Jak odstranit položku z automatického přehrávání

Poradil by mi někdo, jak odstranit nabídku automatického spuštění programem, který už v pc nemám? Měl jsem kdysi Nero, to jsem odinstaloval, ale při vložení dvd do mechaniky mi to pořád nabízí spustit (mj.) v programu Nero Show Time. Prošel jsem registry, použil jsem i nějaké utility (nirsoft), ale nabídka tam pořád je.

Napadá někoho něco použitelného?

Obrázek uživatele MirekPluskal

Jestli tu položku najdeš v"nějaké"složce,tak bych zkusil použít-Revo Uninstaller.Revo stáhneš např.ze Stahuj.cz nebo Slunečnice.cz.To je můj první nápad,jak problém odstranit.

Obrázek uživatele MarioF87

Jenže já už nemám v počítači co hledat, nic, v čem by se vyskytovala slova jako nero, ahead, smart, time apod. tam nemám.

Obrázek uživatele MarioF87

Teď jsem ještě zkoušel projet pc programem CCleaner. Našlo mi to nějaké neplatné odkazy na Nero, nicméně nabídka "přehrát v programu nero show time" (byť nefunkční) v nabídce při vložení dvd zůstává. :-(

btw - když už tohle řešíme, jak naopak přidám nějaký přehrávač do kontextové nabídky? Kromě nera tam mám už jen gom player a wmp, ale chtěl bych tam mít třeba ještě vlc a mpc-he, prostě to, co mám v pc?

Obrázek uživatele MirekPluskal

Tak zkus v položce-automatické přehrávání-najít to Nero a další položky a prostě je odstranit.Nic dalšího mě nenapadá.

Ta druhá věc ohledně přidání přehrávače,tak tady nevím,co přesně provést.

Obrázek uživatele MarioF87

Nejde. Z nabídky automatického přehrávání po vložení disku nejde položku odstranit, pokud kliknu na zastaralou položku, nabídka zmizí a nic se nestane. Když se dostanu na dialogové okno Přehrát automaticky v ovládacích panelech, je zde jen obecná nabídka, co má systém dělat při vložení disku, ale nelze z ní odstranit nefunkční asociaci.

Navíc jsem zjistil, že mám Nero integrované i do nabídky při vložení normálního CD, dokonce třikrát! To Nero mi byl čert dlužen :o

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano nero je prevít, pokud máš veškeré součásti nera odinstalované, tak zkus v regeditu dát vyhledávat nero a ručně je z registru mazat. Zkoušel jsi po vložení cd/dvd vybrat v jakém programu se má startovat? zaškrtnout tam spouštět v tomto programu, pak by se mohlo automaticky spustit už v jiném

Obrázek uživatele MarioF87

No, prohledávání v registrech sice ještě něco našlo, tak jsem to promazal, ale při vložení disku je tam ta zastaralá nabídka pořád. Už nemám kde co mazat.

Právě že nechci asociovat vložení disku s konkrétním programem, chci, aby se mě to vždy ptalo, akorát tam nechci mít asociace s Nerem, když už ho v PC nemám.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.