problém při instalaci window xp home edition

Dobrý den,
před nedávnem jsem se rozhodl reinstalovat windows xp home edition na svém notebooku (konkrétně Acer Aspire). V pořádku jsem smazal oddíl s předchozími windowsy a dal formátovat nový. Po chvilce se ale počítač sám od sebe vypnul. Tato situace se opakovala i při dalších pokusech, v jednom případě se dokonce počítač vypnul ještě před formátováním.

Nevíte, v čem je problém?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

na původnim systému šlapal dobře? i ve větší zátěži?

Obrázek uživatele Jiří Moos

To vypadá na výpadky něčeho - třeba i zdroje nebo harddisku. Už máš ten PC dlouho?? Možná bych ho odnesl do opravny ať jej zkontrolují a řeknou ti třeba co dokoupit nového nebo tak.

Obrázek uživatele chomin

jak rika Mozek, muze to byt zdroj, harddisk, mozna ze taky odchazi chladic, protoze nestaci na zatez, kdy se formatuje harddisku (to je faze, kdy se disk zahriva nejvic). ale take muze byt nejak poskozene instalacni CD. jednou jsem presne tento problem zazil a zjistili jsme, ze to bylo vadnym CD (po vypujceni jine instalacky XP vse jelo v poradku)

zkuste nekde sehnat jinou instalacku a zkusit nainstalovat XPcka z ni.

s tim harddiskem - da se to udelat tak, ze pokud by bylo mozno nekde vypujcit externi box na 2,5 hadr, tak to muzete na jinem PC nebo NB naformatovat velice snadno z XP (primo z OS, PartitionMagic, AcronisDisk Director, toho je...(bohuzel velka cast programu nejsou freeware)). dnes se totiz do NB instaluji 2,5 palcove disky a manipulace s nimi neni vubec tezka.

i zdroj se da vymenit, ale pokud mate NB jetse v zaruce, tak bych do toho nelezl a vymenu zdroje, chladice, nebo harddisku nechal na autorizovany servis ;-)

zkuste si nekde pujcit jinou instalacku XPcek a uvidime. mozna, ze se obejdem i bez servisu...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

chci přeinstalovat win xp home edition...vložím cd..restart...stisknu libovolnou klávesu...a pak tam je taková modrá obrazovka a dole na liště lítaj různé názvy atd......pak se mi objeví obrazovka pokud chci nainstalovat xp zmačkni enter...zmačknu a objeví se mi že nemůže nalést CD-ROM...což nechápu jelikož to normálně četlo z CD-ROMky

Obrázek uživatele chomin

jak rikam, muzete zkusit jine instalacni CD win XP (treba i home edition, to je na vas, co, jak a kde sezenete). mechanika bude pravdepodobne radne zapojena, jinak by to ani mechaniku pri RAMtestu v biosu neukazalo (IDE, nebo SATA pripojena zarizeni).

je taktez mozne, ze nam chipset ze zakladni desky nepodporuje mechaniku a v tom pripade prichazi prace s nLite. pokud by k tomuto doslo, jsou na internetu primo navody, jak udelat instalacni cd, ktere by chipsetu namluvilo, ze nase mechanika je vlastne kamarad. :-)

rad bych se jeste zeptal: ten Acer jste dostal jiz s nainstalovanym operacnim systemem a instalacni CD k tomu? a kolikrat se uz preinstalovaval windowsy?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.