Preinstalovanie Windowsu 7 na Windows XP

Zdravicko chcem preinstalovat Windows 7 na XP no nechce mi nabootovat ani original CD ani USB 8-) . Samizda sa musi nieco nastavit v BIOSE no nemam sajnu co. Nemyslim poradie bootovanie mechaniky a HDD. Ak mi vie niekto pomoc tak prosim piste predom DAKUJEM. :???:

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ano musíš nastavit v BIOSu prioritu bootování cd mechaniky na první místo, jinak ti instalace nenabootuje. Nic jiného.

Obrázek uživatele WladinQ

samozrejme ze som to tak nastavil ale ked mas novsiu verziu windowsu tak treba zrajme nieco nastavit aby ti nabootoval starsiu windows 7 mi bootuje normalne ale ja potrebujem windows XP

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ne, pokud nastartuje BIOS, který ví, že má rozjet bootování z cd mechaniky, je mu v tuto chvilku jedno, jestli už na disku nějaký systém má, instalace se musí rozjet. Vytáhni disk a zkus spustit instalaci.

Obrázek uživatele WladinQ

skusal som asi 100 krat a nic vobec mi ho nenabootuje ani originalku ani USB neviem co stym je a nemam ani sajnu naco je UEFI Boot a PXE ROM mozno nieco stoho treba dat na Enabled alebo Disabled alebo nieco zmenit v Advanced? mam tam:
ASUS FancyStart / Disabled
POST Logo Type / Static
Start Easy Flash
Play POST Sound / NO
Internal Pointing Device / Enabled
Wake On Lid Open / Enabled
Intel Virtualization Tehnology / Enabled
Legacy USB Support / Enabled

a ked dam Start Easy Flash tak mi napise:
Initialize....
Please plug-in AC!!!
System doesn´t permit to flash BIOS!!, Please press Power Button to shutdown.

Obrázek uživatele Michal Čížek

aaa ty máš UEFI BIOS, to musíš hlásit, zkus vypnout UEFI boot

Obrázek uživatele WladinQ

ten bios je horsi ako normalny ? no dal som a nic

Obrázek uživatele WladinQ

neviem co sa stalo ale pise mi to

Reboot and Select proper Boot device
or Tnsert Boot Mesia in selected Boot device and press a key

Obrázek uživatele Michal Čížek

a když dáš origoš cd s instalačkou tak to musí spustit

Obrázek uživatele WladinQ

Nejde xp vôbec sedmička ide

Obrázek uživatele Michal Čížek

hmmm to bude ono, XP 32bit nejde na UEFI instalovat, 64 bit jo. Ještě jsem na UEFI XP nedostával, takže nyní nevím proč, mrknu se na to. Ale nejspíš to bude v podpoře systému umět bootovat v UEFI.
jaké bitové kopie máš instalačky XP a W7?

Obrázek uživatele WladinQ

vies co je to mozne no win 7 mam aj 32 aj 64. a XP neviem nemam to ako zistit na CD to napisane neni a na notebooku mam pokazeny win myslis ze by som mal skusit stiahnut win XP 64bit ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ten by měl jít dle http://cs.wikipedia.org/wiki/Extensible_Firmware_Interface položka operační systémy

Obrázek uživatele WladinQ

ok idem to hned skusit len mi ten program ISOtoUSB strasne dlho rootuje usb lebo to mam 4gb uz to rootujem asi hodinu :D

Obrázek uživatele WladinQ

skusal som a nic :/// musi tam byt ina zrada lebo mozno zly rotoovaci program henten ISOtoUSB mi rotooval asi 4 hodiny posraty XP

Obrázek uživatele Uzlik

Zkus wintoflash (http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/ostatni/wintoflash/?g[hledano]=wintoflash&g[oz]=0.5.00020&g[up]=Beta) na to vytvoření bootovací flashky. Jel mi v pohodě.

Obrázek uživatele WladinQ

Xp mi to neberie tak dám tam teda 7 robím to bez kľúč mám ho tam cez ten wintoflash a ked idem spraviť nový boot mam tam add boot option a path for boot option a neviem čo tam mám dať nech tam dám hoci čo tak to nebootuje :///

Obrázek uživatele Michal Čížek

udělej toto, tady je win to flash win to flash http://www.uloz.to/8757775/win-to-flash-instalace-windows-z-usb-disku-zi... , udělá ti to instalační USB flešku. Ten disk na který chceš instalovat vlož jako jediný do jiného PC, nějakého, který nemá UEFI BIOS pomocí flešky na tom PC udělej prvotní instalaci, tzn. rozjed instalaci do prvního restartu, pak disk dej do tvého PC a tam to nech dokončit.

Obrázek uživatele WladinQ

problem je v tom ze mam notebook a pochybujem ze mi niekto dovoli mu ho rozobrat :D

Obrázek uživatele Michal Čížek

nerozebereš jeho NTB, jen otevřeš a vytáhneš disk ze svého a řekneš kámošovi, aby ho připojil do jeho stolního PC jako druhý disk, tam ho naformátuješ, pak to PC vypneš a necháš zapojený jen tvůj disk, pak provedeš prvotní instalaci do prvního restartu. Já ti tu nabízím jen alternativy, které fungují, nebo které můžeš odzkoušet, jak to nakonec uděláš je jen tvá volba.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.