Nelze rozdělit HDD

Ahoj!
Po naformátování nového HDD (po všelijakých předchozích pokusech) vložím Win XP Pro do DVD a pokusně opět instaluji. Když se dostanu k vytváření oddílů (ve vašem Průvodci instalací Win je to obr.3), nepovede se mi disk rozdělit - ať mačkám klávesu C jak chci, nic nereaguje a pokračovat lze jen Entrem. Klávesa C funguje, jak sami vidíte... Kde už zase dělám chybu?
Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, takže disk je sformátovanej a bez oddílů, nejde se vytvořit oddíl ale pokračovat v instalaci jde?? divný :shock: hee, fakt nevim jak to viřešit, ale jesi máš disketovku na tom kompu, tak ti pošlu Partition Magic a ten hodíš na disketu a přez něj to vpoho rozdělíš... jinak Honza určo bude vědět, jak na to jinak...

Obrázek uživatele Mike

Stáhnul jsem PM z netu a počeštil jsem to, tak až bude čas, tak to vyzkouším.
Ale někde jsem něco při tom předešlým hraní zvoral a hlásí mi to nějaký dynamický disk, který byl před tím jiný. Mám na něm ale funkční systém, tak se na to raději vykašlu.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak dynamic disk mi nic neřiká, ale rozhdně to sformátuj znova na NTFS...

Obrázek uživatele BoBek

Dobry den,
ja jsem si kdysi prevedl disk na dynamicky, ale mel jsem problemy s jeho formatovanim, jestly to jde nejak prevest zpet, nevahal bych.

Obrázek uživatele Mike

Houstone, to bude Gigaproblém - jestli to nejde jednoduše bez formátování, kašlu na to, jak píšu výše - mám tam funkční systém a fotky. Jen mi na začátku bylo divné, že mě instalátor Win neumožní dělit prázdný disk... To je ten nový, na kterém teď řádím, učím se instalovat Win i Lin, upravovat Win v nLite, zkoušet různé ovladače, dělit a spojovat atd. Možná by na tato témata mohli zdejší odborníci napsat taky nějaký podrobný článek jako byl ten o instalaci Win pro nás lamy.
Zatím díky všem za snahu!
Mike

Obrázek uživatele Honza

Čus Miku,
četl jsem toto vlákno, ale nevím, co je za problém... Že je disk dynamický nebo že je prázdný ?

Obrázek uživatele Mike

Původní problém je hned na začátku vlákna. To, že jsem loni nějak záhadně změnil druhý disk na dynamický, už neřeším, když to chodí... :-)

Obrázek uživatele Honza

A ten disk si zformatoval předem kompletně?

Obrázek uživatele Mike

Ano, ale dělení disku se při instalaci nepovedlo - prostě nereaguje!

Obrázek uživatele Honza

Ty jo.... to je celkem podezřelý, co ty wokna zase dělaj, tak mačkej několikrat D a pak teprve C.... to už je fakt pošetilý...

Obrázek uživatele Mike

Honzo!
Jsem sice lama, ale nežádal bych radu, aniž bych nevyzkoušel veškerá možná nastavení, nabídky atp. Prostě jen popisuji situaci, která se mi stala a jen bych rád věděl, zda se tatáž situace stala ještě někomu jinému a jak jste ji případně řešili.
Nezlobte se všichni pánové, nejsem žádnej king, pouze zcela reálně a pravdivě popisuji konkrétní problém. Prostě mě instalátor sice oznámil, že můžu dělit disk, ale nepovedlo se mi mačkáním klávesy C disk rozdělit - prostě klávesa NEREAGUJE!!! To vše jsem ale již psal. Mačkání klávesy D nemá v mém případě pochopitelně smysl, protože disk byl právě zformátován a tudíž nemá žádné další oddíly, které by bylo možno smazat.
Takže téma asi opět uzavřeme, ale nepsal bych tam "vyřešeno" jako u tématu Hodin, raději bych psal termín Odloženo.
Dnes již dobrou noc!

Mike

Obrázek uživatele Honza

Řikám snad něco? Jak vidíš jediný, kdo se tu tak nějak snaží Ti pomoc jsem prozatimně já, nebo se pletu? Včera jsem se tomu trochu věnoval a možná by to šlo rozdělit pomocí programu partion magic... už na nainstalovaných oken... stačí jen zkusit.... nedělám z tebe lamu! Ale pokud fakt nevim, snažim se hledat řešení i v prkotinách....

Obrázek uživatele Mike

Ahoj!
Prosím Tě promiň, pokud to vypadalo, že nadávám! Vážím si každé rady i času, který tomu všichni věnujete. Když to tak po sobě znovu čtu, ono to opravdu může vypadat jako nějaké napadání. Mrzí mě to, že to tak vyznělo. Měl jsem asi použít smajlíka nebo to formulovat jinak - to je známý problém psaného textu. Sypu si na palici kýbl popele a doufám, že mi bude odpuštěno. Kdyžtak mi vynadej taky!
Pokusím se použít ten PartitionMagic, ale zatím mě to nechce poslouchat, chce to registraci, ale ještě jsem to na jejich webu nenašel, takže jsem zatím v koncích. Ozvu se později, ale myslím, že s tímto programem to už bude hračka. Akorát že to neřeší tu původní záhadu!
Zatím díky a ahoj!

