otázka na formátovanie pri XP

Zdravím, chem sa opítať keď reinstallujem XP, a vsetky potrebne subory si zalohujem na druhý oddiel a preistalujem tak či sa dá zmeniť kapacita toho druhé bez poškodenia súborov(pr./C:-tu je 200gb /D:-tu je 100gb no a ja som myslel tak ze dam filmy na D: a ked preistaluvavam a tam je formatovanie tak aby som preniesol tych 150gb z C: do D: bez poskodenia tych súborov čo sú v D:)??? dalo by sa to???
ĎAKUJEM!!!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak moc nechápu, jak to myslíš těmi svými převody, ale logicky chceš toto:

přehodit data (všechna!) na D, restartovat počítač, vložit W7 a nabootovat, odstranit oddíl C, vytvořit oddíl C o velikosti cca 100GB (já měl 50, teď mám 75, bohatě stačí, pokud nemáš dokumenty s tunou mp3jek na Cčku), instnout systém, rozšířit disk D na max.. W7 to umí bez ztráty dat, ale nikdy to není 100% jisté, je šance, že se to podělá, je to přecijen silný zásah do MBR.. nejlepší je externí záloha a čistá úprava disku..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

asi sme sa nepochopili ale nevadí, myslel som ze mam na C filmy a dost veľa a treba dat reistall tak ze D dam formatovat ,,, nech secko ide prec a tie filmy tam potom skopirujem z C do D a potom dam na C formatovanie ,,, a ze ked sa pri instalovani tam dava ci chcem formatovat abo take nieco ta ze do D dam niekolko zbytočných GB z toho C ,,, a tie filmi ci sa mi neposkodia ,,, :D :D dúfam ze si ma pochopil este raz dakujem

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, to půjde, chce to jen přemýšlet..

vše dáš tedy na C, D naformátuješ, vše dáš na D, při instalaci systému naformátješ a zmenčíš (odstraníš a vytvoříš menší) C, po instalaci Win (Visty a výš) rozšíříš přes správce disků D..

bohužel, systém má tu vlastnost, že poskytuje nepatrnou šanci, že o veškerá data při zvětšování přídeš, takže pokud se ejedná o W7, spíš použít na to rozžšíření SW třetích stran, třeba Disk Director.. ale to jest placené..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.