Otevírání souborů

Ahoj, už asi měsíc řeším jedem problém s otevíráním souborů a už si vážně nevím rady. Jedná se o otevírání souborů. Mám Win XP sp2 a problém je v tom, že se mi některé soubory otevírají v jiných programech než je klasicky nastaveno. Příklad: ZIP soubory se mi neotevírají v okně, ale otevře se okno pro vyhledávání, jpg soubory se mi neotevírají v prohlížeči obrázků a faxu, ale v malování. Prostě když kliknu na ten soubor pravým tlačítkem myši, je u všeho tučně zvýrazněna hned první položka (u toho zipu to je hledat místo otevřít, u jpg je to upravit místo náhled). Zkoušel jsem to i v "otevřít v programu"-"zvolit program" a tam jsem ty programy označil a zaškrtnul aby se tak otvírali pořád, ale nic :-(

Nevíte co by s tím mohlo být? Něco v registrech? PC není nijak zavirován, starám se o něj, odstraňuju špiony, ...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, rozumím vám. Po prvním přečtení jsem si také myslel, že by to bylo chybou v registru, konkrétně v kontextovém menu. Ale když jsem si to pročetl znovu, nabyl jsem spíš dojmu, že se jedná jen o nějaké špatné určení výchozích programů. Od mého původního určení chyby mě odradilo právě to, že píšete, že se vám v kontextovém menu nezobrazuje „náhled“ apod. Je to jasné, je to právě tím, že výchozím programem zůstává pořád malování a ne prohlížeč obrázků a faxů. Nerozumím sice tomu, že se vám nepodařilo to přepnout v té nabídce (otevřít v programu). Nevím, proč to systém odmítá to tak udělat.

Proto bychom se mohli pokusit problém řešit jiným způsobem.
Dejte: Ovládací panely -> Možnosti složky -> Typy souborů
Najděte si například příponu JPG -> Klikněte na „Změnit“ -> V nabídce najděte prohlížeč obrázků a faxů -> Zaškrtněte „O otevření vždy použít …“ -> Potvrďte vše tlačítkem Ok a zkuste se podívat na nějaké JPG obrázek, zda to funguje. Jestliže ano, může se takto udělat pak zbytek vašich přípon.

BTW: Pokud to půjde, tak i v tomto případě se kontextová nabídka měla změnit do podoby, kterou znáte ... :???:

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dekuji za odpoved, bohuzel i touto metodou jsem neuspel. Jinak ten "nahled" v kontextovym menu je (resp. nekdy tam je a nekdy neni, treba ted kdyz jsem to zkousel tim vasim zpusobem, tak z toho menu ta polozka "nahled" zmizela), ale neni zvyraznen tucne jako byl driv. V podstate to teda ovlivnuje jen ty ZIP soubory a obrazky, asi se budu muset smirit s oteviranim pres leve tlacitko nebo reinstalaci systemu :-(

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Hm, nějak mě nic nenapadá zatím. Ale něco můžeme zkusit. Stáhněte si program na obrázky, například IrfanView a zkuste jej nastavit jako výchozí "otevírač" pro jpg obrázky například. Jestli to půjde, tak možná mě ještě něco napadne, ale jestli to nepůjde, tak půjde o nějaké vnitřní blokování a to už by bylo horší ...

Download
http://www.stahuj.cz/grafika_a_design/prohlizece_obrazku/irfanview/?g[hledano]=IrfanView%20&g[oz]=4.00

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Tak bude asi problem v tom prohlizeci obrazku a faxu, asocioval jsem to s ACDSee a oteviralo se to v nem. Zajimavy je, ze kdyz vyberu v kontextovym menu "nahled" tak se to otevre v tom prohlizeci obrazku a faxu, ale kdyz zvolim "otevrit v programu -- prohlizec obrazku a faxu" tak se to neotevre vubec.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Dobře, zkusíme tedy ještě něco. Zadáme tedy přímou adresu k tomu souboru.
Dejme tomu tedy u těch jpg obrázků. Pak si tak můžete nastavit i ostatní. Nejprve "od-asociovat" ACDsee jako výchozí program od přípon (*.jpg;*.jpeg;*.gif apod.) a nyní je zkusíme přímo přesměrovat do toho prohlížeče obrázků a faxů.
Bude se nadále pohybovat v Možnostech složky:
Tedy pro zopakování: Ovládací panely -> Možnosti složky -> Typy souborů
Najděte si například příponu JPG -> (nyní však) upřesnit -> (klikněte na) open -> upravit (tlačítko vpravo)-> a do pole "Aplikace použitá k provedení akce" překopírujte následující:
rundll32.exe C:\WINDOWS\system32\shimgvw.dll,ImageView_Fullscreen %1

Pokud si všimnete, tak v předchozí tabulce se nachází i fce "použít jako výchozí". Když pak u archivů toto použijete bude se pak po kliknutí rovnou rozbalovat a ne jako nyní, že se spustí vyhledávání. Ale to už je jen takový tip! ;)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dekuji, problem s obrazky vyresen, ta polozka open tam vubec nebyla, musel jsem ji tam vytvorit, byla tam akorat polozka printto.

Na ten archiv sem zatim neprisel, jelikoz mezi temi typy souboru neni pripona ZIP.

Obrázek uživatele Jiří Molnár
[10891] Nyní zip

Jsem rád za ty obrázky.
Ovšem s tím ZIPem to je zvláštní, kam se mohl ztratit. I kdyby jste neměl žádný program naň, tak XP už mají tuto příponu integrovanou v sobě. Máte nějaký program na ZIPy? Jestli ano a nebo ne, tak určitě si nainstalujte WinRAR, který patří mezi ty lepší + integruje se do systému.
Snad to pomůže, i když se bohužel nejedná o freeware verzi ... Ale náš problém by to mělo vyřešit ..

http://www.stahuj.cz/utility_a_ostatni/komprese/winrar/?g[hledano]=winrar&g[oz]=3.70


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.