Instalace windows xp profesionál (*VYŘEŠENO*)

Při instalaci windows beží vše jak má,ale jak dám zformátovat oddíl ntfs,tak se to rozběhne a pak mi vyskočí,že instalační program nemohl zkopírovat soubor:viasraid.sys.Dál si nevím rady.

Obrázek uživatele Ondřej Čepelák

Já osobně bych řekl, že je vadné CD s windows. Zkusil bych, jestli máte možnost, jiné

Obrázek uživatele Martin

cd by melo byt vpořadku.Před týdnem jsem z něho istaloval na jiny počítač.Jiné cd nemám kdyspozici.Ono to cd je totiž multilicence.

Obrázek uživatele TheALuminium

Takže jestli dobře chápu tak se Vám HDD naformátuje, ale v okamžiku, kdy chce kopírovat systémové soubory potřebné pro instalaci do PC, tak se sekne?

Obrázek uživatele Martin

Asi jo.Prostě mě to dál nechce pustit.

Obrázek uživatele Honza

Takže Vám to naformatuje ten disk nebo ne?

Obrázek uživatele TheALuminium

Jo jo tohle provede formát disku, tady bude jinde chyba, možná v HDD ...

Obrázek uživatele Martin

Naformatuje a pak jak nabiha instalačka tak to vyhodí,že instalační program nemohl zkopírovat soubor:viasraid.sys.kdyz jsem dal zopakovat,tak to vyhodilo to samé.Když jsem skusil přeskočit tak to nemohlo zkopírovat viasraid.inf.,pak jsem dal znovu přeskočit a vyhodilo,že nemuže zkopirovat viasraid.cat. a když jsem dal znovu přeskočit,tak to instalovalo,ale po restartu mi to už nešlo.

Obrázek uživatele TheALuminium

Zkusil jste jinou mechaniku?

Obrázek uživatele Martin

Nezkusil,odpoledne ji zkusim vyměnit a dám vědět jak to dopadlo.

Obrázek uživatele Martin

Tak jsem skusil vyměnit mechaniku a pořád to děla to samé.Tak nevím 8-)

Obrázek uživatele TheALuminium

Tak nechte Vaší starou mechaniku a zkuste si půjčit od někoho HDD jestli to tam nepůjde, tím bychom mohli vyloučit, nebo poznat chybu v HDD.

Obrázek uživatele Martin

Omlouvám se,že jsem se dlouho neozval.Byl jsem mimo domov.Skoušel jsem na pc tedy jiny windows,ten se bez problému nainstaloval.Tak jsem si teda řekl,že to bude teda tím cd.Ale dnes jsem si přeinstalovával druhý pc,tak jsem tam skusil dát to cd stou multi licenci a nahrálo se to bez problému. :x Je to takový menší oříšek,no spíš kokos.

Obrázek uživatele Honza

Tak to už je fakt divné :)) si ty pc dělají co chtějí. Pro to tedy vysvětlení zatím nemám

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Vim, ze tento thread je mrtvy, ale kdyby nekdo potreboval reseni tak:

Potiz je v tom, ze se snazite z diskety instalovat driver, ktery uz na CD W XP uz je. Stalo se mi, ze jsem driver pro Intel AHCI slipstreamnul pomoci nLite do instalace. Jenze to nepomohlo, PC pri prvnim startu W XP vytuhlo (chyba 7B) a musel jsem pouzit disketu s driverem. Pritom jsem vsak narazil na presne ten problem, jaky zde popisoval autor threadu. Reseni bylo proste - nainstaloval jsem to PC z neupraveneho CD W XP a vse fungovalo napoprve.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Díky moc. Ceníme si každé rady i v "mrtvém" vláknu ...

LOCK