Nefunkční start ve WIN 10 (*VYŘEŠENO*)

Dobrý den, po patrně nějakém update Windows 10 se stala nefunkční ikona Start a ikona prohlížeče Microsoft Edge na hlavním panelu. Po stisku start se objeví okno s oznámením Kritická chyba. Nabídka start nefgunguje. Při příštím přihlášení se to pokusíme opravit. Podotýkám, že se nikam nepřihlašuji ani neodhlašuji. Zadám opravit problémy se systémem Win Update, poté se objeví hláška: 1. Některá nastavení zabezpečení chybí nebo byla změněna. 2. Registrace služby chybí nebo je poškozena. 3. Zjištěna potencionální chyba databáze služby Windows Update. 4. Je nutné opravit součásti služby Windows Update. Objeví se vše opraveno a vše je opět funkční jako kdysi, ale z panelu na monitoru se ztratí dlaždice prohlížeče Edge. Tak ji tam dodám a vše je OK až do vypnutí PC. Při opětovném zapnutí mohu celou anabázi opakovat. Tato situace trvá již cca 15 dní, doufal jsem že při dalším update se to odstraní, ale zatím nic. Prosím o radu co s tím udělat, změnit nebo přenastavit aby se to neopakovalo. Počítač je sice funkční, ale chtěl bych aby bylo vše jako dřív. Děkuji za všechny rady, Vlada M

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ahoj,

dokážeš si vzpomenout které změny problému předcházely? Máš produkční verzi systému, nebo Insider?
Zkus systém spustit v nouzovém režimu, jestli se to bude chovat stejně.

Obrázek uživatele Vlada M

Ahoj, Insider nemám, zkusil jsem PC spustit v nouzovém režimu, po volbě start na dolní liště panel s dlaždicemi najel bez dlaždice prohlížeče. Při volbě z hlavního panelu (na dolní liště) se zobrazila zpráva: Aplikaci Microsoft Edge se nepodařilo otevřít pomocí předdefinovaného účtu správce. Přihlaste se pomocí jiného účtu a zkuste to znovu. Nevím proč bych měl zřizovat další účty. Když zadám v normálním provozu opravu problému se systémem Windows 10, tak najde : Poškozená databáze služby Windows Update, všechny čtyři nalezené chyby opraví a počítač jede do vypnutí normálně. V historii aktualizací je poslední aktualizace systému Win 10 verze 1607 KB3211320 ze dne 28.1.2017. Mám ji vymazat nebo může být chyba jinde? Ještě mám notebook s WIN 10, rovněž s touto aktualizací a tato chyba se neprojevila a noťas jede v pořádku.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Ta hláška o Edge je v nouzáku bohužel normální, s built-in správcem nefunguje. Ale start funguje a to je dobrá zpráva.
Pust správce úloh -> po spuštění -> úplně všechno zakaž -> restart

Obrázek uživatele Vlada M

Ve správci úloh vše zakázané kromě antivirus avast, ten nešel a dělá to úplně stejně.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zkus ještě Win+R -> msconfig -> Services -> Skrýt služby Microsoft -> zakázat co zbude -> restart

Teoreticky je možné, že tahle kouzla je třeba provést ihned po té příšerné opravě a ne ve stavu, kdy už to nefunguje.

Obrázek uživatele Vlada M

V msconfig položku service nemám. Je tam obecné, spuštění počítače, služby, po spuštění, nástroje. Zajímavé je, že v nouzovém provozu několikrát start fungoval a dlaždice se objevily a pak se zase objevilo okno s oznámením Kritická chyba. Až po některé aktualizaci PC pojede normálně, tak pak další zakážu a bude pokoj. Asi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Promiň, žiju v angličtině. :) Services=Služby
Pokud to nešlo ani v nouzáku, tak bude chyba zavrtaná někde hloubž.
Nechci to říkat, ale čistý reinstall? Tohle je trochu jako operovat klinicky mrtvého pacienta, akorát s tím rozdílem, že pacienta přeinstalovat nemůžeš, ale počítač jo.

Obrázek uživatele Vlada M

Pomalu se stím smiřuju. Tak jak to blbne když někdy to jede normálně a pak zas chvíli ne tak asi nezbude než reinstall. Děkuji za rady a čas.

Obrázek uživatele Vlada M

Na Tomášovu radu proveden reinstall systému a už je vše OK. Díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Sice to není nejpohodlnější řešení, ale funguje vždy, kdy nejde o vadu hardware...