instalace W.XP - nečitelné soubory

Dobrý den,
mám problém při instalaci. Celá instalace mi proběhne "normálně" (neboť musím přes disketu instalovat SATA ovládače) a když dojde po formátování disku k instalaci, tak mi to hlásí že to nemůže najít soubory viasraid.sys .inf .cat . Tyto soubory mám zkopírované na disketě , při instalaci mi to začne tu disketu načítat ale nechce to z ní vzít. Zkoušel jsem to instalovat z poškrábané originálky i vypáleného CD (nebylo páleno z toho originálu) a u obou mi to hlásí stejnou chybu. Jedná se o XP profi SP2

Thx

edit: když je dám přeskočit tak mě to nepustí dál v instalaci, neboť po restartu mi to hodí error.

//mám další objev , když jsem zkoušel do nainstalovaných woken nějak zkopírovát ty soubory, tak jsem zjistil, že to jsou ty SATA ovládače, které se tam měli nainstalovat , když jsem mu při startu instalace dával F6 aby mi to nehlásilo že nemám HDD.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, tohle budou skutečně ty SATA ovladače. Do našeho návodu, jak instalovat XP jste asi koukal, že?! Ovladače skutečně musíte zavádět před vytvořením oddílu. V té instalaci je dost důležitý ten restart, tím myslím po formátu disku -> ukončit instalaci (F3) a při novém naběhnutí už zkusit zavádět z diskety (F6) dokud se nezavede ten správný z diskety, ono to totiž bude vyhledávat i na tom cd a až se nainstalují, tak pak se vám disk normálně před vámi již objeví a můžete na něm vytvářet oddíly ... Takto jste přesně postupoval? Možná ty SATA ovladače nemáte kompletní.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.