Přerušená instalace XP (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den
Potřeboval jsem přeinstalovat PC, udělal jsem formát a spustil jsem instalaci, vše probíhalo v poho až po formátování souborů NTFS, normální formátování zamrzne na 47%, rychlé formátování proběhne na 100%, potom instalační proces načítá soubory a to zase jenom do 47%, potom PC zapípá a vypne se. V PC není disketová jednotka abych zkusil záchranou disketu. Počítač používá dcera, avast více jak rok neaktualizovaný, FireWall používá ten z WinXP a to je vše, žádné kontroly, nic. Můžete mi prosím s tímto problémem pomoci?

Obrázek uživatele TheALuminium

No antivir ani firewall tam být asi nemůžu, když tam nemáte ani operační systém :-) a když by byly na druhém disku, tak nám to k instalaci může vadit jen v tom, že by byl vir v operační paměti, jenže ta se po restartu PC maže, takže při instalaci nového OS na čistý HDD nemůže vir instalaci přerušit, toto vypadá, že disk odešel do křemíkového nebe.

Obrázek uživatele stanley40

antivir ani firewall tam být nemůžou, to je jasná, myslel jsem jestli nemůže být nějaký šmejd v biosu, ale podle vaší odpovědi asi ne (bohožel), asi to bude to křemíkové nebe 8-) tak mu zahrajeme na cestu a půjdu koupit nový hd. Děkuji vám za rychlou odpověď. Stanley

Obrázek uživatele TheALuminium

V BIOSU určitě ne, tam by se virus nedostal. Nebo jsem o takovém ještě neslyšel, ale určitě by nezpůsobil to, co se vám teď děje na PC. Moje poslední rada zní, vyzkoušet ten HDD připojit k někomu jinému do PC a tam jej nechat projet programem HD Tune. Udělat kompletní sken vadných sektorů. Tam si pak můžete být jist. Jinak pokud už je ale starší, tak doporučuji rovnou koupit nový. Dneska jsou ty kapacity zas jinde.
Nemáte zač :???: