pls HELP..... MODRA SMRT při puštění filmu

Možna už top tady někdo řešil, ale nedohledal jsem to.
Smrt pouze při spuštění filmů. Kodeky a přehrávače přeinstalovány a nahrazeny jinými již několikrát. Problém přetrvává i při uplně nové instalaci systemu XP.
Jinak se tento problém u jiných aplikací nevyskytuje. Použil jsem pro diagnostiku prg Everest Ultimate Edition ale nastalou chybu nestihne zaznamenat a uložit do protokolů udalostí..... Bez viru i spyware i Hijack ( Kontrolovano NOD32, Spyboot SaD a Hijackthis) alespoň jsem žadne nenašel.

Poradi prosím někdo ( už jsem si kvuli tomu vytrhal všechny vlasy Very Happy

Předem děkuji za rady

Obrázek uživatele psychocowboy

mno... vzhledem k tomu ze se to tyka grafickych veci, mozna bych poukazal na odchazejici grafiku, kazdopadne to muze byt i disk... rozhodne je to HW problem... podivej se na grafiku, jestli se toci vetracek, nejsou nafoukle kondiky, neco neobvykleho... hdd projed smartem aspon pro zacatek..

muzes napsat cislo te chyby co to hodi po te modre smrti?

Obrázek uživatele paravision
[30953] re

Také jsem hledal problem na grafice ( mam SŠ mikroelektro a něco počítačů jsem postavil a opravil ... jen info :o) ) tudíž větrák kondíky atd zkontrolovano. Jelikož tyto problemy nastali až po výměně starší Grafiky za novější Nvidia 8600GT silenc. ale nenašel jsem nic co by to mohlo zpusobovat. Mam tuto samou grafiku ještě v druhem PC a ta zlobí taky. Restartuje system kdy se mu zlíbí (nevypozoroval jsem žadnou věc, co by to viditelně zpusobovala) nekdy třeba 10x za sebou a pak zase funguje 2-3-4 dny jak kdy. Obě grafiky běží na motherboardu Asus M2N-SLI deluxe+2x 1Gb/800Mhz Ram a druhy na ASUS P5K-V + 2x512Mb/1066Mhz. Byly použity i uplně nové HDD, ja SATA, tak IDE.

Obrázek uživatele paravision

číslo chyby bhž nevím, pač je zobrazena jen cca 2 sec. a pause tlačítko nebere v potaz. Zkoušel jsem ji i fotit, ale foťak to jak jsem předpokladal nepobral :-x

Obrázek uživatele psychocowboy

mas este moznost nejakou jinou grafiku otestovat?

Obrázek uživatele paravision

když jsem vrátil původní u toho PC, co se restartuje, tak bez problemu. Původní Grafika Nvidia 6600. Ovladače i podpůrné prg Nvidia, jako je PhysX, několikrát vyzkoušeny různé verze driveru, ale se stejným výsledkem. jediné co alespoň trochu pomohlo bylo zmenšení velikosti stránkovacího souboru a virtualní paměti+změna parametrů MOŽNOSTI výkonu z původního automatického nastavení na optimalizaci pro výkon. Ale i tak se PC sem tam cca5x tydně několikrát zrestartuje a zase chvíli funguje. Asi tak každý 2-3 tí restart zpusobi, že bios chtěl při startu načíst defaultní nastavení pamětí. A prg everest UE stihl zaznamenat chybu způsobenou přetečením ram bufferu. To mě dovedlo k nouzovemu řešení snížit velikost str.soub. a virtualni paměti..

Obrázek uživatele paravision

další grafiku Bhz nemam

Obrázek uživatele paravision

SRY za případnou nesrozumitelnost..

Obrázek uživatele psychocowboy

no vypada to ze tam toho je nacateho asi vic... samovolny restart je divny... jak je to stare pc? jaky je vykon zdroje?

Obrázek uživatele paravision

cca 6-7 měsíců 4-jadro na 2.6Ghz a druhe pc cca 2 roky 2-jadro Athlon64 na 2.5Ghz.

Oba zdroje ATX 400W od ruznych výrobců, ale jeden z nich jsem zkoušel nahradi 500W zdrojem, ale beze změny. Nad touto možností jsem již take uvažoval, ale i podle hrubého výpočtu odběrů všech periferiich by to měl 400w zdroj utahnout i a menší rezervou..

To co mě na tom zaráží, je, že dvě stejné grafiky (nebyly koupeny zaroven, ani ve stejnem obchodě) na ASUS MB dělají trouble.Zkoušel jsem tu grafiku do jineho PC, ktere nemělo MB Asus, ale jinou, už nepamatuji jakou a fungovala normálně.

Obrázek uživatele psychocowboy

hm hm... jako zeby desky? hm... podezrele.. zkus este preinstalovat ovladace grafiky...

Obrázek uživatele paravision

To už jsem dělal nesčekněkrát a bez efektu, stale to same. U obou PC. Zkoušel jsem ji připojit do druheho Pci expr. portu ale taky nic..Máte ještě nějaký nápad, nebo mam pokračovat v hledání. Každopádné děkuji za ochotu. S pozdravem M. Pastyřík

Obrázek uživatele psychocowboy

pockame jestli se jeste nekdo vyjadri, kazdopadne je to podezrele... dle vsech uvedenych indicii mi zustava deska...

Obrázek uživatele tatik

START --- Ovládací panely --- systém --- záložka upřesnit --- tlačíto nastavení ve spuštění a zotavení systému --- pokud máte zatržené Automaticky restartovat, odtrhněte a¨čekejte na BSOD

Obrázek uživatele paravision

Díky ....... lol stydím se :-)

Obrázek uživatele paravision

jinak číslo chyby je STOP:0x0000000A (0x00000016, 0x0000001c, 0x00000000, 0x805021DE

IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL

Thnks moc.

Obrázek uživatele psychocowboy

ohledne te chyby to popisuje primo mikrosoft:

http://support.microsoft.com/kb/314063/cs

a cituji:

Příčina:

Quote:
Chyba Stop 0x0000000A (Stop 0x0A) udává, že v režimu jádra došlo k pokusu o přístup ke stránkovatelné paměti na příliš vysoké úrovni přerušení (IRQL). K této chybě obvykle dochází, pokud ovladač použije nesprávnou adresu paměti. Dalšími možnými příčinami této chyby jsou nekompatibilní ovladač zařízení, obecné potíže s hardwarem a nekompatibilní software.

stoprocentne je to teda ovladac k HW... mrkni do spravce jestli neco nehlasi nekde nejaky binec... ale stopro je to grafika a nejaky vadny ovladac..

Obrázek uživatele paravision

V systemu se vše tváří OK.

hmmmmm..................... :-( ale už netuším, jaký ovladače tomu nacpat. Dal jsem mu ovladače z Original CD, tak postahované přímo od Nvidia ( jak nejnovější, tak i starší verze) a stejně jsem neuspěl......

Nemáte zkušenost, co provádí, popřípadě nemůže-li to způsobovat doplněk PhysX, který je u Nvidia ovladačů. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)

Obrázek uživatele paravision

K této chybě obvykle dochází, pokud ovladač použije nesprávnou adresu paměti. Dalšími možnými příčinami této chyby jsou nekompatibilní ovladač zařízení, obecné potíže s hardwarem a nekompatibilní software.

Ještě dotaz:::
použití nesprávné adresy paměti je na paměť RAM, nebo na paměť Grafiky)
:oops: ..lama NO :shock:

Obrázek uživatele psychocowboy

jedna se o RAM pamet...

Obrázek uživatele paravision

OK.. jen pro jistotu :-)
Napadá vás ještě nějaká možnost ???

Obrázek uživatele psychocowboy

potreboval bych to videt, pak bych postupne zkousel hardware odpojit a pripojovat, zda-li se nebije IRQ nekterych zarizeni... jinak takto na dalku jsme zrejme vycerpali vse... :-(


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.