Nelze sformatovat disk + chyba ( bug ? ) pri bootovani :(

Zdravim ! Chtel jsem si preinstalovat windows a zbavit se svinciku v PC. Jelikoz na moznost formatovani disku jsem docilil pouze odezvy ( Instalační program nemohl provést požadovanou operaci ve vybraném oddílu.Tento oddíl obsahuje dočasné instalační soubory požadované k dokončení instalace) ,rozdělil jsem disk na dvě části. V jedné části mám fůru starých her a programů včetně widowsu XP . Ve druhé mám již čerstvě nainstalovaný windows XP a nic víc. I přesto nemůžu formátovat disk C: . Dostalo se mi rady,že nemám tuto operaci provádět ve winu tak jsem dal instalovat , následně restart a najeli mi oddíly C: ( puvodni ) a I: ( nove vytvoreny ) . Disk I: tam naformátovat jde ale u disku C: to samé ...
OS jsem zpoustel nove nainstalovaný takže nevím proč mi to nehce povolit format stareho. Když nezacnu instalaci ve winu jsem nucen kvuli nejake chybe vlozit cd ( Restore plus! ) a pak vyndat a vlozit znovu instalacni CD ... tam mi pro zmenu nenabehne instalacka .. Pouze modra obr. s dole sedym pasem ... na zmacknuti nekolika klaves se dole v sedem pruhu zobrazuje nejaka cinnost ale menu mi nenajede takze vlastne nevim co delam a poslepu to neumim... OS mam originalni. Moc dekuji za radu,protoze nevim co s tim :( :(

Obrázek uživatele Jiří Moos

Nástroje od Microsoftu opravdu kolikrát nefungují a jsou k ničemu. Ve Windows jsem používal pro formát vždycky Acronis Disk Directors Suite, funguje skvěle, bohužel je placený.. Zkusil bych použít nějaký bootovatelný program pro formát - SuperFdisk (free), GParted Live CD (free) nebo Hiren's boot CD (placené, ale nejlepší)..

Obrázek uživatele DjDav3s

Jen dodavam,ze i kdyz dle predmetu to nevypada , ze je to na tema windowsu. Jde mi hlavne o ten bug pri instalaci winu . Takze to pod forum spada ;)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ano jistě, formát disku spadá do této kategorie, nejlepší asi opravdu bude to celé naformátovat externím násttrojem a až potom zkoušet novou instalaci.

Obrázek uživatele DjDav3s

Zkusim ten program gparted ... Jen doufam ze to ze sformatuju disk C: ( puvodni disk s winem ) nebude to mit vliv na spusteni winu či biosu ...

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

já měl tedy XP Home SP2 a neměl jsem problém.. nastavím bootování na 1HHD, 2DVD, pomocí F8 vyvolám quickboot z mechaniky, najede instalačka, zvolím novou instalaci, naformátuju disk (ať je na něm kolik chce systémů), nainstlauju a hotovo.. dělal jsem to tolikrát, že opravdu budu tvrdit, že to funguje.. ale nějak si z tvého stručného popisku nedovedu odvodit, která fáze z tohoto postupu ti nefunguje..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Taky si nejsem jist, co a kde přesně nejde, proto jsem doporučoval to naformátovat právě nějakým externím bootovatelným programem, mě teda taky ze 100% fungoval formátovací postup při instalaci nových Win..

BIOS ti to nepoškodí a starou instalaci to naformátuje (smaže), ale novou instalaci to samozřejmě nepoškodí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ono problém je už ponechání MBR, protože pokud instalátor detekuje přítomnost jiných Win, upraví podle toho MBR, takže by to chtělo naformátovat kompletně oddíl ses tarým, i oddíl s novým a všecky oddíly na disku.. a pak teprve nový disk nainstalovat.. bavím se teď o použití jak externího programu, tak interního defragmentátoru..

