Problém při instalaci WIN XP - nepokračuje

Mám problém s instalací WIN XP SP 2...
Na začátek podotýkám že se jedná o originální disk,nepoškozený z kterého jsem již několikrát bootoval formátoval i instaloval naprosto bez problémů.
Zkrátka nabootuju z disku CD a probíhá načítaní souborů (takové to pokud chcete instalovat ovladače zařízení RAID stisknete F6) ... tento proces doběhne obrazovka ztmavne a v levém horním rohu začne blikat bílý kuror...tot konec,ani po nekolika hodinach se stav nezmeni...

Musim jeste podotknout ze jsem byl pred casem nucen vymenit zakladni desku... a tot je prvni format na nove desce...nyni mam ASROCK K7VT4A Pro s nejnovějšími ovladači.

Předem velice děkuji

Obrázek uživatele Honza

Dobrý večer,
tak to je divné, ale všímam si, že se množí velmi mnoho problemu s insatalaci windows xp a většinou se to někde zasekne, každopadně, disk jste naformatoval ? Četl jste náš návod pro jistotu http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ano na návod jsem se díval ,ale nenašel jsem v něm nic co by mi pomohlo...sám jsem již instaloval a formátoval mnohokrát.
Disk naformátovaný není,je na něm stále perfektně funkční werze win XP SP2.K formatu disku jsem se vubec nedostal cely proces skonci po prvnim nacitani souboru. :-(

Obrázek uživatele Honza

Nj, ale pokud jste měnil základní desku tak musíte celý disk naformatovat, řešní pokud to takto nejde dát pokud máte možnost disk do jineho pc a přes něj to zformatovat... a ten windows Vám normálně naběhne? Kolik máte disků?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

mam dve hdd jedno 120Gb rozdeleno na oddily 20 a 100.Systém je instalován v 20Gb oddílů a druhé HDD 80Gb.Systém běhá bez jakýchkoli potíží.
Nejspis mi nakonec ale nezbude nez ten disk hodit do jineho pc...jeste si chci z firmy vypujcit win vista a vyzkouset jak se zachovaji ony.

Obrázek uživatele Honza

Zkuste windows nainstalovat na ten druhy disk pokud na něm nic nemáte.... v nejhorším to budete muset přendat....zeptam se ještě kolegy

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak OS Windows Vista Ultimate si dokazal s tou zavadou poradit,probehlo nacitani souboru vyber i format oddilu a nasledna instalace,system bezi vcelku bezchybne,ovsem Visty si ponechat nemuzu,jednak kvuli licenci,ale hlavne nepodporuje (zatim) mnozstvi aplikaci a hardwaru ktere potrebuji k praci.
Pri naslednem pokusu s win XP SP2 se opakovala predchozi situace se zamrznutim instalce,znamy mi rikal ze mi mozna chybi nejake ovladace,blize to vsak nespecifikoval.
Pokud jsem to správně pochopil chybí mi v systému neco co dokaze sdelit instalacnimu programu informace o discich,nevim vask o jaky ovladac (a k cemu) by se melo jednat.
Vim ze muj problem vyresi prendani HDD avsak moje pc je natolik vyuzivano ze formaty a procisteni systemu jsou nutne dost casto a shaneni jineho pc pro format by mi dost stizilo praci.
Pokud budete mit nejake dalsi napady nebo navrhy budu velice rad. :???:

Obrázek uživatele TheALuminium

To by měl nejspíš být Satový řadič, pokud máte satový disk.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak problem je vyresen, z PC zbyla jen hromada soucastek...Po usilovne snaze rozchodit format disku se rozhodlo ze uz toho ma dost,vypada to na vypaleny procesor...
takze ho ted ceka pravdepodobne rozprodani na soucastky...
nema nekdo zajem o socket 462 zakladni desky ? :shock:

Obrázek uživatele TheALuminium

Jste si jistý, že to odnesl CPU ?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

PC se chova naprosto chaoticky,chtel jsem komponenty vlozit do sve stare zakladni desky,u ktere sice zlobili usb,ale jinak behala naprosto bez problemu.Kdyz jsem to udelal tak pc ale nebezelo,nevedel jsem cim by to mohlo byt tak jsem dili vratil zpet do puvodni desky a tam take nebezi.
Vyndal jsem vsekere zbytecne dily,nechal jsem jen grafiku pameti ram a hdd s chladicem.
Vyndal jsem grafiku, PC nestartuje,zacal jsem vyndavat a prehazovat mezi porty ramky,pc startuje jen nekdy.Probere se a zacne zbesile pipat ze mu chybi grafika.Ale nema to naprosto zadnou logiku.
Podarilo se ho nahodit poze s jedinou ramkou v portu A,kdyz ji vsak vyjmu a dam opet zpet uz zase nebezi...je to silene :shock:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

*oprava,nechal jsem jen grafiku ,ramky a CPU s chladicem...

Obrázek uživatele Honza

To by mohl bejt špatný zdroj, cpu je taky možné...co máte za zdroj?


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.