Kolik zaberou nainstalované Windows na disku.

Dobrý den.
Mám na disku C nainstalovány Windows XP 7 Home Premium a začínám docela řešit problém s místem na tomto disku. Při kontrole, kde mám zabráno nejvíc atd. jsem narazila na to, že složka winwows má 20 GB, což se mi zdá nepřiměřeně moc. Nemám možnost teď to srovnat s jiným pc a zase takový expert na pc nejsem, abych věděla, zda je to ready.
Můžete mi někdo říct, zda je to O.K. anebo je to nějaká zrada. Dík Štěpánka

Obrázek uživatele Jiří Moos

Když se podíváš DO té složky, jaké další složky zabírají nejvíce?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj.

Je to divný.
Největší jsou "software distribution" a "system 32", ale i tak mají dohromady sotva 5gb.
A jak jsem ty velikosti kontrolovala, tak mi to prostě nejde do hlavy, protože tam nic tak obrovskýho, aby to dohromady dalo 22gb neni.

Obrázek uživatele Jiří Moos

Stáhni si třeba Total Commander, v nastavení povol zobrazení skrytých složek a podívej se, jaké složky jsou největší v TotalCommanderu..

Můžou to být nějaké uložené zálohy nebo dočasné soubory, zkus nějaký čistič disku, popřípadě defragmentaci.. Jak dlouho je systém bez přeinstalace?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

20 GB je skutečně opravdu dost.

Rozhodně souhlasím s Mozkem, zobrazte si i skryté soubory a složky a podívejte, které z nich je ještě větší než vámi objevené.

Také zkuste spustit integrovaný nástroj na čistku systému - Start a do vyhledávací řádky napište "cleanmgr" (bez uvozovek).

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Ahoj.
Tohle všechno jsem udělala. Resp. CCleaner mám nainstalovaný a používám, defragmentaci dělám pravidelně a pc mám od prosince 2010 a od té doby jsou nainstalovány i původní windows. Jen mi kolega v práci rozdělil disk na c a d, kvůli zálohování a uchování dat v případě selhání oper. systému.
Nevím, kde v commanderu nastavit zobr. skrytých souborů. v 98 a 2000 to bylo jednoduchý, tam jsem si to zobrazila a nastavila rovnou ve složce, ale se 7 ještě nejsme až takový kamarádi a commanderu jsem to nikdy nedělala :-o :-)
Vyčištění disku dělám pravidelně. Na fyzický úklid jsem lempl, ale v pc uklízím pravidelně. Nesnáším zabordelařený disk atd. Tak jsem přišla i na tu šílenou velikost windowsů.
Dík Štěpánka

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Už jsem na to přišla.
Prolezla jsem komplet složku windows a jediný větší složky kromě těch, co už jsem vypsala, jsou assembly (1,88gb) a sysWOW64 (1,8gb) Ostatní soubory a složky mají zanedbatelnou vel. do 100mb, ojediněle okolo 200mega :-o

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Podle té složky sysWOW64 vidím, že máte 64bitový systém.

Bohužel ani jednu ze složek bych nedoporučoval smazat. Jedna slouží jako prostor pro ukládání dat .net aplikací, a druhá zajišťuje kompatibilitu právě s 64bitovými programy.

Kolik má například složka "C:\Windows\SoftwareDistribution\Download"? Zde se ukládají Windows Update zálohy aktualizací - ty klidně můžou být smazány.

A ještě takový nápad - neinstalovala jste teď někdy SP1 pro Windows 7? Nebo nějaký váš známý? Pokud ano, dost místa si uvolníte, když budete postupovat dle tohoto mého článku - velmi jednoduché: http://www.pcporadenstvi.cz/jak-uvolnit-misto-na-disku-po-instalaci-wind...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Díky moc za pomoc. O něco to pomohlo. Ale domluvila jsem se s kamarádem, co tomu rozumím o dooost víc než já, že mi reinstaluje, což by mohlo ledacos vyřešit. Ještě jednou dík. Štěpánka


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.