Grub4dos jako zavadeč na HP Dv7 (*VYŘEŠENO*)

Zdravim, měl bych problem koupil jsme si HP Dv7 ma misto pro dva disky tak jsem hned koupil jeden ssd at to pekne fiči kazdopadne jsem tam uz nechtel zadne ty oddily co tam ma standartne HP atz uz to je recover ci jine.. ale pro jistotui jsem vtvoril na externi disk bitovou kopii celeho disku ktery tam byl... zř k porblemu po nainstalovani cisteho win7 na ssd se po zapnuti neustale restartoval ani se nezacal nacitat win cistou nahodou jsem se pomoci klavesy esc dostal do Grub4dos a pomóci volby load without SLIC loader jsem se dostal do win jenze ted musim vzdy spoustet win pres tento postup nevite nekdo jak na to?? jak jej odebrat ze systemu nebo aspon obejit nebo cokoli.. nasel jsem nejaky navod jako ze se ma vrazit instalačni dvd a spustit cmd a tam provest opravu MBR ovsem toto nepomohlo ..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Jestli máš Win7, tak tam foukni DVD a zvol opravu spuštění systému, ten průvodce by měl všechno udělat za tebe..

Obrázek uživatele sylfas

Taky vyzkouseno bohuzel bez kladneho vysledku ..

Obrázek uživatele Jiří Moos

Máš teda v notebooku dva disky? Zkus odpojit ten druhý, co na něm není systém a znovu opravit.

Obrázek uživatele sylfas

tak ani odpojednim toho druheho se nic nezmenilo... oprava dokonce ani neprobehla v hlaseni chyb se objevilo ze na disku nejsou zadne windows soubory

Obrázek uživatele sylfas

pritom nysni na nem sedim

Obrázek uživatele Jiří Moos

Tak to je hodně divný.. jseš si jistý, že jsi nainstaloval Winy na jiný diska a ne na jiný oddíl toho stejného disku?

Obrázek uživatele sylfas

100% jelikoy jsem to instaloval jen s pripojenym ssd druhy disk byl odpojen.. jak pisi vyse drive byl na disku i recovery oddil pre který byl zdrejme grub určen

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, ten nový ssd disk jsi měl samotnej zapojenej v pozici volného místa, nebo jsi ho vyměnil za stávající disk?
Brání něco ssd disk vložit do jiného třeba stoního PC a odzkoušet instalaci OS na něm, jestli po znovanainstalování nebude vykazovat stejnou vadu v podobě BSOD.
Instalace na ten ssd disk proběhla naprosto korektně do poslední fáze? v jakém okamžiku začala BSOD?

Obrázek uživatele sylfas

byl v podstate vymenen za originalni ovsem v notebooku jsou pozice pro dva notebooky ... dale instalalce probehla v pohode akorat po volbe jestli vlozit seriovy klic nebo aktivovat online se ukazala chyba ze inicializace aktivace selhala.. po te restart a od te faze zacykleni restartu ssd je novy tusm ze problem je v tom ze stary disk byl rozdeleln na nekolik partu vcetne recovery partu na ten bych si tipl ze se snazi neco odkazovat nebo nacist z nej neco s instalici jinak nebyl problem.. do jineho pc se branim pouze ja pac ten disk byl novy a format jsem provadel na jinem pc pote hdd vymenil a zacal s instalaci cistych win tudíž si myslim ze tim to opravdu nebude dokonce jsem to jednou zkousel v jinam pc naformatovat uplne tzn odskrtl jsem moznost rychleho formatovani osobne si myslim ze to je nejaky pozustatek v biosu nebo v necem podobnem..

Obrázek uživatele Michal Čížek

HP to bude ono, už jsem otom slyšel, ale nevěnoval pozornost. Součástí BIOSu, nebo na disku při bootování je něco, co brání aktivaci v návaznosti právě s biosem, ale už vím, že se to dá obejít, zjistím ti to.

Obrázek uživatele Michal Čížek

tak jak jsi na tom s řešenim, já mluvil s člověkem, co měl podobný problém, jen stim rozdílem, že po odstranění linuxového zavaděče, kompletnim formátu, a instalaci W7 se mu tam ten linuxovej zavaděč nainstaloval znova neznámo odkud, takže instalace proběhla, ale po restartu to furt hledalo linux, kterej tam už dávno nebyl.

Obrázek uživatele sylfas

problem vyresen pomoci programu easyBCD v podstete prehral znovu zavaděč ale ten od win takze uz vse jede jak ma..

Obrázek uživatele sylfas

kazdopadne diky vsem za ochotu a snahu resit muj problem..

Obrázek uživatele Michal Čížek

přece jen problém se zavaděčem, dobrá beru to jako vyřešené a zamykám.