Dotas na instalaci

dobry den chci se zeptat Kdyz mam HDD rozdelene na 3 casti a na jedne casti mam ulozene ovladace tak kdyz pri instalaci systemu smazu oddil C a E a necham ten odil s tema ovladacema jak je Pujde to pak Po instalaci systemu normalne otevrit to D a nebo to bude chtit Naformatovat Dekuju za odpoved

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ovladače myslíš jako nainstalované, nebo soubory, ze kterých se ovladače instalují? Každopádně C budeš formátovat, ostatní ne, ty zůstanou netknuté

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

jako ze ovladace jako soubory co budu potom instalovat a mam strach kdyz smazu oddil C a E takze a rozdelim je znovu tak ze D budu muset pak formatovat znova D v systemu :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

ne pokud máš ted disk rozdělen na C,D,E a při instalaci odstraníš jen C a E, oddíl D zůstane nedotčen, takže po vytvoření nového oddílu C a instalaci systému, disk D normálně otevřeš a můžeš z něj instalovat zálohované instalační ovladače.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Pokud máš ovšem D mezi C a E, pak s velikostmi C a E nehneš - musel bys odstranit i D, čímž bys přišel o data... Pokud máš systém na C, pak ani E nemusíš formátovat.. Ideální by však bylo půjčit si něčí exterák, udělat si plnou zálohu, oddíly kompletnš smazat, rozdělit dle libosti ( www.pcporadenstvi.cz/jak-rozdelit-pevny-disk-hdd ) a zálohu nakopírovat..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Takze kdyz ty ovladace Presunu na E tak bych mohl pak odstranit C a D a znovu je rozdelit ?? a pak v Systemu to normalne s E nainstalovat ?

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano, pak odztraníš C a D. E zůstane v MBR tabulce disku stále zapsané, prostor po C a D si můžeš rozdělit jak chceš a po instalaci systému na nové C si otevřeš původní E a tam najdeš ty instalační soubory ovladačů.

Obrázek uživatele FryMI21

Takze kdyz necham Nabootovat CD pak Odstranim C,D a znova je rozdelim Na C nainstaluju System pak ho spustim tak E nemusim formatovat a muzu s toho nainstalovat ty ovladace Pardon ze si to Potvrzuju ale jistota je jistota :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

ano, pokud se s oddílem E nebude manipulovat, zůstane tam vše tak jak je.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.