Instalace Windows Xp na staré desce (*VYŘEŠENO*)

Ahoj, když chci nainstalovat windows XP na starou desku, tak musim jako první nastavit CD Rom a na druhý místo dát pevný disk, když začnu s instalací disk se naformátuje pak se začne instalovat OS a pak se PC restartuje a moje otázka je jestli při restartu musim nechat jako první furt mechaniku nebo už nastavit pevný disk, díky

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

z praxe - já to jednou v této fázi změnil, ale instalace přestala pokračovat (k nabootování z disku nedošlo, i když disk bootoval), teoreticky je to však jedno, tedy je možné to změnit, mohla to být náhoda..

ta instalace pak pokračuje bootováním z disku, z mechaniky je potřeba bootovat jen jednou a to na úplném začátku, takže nejlepší je nastavit první disk, druhou mechaniku, a pak příslušnou klávesou, kterou si musíš zjistit, otevřít menu rychlého bootu (quick boot) a zvolit mechaniku.. standardně se to dělá F8, ale některé základní desky to mají jinak..

pokud necháš první mechaniku, po restartu ti to napíše "stisknutím klávesy spustíte systém z disku..", tím by instalace začla znovu, takže nezmáčkneš nic a po chvíli nabootuje disk a instalace se dokončí.. poté počítač restartuješ a nastavení v BIOSu hodíš první disk, druhou mechaniku a tak to už necháš..

Obrázek uživatele plac

je to hrozně stará deska a nevim jak tam zapnout BOOT menu, takže musim nastavit jako první mechniku, takže po restartu mam nastavit jako první disk?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

po restartu tam nech stále mechaniku.. nainstaluj systém, nainstaluj ovladače a až budeš počítač restartovat, nastav v BIOSu trvale HDD na první místo..

Obrázek uživatele plac

ok, moc děkuju