Fyzická paměť

Dobrý den. Mám PC:
ASUS M4A77TD
AMD Athlon II X4 645
2x2GB DDR3 1333MHz CL7 Kingston HyperX
Sapphire HD6850 1GB
Fortron Black Power 550W
WD Caviar Black 500GB SataII
Samsung DVD-RW SataII
CoolerMaster Elite 335 (RC-335-KKN1-GP)
Windows 7 Home x64 CZ OEM
ASUS VH226H
Arctic Cooling Freezer Xtreme (rev. 2)
Scythe SY1225SL12L Slip Stream

Je to 2 měsíce starý stavěný PC. Poslední 2 dny se mi počítač začal trochu sekat a při spuštění Internetu s 1 záložkou jsem měl využití fyzické paměti na 40%+ Se zapnutou hrou a TeamSpeakem už mám třeba 60%+. Včera se stalo to, že při zapnutí internetu a TS se mi PC prostě vypl a zůstala jen zelená obrazovka, která tvrdila něco, že využití fyzické paměti bylo 100%. NEvím co ještě napsat abych vám pomohl s určením problému, ale cokoli dalšího mohu dopsat. Děkuji.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

no využití paměti je prvek, který nemá moc smysl řešit.. to je normální..
ovšem sestavu máš pěknou..
nějak mi zatím uniká, kde je problém... to sekání vypadá jak? počítač načítá pomaleji, nebo se vyloženě zasekává... a u těch her, konkrétně to bylo co za hru?

ta obrazovka byla opravdu zelená? modrá nebyla, žene?

možná by bylo na čase PC taky rozebrat a vyčistit a také změřit, kde je problém s teplotami... jestli se nám nepřehřívá grafika, což se dá zjistit přes MSi Kombustor a graf teploty (klávesa T) po 15minutové buzeraci...

Obrázek uživatele czfox

Tak příklad: Mám zaplý facebook, zapnu internetovou hru a jen co se zacne otevírat záložka, sekne se načítání, a že stránka neopdovídá. Dám obnovit to samé. Hre je World of Warcraft. Vejdu do města(nikdy jsem neměl problémy s načítáním) letím do města a město se přede mnou začne stavět trám po trámu. Když to padlo, opravdu to bylo zelené. Zelené pozadí s bílými písmenky(podobné jako při zapínání PC kde se ukáže ASUS M4A77TD na zeleném pozadí. Jetšě mě napadlo: Zapl jsem PC a až v tu chvíli bez čehokoli otevřeného jsem měl spuštěno 60 procesů. Není to moc?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

60 procesů není moc u W7...
to načítání by mohlo bejt v HDD, ale ta zelená obrazovka v grafice...
nějakej ten text na tý obrazovce, přečteš? nebo lépe vyfotíš?
testni tu grafiku a vem do HD Tune aj ten disk, koukni do SMART (Health), naházej printscreeny..

Obrázek uživatele czfox

Zatím mi to napiš trochu víc česky.. pochopil jsem jen naházej screeny :D Kde testnout grafiku nwm.. zkousel jsem jen nejaky test na full detaily na maifii 2 a to bylo snad 50fps max Zbytek už nevim.. Jinak to zelený bylo jen jednou, tak kdyby se to stalo zase pokusím se to nějak zaznamenet, ale bylo tam něco tuším se 100% možná přetížení :D

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

psal jsem o MSi Kombustoru.... když si tenhle termín pohledáš na poradně, tak ti vyjede i spoustu mého "kecání" jak s ním zacházet... také stáhni HD Tune a ten ti přímo vypíše info o disku, to hlavní je na kartě Health (Smart)...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[58504] paměť pc

Zdravím a předem se všem omlouvám jak za laický popis, tak za případné vyjadřování:-)
Mám problém s PC a to velký, neboť ho potřebuji denně ke své práci a nemůžu ho dát na nějakou dobu do servisu, takže bych potřebovala online radu.
Mám pc cca 1,5 roku, nejdříve bez problémů, postupně se mi více a více hučet, pokud zapnu více programů, mám otevřených více oken, nejde mi pak třeba otevřít náhled v emailu pdf a xml. Tím to asi prakticky začalo, později začal hlavní problém a to, že se pc prostě začal vypínat. Začne to tím hučením a pak najednou černá obrazovka, bez hlášky či čehokoli jiného.
Dnes jsem zapla přehrávání videa na FB a trvalo 10 vteřin, než se mi pc vypnul. Znovu jsem ho zapla, čili byl zaplý jen skype, připojení k netu a FB s videem. Znovu se mi to vyplo.

A teď asi to, co vás bude zajímat:

ASUS EEE
procesor AMD E-350 (Processor 1.60 GHz)
RAM 4,00 GB (použitelná 3,61GB)
64 bitový op. systém

Při spuštění netu, otevření 2 oken a běžím MEMTESTu (15,6% po cca hodině, 0 rrors):
paměť 96% 3,44GB)
procesor 64%
pc "funí" o stošest!
Stejné je to při spuštění videa.

78 běžících procesů

Moc prosím o laickou pomoc, zda se s tím dá něco takto udělat, kde může být zakopaný pes.

Děkuji!

A.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pes je zakopaný v prachu. Teda větrák a chladič... Vyčistit... Takže nejspíš asi stejně do servisu, protože laicky rozebírat notebook není dobrý nápad. Nicméně tohle většinou udělají i na počkání...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Dodatečně moc děkuji za informaci, myslela jsem, že je třeba nějaká přeinstalace, že to dělá zrovna s videem atd. Ale když začne hučet a foukám tam, kde to fičí, tak to přejde a pc se uklidní, tak to asi vážně bude tím.
Děkuji!


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.