Problem prohlizeni pruzkumnikem windows pres VPN

Co vsechno je nutne nastavit ve Windows XP na PC odkud se pripojuji s VPN pripojenim a na PC kam se pripojuji VPN pripojenim, aby mi fungovalo v pruzkumniku windows prohlizeni vzdaleneho pocitace, tak ze zadam jeho IP adresu(napr. \\192.168.0.170)?

Mam totiz nekolik ruznych VPN pripojeni(do ruznych siti po Ceske Republice) a u nekterych to funguje a u nekterych ne. Asi se lisi nejakym nastavenim firewalu, navolenych protokolu a sluzeb (NetBeui, TCP/IP, File sharing atd.), Local Policies atd.
Podotykam ze ping mi vzdy na vzdaleny pocitac funguje bez problemu !!!, stejne tak treba vzdálená plocha !!!, ale zadani IP adresy do pruzkumniku windows ne. Stejne tak vzdy funguje mam-li notebook primo fyzicky pripojen ve vzdálene siti a zadam symbolicky nazev pocitace(napr. \\PC_Franta), tj. jako uzivatele mne tento vzdaleny pocitac zna a dovoli mi pracovat v jeho sdilenych adresarich. Ale jakmile odjedu a pripojim se odjinud pres VPN tak se ani pomoci IP adresy ani symbolickym nazvem na nej nedostanu.

Co mi muze blokovat pri pripojeni pres VPN pristup ke vzdalenemu pocitaci pruzkumnikem windows?

Predem mnohokrate dekuji za odpovedi


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.