Instalace WinXP, HDD a disketa

Dobrý den,
mám stejný problém, který již byl vyřešen v tématu:

http://www.poradna.pcporadenstvi.cz/viewtopic.php?t=724

Tam jste poradili, aby se na disketu nahrály potřebné ovladače a ta byla poté použita při instalaci WinXP, bohužel dsiketová mechanika na mém počítači z nějakého důvodu nefunguje a rád bych se zeptal, jestli existuje nějaké jiné řešení toho problému, jako například nahrání ovladačů na CD atp.

Předem děkuji: Jan Z.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Teď si nejsem jist, jestli jste správně odkázal do správného tématu. Váš odkaz směřuje do diskuse, že o hlášce ve windows, že chybí disk a o disketě tam není žádná zmínka. Co je tedy hlavním problémem? Asi jste myslel jinou diskusi, že? Jen překlep ...

Asi jste myslel diskusi ohledně SATA ovladačů ?!

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Pokud jsem správně pochopil, má uživatel na mysli toto: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47813 a žádný floppy drive. Disk je nový, bez OS, BIOS ho detekuje. Autoboot WinXP SP2 se rozeběhne a poté, co načte všechny ovladače a nabídne mi instalaci/obnovu/ukončení mi po stisknutí entru řekne, že chybí disk a šmitec. Nelze tento problém řešit i bez diskety?
Díky

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Pokud ho máte od CZC, tak koukám, že pc je s předinstalovaným OS:Linux.
Můžou tu být dva problémy - buď není disk naformátovaný do správného diskového oddílu - NTFS či FAT32 .... (Pokud jste nečetli: http://www.pcporadenstvi.cz/pruvodce-instalaci-windows-xp )

Ale spíše to vypadá opět na problém se SATA ovladači, které jsou potřeba u tohoto notebooku.
Samozřejmě ovladače k němu bývají součástí instalačního cd ke základní desce či jdou stejně tak dobře jak na disketu dát i na cd ….

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Linux jsem dostal na DVD, disk je čistý. CD s ovladači pochopitelně mám, jak se však zdá, nedokážu je instalačnímu rozhraní nijakým způsobem vnutit...

Obrázek uživatele Jiří Molnár

A zkoušel jste tu instalaci ovladačů v biosu, jak máme uvedeno v našem návodu, který jsem vám posílal? Instalace SATA ovladačů probíhá ještě před vytvořením oddílu (ono by to ani nešlo).
Najděte si odstavec "Pro ty kdo žádný disk nevidí" a tam je postup přesně popsaný. Nebo to jste zkoušel a to nepomohlo? V takovém případě bych zkusil se na váš disk podívat na jiném pc, zkontroloval bych přítomnost ovladačů, popřípadě bych je vypálil do kořenové adresáře jiného cd/cd-rw ....


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.