Instalace windows zamrzne (*VYŘEŠENO*)

dobrý den, prosím Vás o pomoc, nevím si rady s instalaci windows,která zamrzne vždy, když jsou už nakopírované soubory windows xp na disku ještě z toho modrého základního módu a pak po prvním restartu instalace už do lepšího barevného instalátoru dojde k zakousnutí PC při nabíhání win XP(pohyb jednotlivých proužků)...Když dojde k zaseknutí tak co si na základní desce "zacvrčí"a pak se to sekne.
Konfigurace: základní deska FIC P4M-800T
chipset north bridge : VIA PT800 South bridge:VIA VT8237
CPU: Celeron 2,6Ghz(FSB 400)
RAM:512MB DDR 400MHz

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkoušel jste jinou instalačku XP?? Vypadá to na špatný zaváděcí soubor, to by snad neměl být problém.

Když se to sekne, tak to zůstane v jedné poloze na dlouhou dobu nebo se s tím něco ještě stane?

Obrázek uživatele Davídek

Zůstane to vyset jen na jedné poloze pak musím použít jen tvrdý restart a kdyz to nabíha znovu tak se to zase zasekne.Instalačku jsem jinou nezkoušel na jiných počítačích mě tato instalačka funguje tam žadný problém nebyl.

Obrázek uživatele Davídek

myslel jsem ze to třeba je náhodou zdrojem tak jsem vyzkoušel na tomto počítači 2 zdroje a stále samá chyba vždy to zamrzne a i vyměnil jsem mechaniky a take samá chyba :(

Obrázek uživatele Davídek

předem Vám moc děkuju za přínosné rady

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak to ještě může být Harddiskem. Třeba může vypadávat. Zkuste instalovat na jiný harddisk.

Obrázek uživatele tatik

Pokud je to možné, zkusil bych ještě zformátovat disk.
Co se týká vadného CD, jednou se ta vada projeví. Co když je to právě teď?

Obrázek uživatele Davídek

Tak jsem vyzkoušel vyměnit hardisk a i ramky a vždy se to kousne na jednom místě. Napadlo mě, jestli to třeba nemůže, být nízkým výkonem zdroje a nebo procesorem,ale to už nemohu nějak nemohu vyzkoušet asi mě napadlo zkusit vyměnit desku a procesor, ale to se mi moc nezdá,ze by to bylo v tomhle.Zkoušel jsem jinačí systémy na to nainstalovat a stále nic.vždy to udělá někde ten zvuk na desce takové "zacvrčení" předem moc děkuji

Obrázek uživatele Jiří Moos

Zkuste LIVE CD, třeba Linuxů. Pokud to půjde, tak můžete alespoň zálohovat a pak formát.

Obrázek uživatele Dick

Zkus odpojit a znovu připojit datový kabel k disku a také na desce. Případně ho vyměň.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

zavrčí? zkus to přesněji definovat. otevři si case a zkus odposlouchat, odkud to jde. možná odešlo něco na desce. na disku jsou už nějaké Win nainstalované a ty přestaly fungovat, proto instaluješ nový?

Obrázek uživatele Davídek

Tak IDE kabel jsem zkusil vyměnit a chyba je stále stejná. ten zvuk jsem zkusil odposlouchat ze zdroje a ze zdroje se ten zvuk nejde ten jsem vymontoval ze skříně a poslechl ho zvlášť. Vypojil jsem i mechaniku abych tedy zvuk slyšel zřetelně a vyšlo to spíše jako blízko od procesoru. Windows dříve na tom chodil az kdyz postupem casu docházelo k samovolnému restartu po nějaký ten půl rok došlo k vyhoření zdroje původně tam byl 280W a nyní tam mám 220W asi jsem ho tam neměl dávat možná to bude příčina,ale počítatč jde zapnout dostanu se do BIOSU a i nainstaluju zaváděcí soubory winxp do té doby nez win přejde do lepšího grafického modu než ten základní.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mno, zus silnější zdroj, ale já to spíš vidim na nějakou chybu na desce bo v procesoru, to bys musel vyzkoušet jinej procík a zdroj..

Obrázek uživatele Davídek

vyzkouším nějaký jiný CPU popřípadě vyměním celou desku děkuju za radu

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ještě k těm zdrojům, zkoušel jsi silnější, nebo stejné? jak silnej zdroj tam máš?

Obrázek uživatele Davídek

silnější ještě zkusím zdroj jinak mám teď 220W tam já se ještě ozvu když tak az vyzkouším ten zdroj výkonější děkuju

Obrázek uživatele Davídek

Hezký pozdní večer moc Vám všem děkuju za přínosné rady, nakonec se zjistilo,ze to je základní deskou veškerá problematika ten zvuk jak to "zacvrčelo" tak to dělal jeden s kondenzátorů na desce, byl nějaký nefunkční... Prosím Vás o lock vškeré problematiky děkuju. Vše se vyřešilo novou základní deskou :)

Obrázek uživatele Jiří Moos

Gratuluji k vyřešení.

LOCK