Obrázek uživatele Honza

Čau,
v pohodě beru to :) ja už nepoznam, kdo, to myslí dobře nebo zle, jsou i lidi, co si prostě neuvědomujou, že to není sranda, to dělat a akort kritizují viz. periferie hned první topic.... Tu záhadu asi já fakt nevyřešim, spíš se jí snažím nějakým způsobem obejít.... ten program by měl být trial pokud by nešel dej vědět a já zkusím najít nějaký link či nějak dál pomoci. Nic se neděje :))

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čus, já ti mužu poslat plnou verzi, dělil sem s ní mockrát a řádnou registraci to nechce...

Obrázek uživatele Mike

Ahoj!
Asi to bude nejlepší, ale jak to chceš udělat? Má to asi 23 mega... Nejde mi o velikost, ale způsob - mám středně rychlé připojení, např 700 M Ubuntu jsem stahoval necelé 2 h. Není to možná žádná sláva, ale za 200,- měsíčně a bez omezení objemu dat... No nekup to!
Určitě budu moc rád a pokud je to verze 8.0, mám do toho i češtinu.
DÍKY! Mike

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

hahaha :D :)) :D :)) má to 2 diskety 1,44MB hehe, to je fpoho... jen si vyber, jak to chceš doručit:D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nejlepší bude asi ICQ... ale jesli ho máš..

Obrázek uživatele Mike

Jestli to má jen 3 mega, tak není co řešit!
morban@seznam.cz
Používám WLM, kdysi jsem měl chvíli Skype, ale v něm mi nešej můj foťák přepnutej na webku...
Tak fajn, díky!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, na mejl ti nic neslíbim, páč voni ty mrtky nehctěj posílat .exe soubory a aplikace... ale zkusim to, měl by ti tak do 10ti minut přijít mail od TOBIAS02@seznam.cz..

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak co? přišlo ti to?? sej mi vědět... páč tydle seznamácký mejly stojej zaprt.. ale zatim to vypadá že jo... jednoduče to co je v prvnim dá na první disketu, to co je v druhym mejlu dáš na druhou, jak těžký :)) pak už jen nabootuješ, ale nesmíš mít USB myš, nevim, jesli to s ní bude fakčit, má to drivry pro port PS/2...

Obrázek uživatele Mike

Oba maily přišly, ale musel jsem se prvně odhlásit z Linuxu a nabootovat Woknows. Dám se do stahování a instalace a pak se ozvu! Ď!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

rozhodně pak dej vědět jak si dopad, chceš i návod na toho partitiona??

Obrázek uživatele Mike

Raději jo, abych zase něco nezvrtal. První pokus dopadl špatně, vlezl jsem do biosu, nastavil boot z diskety, ale systém mě pouze vyzval k vyjmutí diskety, jinak mě dál nepustil. Druhý pokus mě zase varuje, že se program pokusil dostat přímo k HDD + nějaké důrazné varování. Takže jak na to?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, to je divný, zkus tam ty data ještě překopčit, ale když to tam vložíš, mělo by to začít načítat Caldera DR-DOS, pak vyzvat k vležení disku 2 a pokračování lib. klávesou, vlžíš, najede Power Quest Partition Magic 7.0 Pro, napíše to Mouse Driver installed a spustí barevný okno Portitiona v modrorůžový barvě a nápisem loading, pak se ti objeví okno, kde máč barevnej rámeček, to je disk, dáš Operations - Create, vybereš si posuvníkem velikost, nastavíš, označíš zbytek disku, dáč create, veškerý potvrzování musíš doel zadat do rámečku OK, bude li to chtít a možnost tlačítka bude šedá, pak teprv odentruješ a dáš Apply, kdyby ti to nějak nešlo, tak napiš, ale je to spíš takový hrát a vyhrát, dyž ti něco nepude, zkus to skusit logicky, já si to moc nepamatuju, dyž sem to formátoval a dělal, přesnej postup, ale je to jednoduchý..

Obrázek uživatele Mike

Tak se mi to zase nepovedlo! Bohužel mě systém pouze vyzývá k vyjmutí diskety a stisku další klávesy... Žádné načítání z diskety se nekoná. Diskety jsem předem naformátoval a tvoje přílohy k mailu na ně nahrál. To je ale šrot, ten můj komp. Nic nejde normálně. 8-) :shock:

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

čus Miku, hele, tak já sem ještě pro kontrolu naházel data z mejlu na disket a zkusil a vpohodě, nepotěšim tě, ale chyba bude u tebe... :-( :shock:

Obrázek uživatele Mike

Ahoj po menší pauze!
Tak jsem neuspěl, po několika pokusech jsem to vzdal, spustil jsem program nLite a upravuji instalaci tak, abych se nemusel neustále otravovat s ovladači a oblíbeným nastavením. Je to už třetí pokus (pokaždé jsem to upravoval jinak, protože jsem se svým výtvorem nebyl spokojen). Až se dostanu k instalaci poslední verze, dám vědět. Domnívám se, že když to nebudou chtít rozdělit Wokna, určitě to udělá instalátor Ubuntu.
Zatím děkuji za snahu a hezký týden!
Mike


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.