Cvakání

Dobrý den. Mám takový malý problém. Řasto se mi stává že při práci na počítači mi něco v požítačzacvaká, jako bych ho znva spustil (takový to cvaknutí při stratu). Co je příčina a může se mi s pc něco stát?

Obrázek uživatele tatik
[19119] Cvakání

To máte na mysli takové to "píp"

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19120] Cvakání

Ne pčed tim píp sou takový divný zvuky. Ty myslim.

Obrázek uživatele Honza
[19121] Cvakání

Dobrý den,
je to těžko posouditelné, co by to mohlo být, může to dělat disketová mechanika na začátku a nebo třeba i disky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19122] Cvakání

Disketovka to na 100% nedělá ta btučí jinak :). Myslim že by to mohly bejt ramky, ale žádný problémy se nevyskytujou...

Obrázek uživatele tatik
[19123] Cvakání

No, RAMky asi ne. Když ne disketovka, tak něco, co se točí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk
[19124] Cvakání

já bych to tipoval spíš na HDD, nebo optiku, HDD to dělá, dyž heldá MBR (projeví se to jen u těch hlučnějších) a mechaniky, dyž natahujou nějaký CD...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19125] Cvakání

Tak dneska jsem chtěl zapnout pc a najednou začalo cvakat při startu (nepřetržitě). Po restartu nechtělo přestat a navíc se to zaseklo na stránce. kde je vidět obrázek s názvem desky a firmy. Musel jsem udělat asi 5 restartů aby se to nhaodilo. Začínam mít strach, jestli neni nějak požkození HDD nebo základovka...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19126] Cvakání

Ještě bych se chtěl zeptat, jestli to nezpůsobuje vir (táta mě donutil abych se zeptal, ale vim že na 99% to žádnej nezpůsobil, protože jsem ještě neviděl vir, který by byl spuštěný hned jak zmáčknu talačitko pro zapnutí)

Obrázek uživatele Honza
[19127] Cvakání

Možná by to mohl dělat zdroj, můžete otevřít skřín a kouknout se dovnitř a najít zdroj hluku?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19128] Cvakání

To jsem už dělal, ale nic jsem neviděl...

Obrázek uživatele tatik
[19129] Cvakání

No vidět nemusíte, ale třeba uslyšíte, jestli je to od disku nebo od zdroje, nebo něco podobného. Opravdu je to problém takto identifikovat. Zkuste tomu věnovat čas a pokusit se identifikovat odkud pochází ty zvuky.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19130] Cvakání

Bohužel to nestihnu identifikovat... Málo kdy se stane že to svakne více jak jednou (stalo se to několikrát za sebou ale to sem neměl otebřenou skříň a navíc když jí mam otevřenou tak je v pokoji celkem teplo od grafický karty.. :)) Dnes mi pc zamrzlo jednou opět po cvaknutí jednou po cvaknutí ne opravdu si už nevim rady :(

Obrázek uživatele tatik
[19131] Cvakání

Tak jsem se koukl a našel
1. dělá to u Primecooler PC-VGAHG1 AL Blue LED
2. nedostatečný zdroj
3. vadný HD - zkusit otestovat testovacím programem výrobce

Takže to, co se tu probíralo. Asi bych začal bodem 3.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19132] Cvakání

Vypadá to na ten disk :(. Dneska jsem byl normálně na pc, ale potřeboval jsem jít nakoupit. Pc sem nechal zaplý a vrátil jsem se za 30 minut. Jakmily jsem pohl s myší HDD (asi) začal cvakat a já viděl jenom plochu. Tak jsem pc restartoval. Když jsem se chtěl normálně přihlásit, tak se ale pc restartovalo. Vypl jsem teda automatický restartování při chybách a zjistil, jsem že je nějak požkozenej botovací soubor (asi). Bylo tam UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME. Na stránkách Mrkvosoftu píšou, že to je způsobeno buď to virem, nebo HDD. Takže to asi bude HDD. Nicméně jsem přišel o systém. Ještě že jsem nainstaloval W. Vista nedávno na jinej disk (mam 2). Takže teď jsem na Vistách. Zálohoval jsem si všechna důležitá data, která vypadají neporušená. Nedalo by se to ještě nějak spravit? Zkoušel jsem instalační CD OS, ale Reinstal se mi tma ani neobjevil, vypadá to že to ani nerozpoznalo, že tam je nainstalovanej. Nvm podle čeho to systémy hledá, ale jestli to je podle toho souboru, kterej mam porušenej tak je to jasný. Pls help

PS: Ten program na kontrolu disku jsem ani nestačil spustit, ale podle toho co se mi stalo tak to ten HDD asi bude.

PPS: Tohle se mi stalo asi 3x v minulosti, ale myslel jsem si že to byl vir a vždycky jsem si přeistaloval windows a zase to fachalo. Ale je pravda, že se mi to stábalo čím dál tím častěji.

Obrázek uživatele Honza
[19133] Cvakání

Je dost možné, že to má chybné sektory, zkusil bych jednoduché metody jako jsou chkdsk a O-O defrag, spustit tedy v těch Vistách at to projede oba disky...

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19134] Cvakání

To mě tky napadlo a nepomáhá to. Řekl bych že to bude trvale požkozenej dish :(

Obrázek uživatele Honza
[19135] Cvakání

Co to udělá nějakou chybu? Nějaký výpis to vyhodí?

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19136] Cvakání

Je to divný, ale zapojil jsem a vypojil disk a najednou vše zase fachá... I starej systém naběhl a ani jednou mi to necvaklo... JE to nějaký začarovaný xD. Zkotroloval sem ten disk a sou tam 2 vadný sektory. Plánuju je opravit, jaký freeware program byste mi doporučil?

Obrázek uživatele tatik
[19137] Cvakání

Já bych ho neopravoval. :? Jak už jsou tam jednou bad sektory, tak tam budou postupně přibývat.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19138] Cvakání

Je mi jasný že budou postupně přibejvat, ale proč bych to neměl opravovat ???

Obrázek uživatele tatik
[19139] Cvakání

Ten disk už může být fyzicky poškozený. Oprava může momentálně pomoci. Z hlediska dlouhodobého se to s největší pravděpodobností objeví znovu. Dá se také předpokládat, že bad sektorů bude úspěšně přibývat. Osobně bych uvažoval nad novým diskem. Záleží na tom, jaká máte na disku data.
Těžko zjistíme, co je důvodem. Mohlo dojít k poškození povrchu disku a odštípnutí kousku horní vrstvy. Hlava se pohybuje těsně nad diskem a díky těmto úlomkům se mohou vyštipovat další a tak dokola. Až to po nějaké době přesáhne únosnou míru. Je taky pravděpodobné, že poškozené sektory už nebudou nikdy zcela funkční.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel
[19140] Cvakání

Ale je divný, že to teď přestalo... Jinak původně jsem uvažoval odpojit celý disk a ponechat jenom SATA, ale nešlo to. Instalace Windows disk vůbec nenašla, ikdyž v BIOSu byl správně... Tak sem ho zase zapojil a už 2 tejdny to fachá bez cvaknutí a záseku :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.