Notebook nejde zapnout

Dobry den, prosim o radu se spustenim notebooku. Dnes jsem uspal notebook do rezimu spanku (MSI GX 700 PX) a nemuzu ho zapnout, notebook se po zmacknuti tlacitla power sice zapne , ale neprojede BIOS a na notebooku sviti stale dioda s mesicem tak jako pri spanku. Pokud opet zmacknu power tak se vypne. Zkusil jsem vytahnout baterku a vypojit NB s napajeni a stale nic. Nevite nekdo co se stim da delat? Diky.

Obrázek uživatele MirekPluskal

Mělo by stačit po zapnutí NTB,zmáčknout klávesu F1,aby naběhl bios.Když jsem měl NTB,tak mě to občas také dělalo.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

A pokud to nepomůže, je to starší notebook a kompatibilita s Win7 není nijak zaručena. Mě na podobně starém netbooku (byť se bavíme o jiných, ale stejně starých komponentách) dělají Win7 totéž, takže jsem o režim spánku připraven. Na WinXP spánek fungoval a funguje a předpokládám, že ty jsi taky právě přešel z WinXP.
Chce to projet všechny ovladače, pokud jsou pro Win7 nebo Visty dostupné, ale naději ti moc nedávám.. Kor pokud se jedná o čistou instalaci systému a dělá to od počátku. Mě šel netbook vždy po reinstallu uspat asi 3x, pak už se neprobouzel.

Obrázek uživatele Lee77

problem je halvne vtom ze se nedostanu ani do BIOSu, zacinam mit obavy ze to bude grafickou kartou, takze to bude spis hardware nez software.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Spouštění ze spánku je systémová záležitost Win7, tam už se bios znovu neprojíždí - počítač je jakoby zapnutý, ale přitom je vypnutý a komponenty jsou ve speciálním stavu spánku. Ne každá komponenta toto samozřejmě podporuje, nebo je s tím kompatibilní - do podrobna jsem to nezkoumal, ale tipl bych si, že specielně starší procesory odmítají tento typ spánku, prostě se z něj neprobudí...

Obrázek uživatele Lee77

dobra chapu, a nevite tedy jak ho probudit?

Obrázek uživatele Lee77

A jeste jedna vec. Pred tim nez se to stalo jsem pres prikazovy radek vypnul hibernaci kvuli uspore mista na disku C.

Obrázek uživatele sasha.cz

Pokuď ale vyndáš baterku, tak by měl noťas naběhnout standartně, jako když ho zapneš. Pokuď se tedy nedostaneš ani do biosu, bude to nejspíš hw problém.

Obrázek uživatele Lee77

Prave ze vytahnuti baterky ani odpojeni od site nepomohlo, cetl jsem i neco o premosteni cmos zkousel to tu nekdo z vas? Pry sem tim da vratit BIOS do puvodniho nstavu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Počkat, tobě se jako vůbec neprobudí? U mě byl tedy potřeba normálně tvrdý restart a pak vše najelo znovu. Pokud tobě ne, tak to vážně bude v hardwaru...

Obrázek uživatele Lee77

Ne neprobudi,kdyby ano tak bych snad ani neresil. Ale potrebuji to resit protoze jsem bez NB naprosto v pasti.

Obrázek uživatele sasha.cz

Jestli už je tedy po záruce, reset biosu provedeš tím, že na cca 10 min. vyndáš CMOS baterii a vyndáš baterii napájecí. Měla by být schovaná někde na desce, párkrát jsem to viděl už i pod klávesnicí. Podívej se do manuálu, jak rozebrat ntb, popřípadě http://www.youtube.com/watch?v=-64b_5zJ2x8 ale pozor! Jestli je ntb ještě v záruce, tak ho neotvírej!

Obrázek uživatele Michal Čížek

Zkus taky nejprve vytáhnout disk a spustit ho bez něj, jestli naskočí start BIOSu.

Obrázek uživatele Lee77

bez disku jsem to uz zkousel ted se dostavam dovnitr po notebook prave k te cmos baterii. Zkusim a napisu.

Obrázek uživatele Lee77

Takze NB rozdelan a zase slozen, jedine co se povedlo tak akorat vycistit jinak nic, problem stale pretrvava. Tak si myslim ze by to mohlo byt pravdepodobne grafickou kartou. :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

GK to být může a nemusí. Zkoušel jsi připojit externí monitor? Bez HDD musí proběhnout start BIOSu a zastavit se. Po resetu BIOSu to prostě naběhnout musí, pokud nenabíhá, bude něco s chipsetem, nebo tou GK. Najdi servis, třeba http://www.nbservis.cz/reference/ , kde udělají diagnostiku zdarma a dle ceny se pak rozhodneš jestli to má cenu opravovat


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.