Obrázek uživatele DjDav3s

Prispevek neni strucny,jen trochu sprehazeny abyste vedeli co uz jsem udelal .....
V Biosu mam nastavene 1st Mechanika 2nd HDD ... ale to by nemelo byt na zavadu ze mi to ihned cte z DVD ...
Jak rikam ... restartnu pc
vlozim CD a nasledne pomoci enteru spustim instalaci
ihned se mi jeste na te obrazovce ukaze nejaka chyba a chce to ,,Restore Plus ! ''CD
Pote se na obrazovce napise at CD vyndam a vlozim znovu instalacni CD .. tak i udelam a nabehne modra obrazovka s sedym pruhem naspod ve kterem probihaji nazvy souborů ... Pote obrazovka zcerna a pri pristim nabehu instalacky tam mam bug ... Znova modra obrazovka , dole sedy pruh ( ale nejsou zde zadne informace jen to co jsem napsal ) ... a pri mackani treba pismene D apod. se v sedem pruhu cosi zobrazuje ... takze to normalne reaguje akorat nevidim co delam a nevim co s tim ... tam by mi totiz format sel ... kdyz instaluji z winu tak mi ta instalacka funguje bez potizi akorat nenaformatuju disk na kterem jsou instalacni soubory pro instalaci winu . Myslim ze tohle by jako popis melo stacit :)

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tedy nevím no, chtělo by to fakt naformátovat mimo systém... to že nejde formátovat v systmu je správně - logicky, systém běží z disku, který by jsi chtěl formátovat, navíc si tam instalačka uložila instalační soubory..

je zajímavé to, co se ti zobrazuje.. každopádně instalátor se dá ovládat přes klávesnici, takže bychom se formátování domohli, ale když to nevidíme, anibychom nevěděli, jak jsme dopadli a kdy se formátování dokončí atd.. když dáš disk do jiného počítače jako druhý, určitě bude také možnost jej celý naformátovat chce to osdstranit oddíly, vytvořit jeden velký, ten rychle zformátovat, smazat, rozdělit na původní velikosti a naformátovat (když jsem naformátoval oddíly, MBR si stále pamatoval Win, když jsem odstranil oddíly a ihned vytvořil nové stejně velké, tedy 100% stejné, stále byl Win v MBR.. bylo potřeba odstranit oddíly a překrýt je novým, tedy kompletně změnit polohu a velikost MBR)

Obrázek uživatele DjDav3s

System mam nainstalovany i na druhem disku ... Akorat pokud neinstaluji pres win tak bezi i tam z primarniho disku. Nelze to prohodit napr. v Biosu,tak aby system bezel z disku I: a ja mohl disk C: zformatovat ?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

systém běží z disku, kde je isntalován.. tedy pokud vše proběhlo správně, systém instalovaný na I je na C nezávislý.. pokud není bordel v MBR.. musíš taky rozlišovat fyzický disk a oddíl disku..

určitě prvníz ius naformátovat ho přes jiný počítač..

Obrázek uživatele DjDav3s

Ten bohuzel nemam pri ruce ,ale zkusim jeste popatrat v manualu k PC ... predtim nez to chtelo restore CD tak to napsalo chybu zatim neco bude ... a pokud porad nic tak bud sezenu jine instalacni CD nebo se spokojim s tim co mam a odeberu vsechny programy, vycistim registry a hodim defragmentaci ... uz i tak mi to zabilo dost času.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

určitě nikdo z kamarádů nemá počítač, kam by jsi mohl přiopjit svuj disk? kabel si můžeš vzát svuj :))

Obrázek uživatele DjDav3s

Každý z nich nemá čas na takové pro ně blbosti. Už jsem na to přišel sám. Možná jsem měl dodat ,že mám PC od HP ,ale to by asi nic nepomohlo ,protože kdo tento PC nevlastní taky by nevěděl co a jak. Skusil jsem před restartem vložit prvně CD Restore Plus ! a to automaticky smazalo vse co bylo v PC a az pote jsem vlozil CD s instalackou a to nainstalovalo win xp . Celá instalace u tohoto produktu probihala v odlisnem menu a zpusobu nez u klasicke instalace XP u jinych PC az nastaveni casu a internetu na zaver bylo totozne.
No ale povedlo se tak kdyby nahodou nekdo dorazil s tim samym tak tu aspon najde odpoved.
I tak dik za pomoc a mejte se tu ! ;) :) :???:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

sakra! a to jsi mi nemohl říct, že termín "Restore plus" je možný spojit s objektem, který doma máš :)) myslsl jsem, že je to prostě něco, co vůbec nedává smysl!..

to, že máš PC od HP dost vysvětluje, máš určitě isntalačku Win s potiskem od HP, u které se dá čekat, že je ve stylu HP upravena :))

každopádně vědět, že je to hotovka od HP by nás mohlo také správněji nasměrovat a možná bychom na to přišli i my :)) nu nic ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.