, nabootuje NTB z toho disku?
Zkus najít klávesu jednorázové volby boot zařízení (F11, F10 typicky).
Je totiž možné že nechce z HDD vůbec bootovat, takže volbu přeskočí a pokračuje z druhého zařízení.

Obrázek uživatele Petrk

Jak může nabootovat z disku,když tam není systém.Jak jsem psal,soubory nakopíruje na disk,ale když má začít instalace tak se restartuje.
Bez jednorázové volby bych asi nemohl instalovat,když jsem napsal že v biosu mám stále nastaveno načítání z HDD.Mimochodem je to ESC.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

WIndows v první fázi nakopíruje data a následně se restartuje. Poté již je možné instalační medium vyjmout, protože počítač se musí spustit z těch nakopírovaných souborů, ze kterých pak instalace pokračuje.

Pokud jsi se tedy dostal k bodu že se dokončilo kopírování a počítač se restartoval, v podstatě už instalační medium nepotřebuješ - při spuštění by mělo dojít k nabootování z HDD a pokračování instalace. Pokud se tak nestane, něco je v procesu špatně - konkrétně něco s bootováním z HDD.

Obrázek uživatele Petrk

Tak nic,končím.Notebook mu dam zpátky,ať ho zanese do servisu.Zbytečně ztracený čas.Na to,aby mi "poradce" poradil "NĚCO JE V PROCESU ŠPATNĚ - KONKRETNĚ NĚCO S BOOTOVÁNÍM Z HDD" jsem se mohl zeptat i 100leté sousedky.Mě osobně by to asi nenapadlo,já myslel že je všechno v pořádku a tady jsem psal jen z nudy ! Nedivím se,že někdo má tolik příspěvků,většina je asi zbytečná.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Vážený Petře, neváhej si přečíst nějaké další vlákna abys získal pojem o nesmyslnosti mých rad. Ono není jednoduché debugovat takovýto problem na dálku, když nevidíme co se děje.
Restartování po kopírování dat při instalaci Windows je V POŘÁDKU. Musí se stát. Zacyklení na této první fazi instalace je pak typický problem - najdeš to tu několikrát, vždy špatně nastavené bootovací zařízení.
Ve tvém případě to ale vypadá na chybu HDD a proto si potřebujeme být jisti že z HDD bootovat lze. Tím si zatím nejsme, protože možná to víš, ale ještě jsi nám to neřekl. Pokud je bootování z HDD korektní tak musí najet buď "BootMGR chybí" nebo druhá faze instalace (což by se mělo stat ve tvém případě).
Pokud se po restart vrátíš opět na první fázi instalace, je 100% jasné, že došlo k bootování notebook z instalačního media. Bez něj by totiž nebylo odkud do této faze instalace nabootovat.

Dává to smysl? Pokud ano tak to prosím ověř a potvrď, případně dolož fotkami, co se stane pokud bootuješ z HDD a instalační medium v PC není.
Pokud k nabootování z HDD nedojde ani v tomto případě, například notebook řekne "no hdd found", bude chyba buď ve vadném HDD (nutno vyměnit, předem však vyzkoušet jinde) nebo na základní desce notebook (výměna se nevyplatí).


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.