Chyba 0x800704cf ve Windows 7

Mám domácí síť se třemi PC, všechny Windows 7, propojené v jedné domácí skupině. Jeden počítač funguje jako úložiště a ostatní sdílejí nabízené složky v rámci domácí skupiny. Vše řadu měsíců fungovalo bez problémů, najednou se z jednoho PC na úložiště nepřipojím. Vidím ostatní počítače, vidím, jaké složky nabízejí, ale když chci rozkliknout nabízenou složku, po chvíli se objeví chyba 0x800704cf. Přikládám konfiguraci sítě "serveru" a "klienta", ze kterého se nejde nyní připojit.
Máte prosím někdo nápad, co zkusit?

Díky, Indy

Obrázek uživatele kiko261

Tak čo som našiel na anglických forkach, mal by si ísť do správcu zariadení->sieťové adaptéri a po rozkliknutí by si mal všetky vymazať(niektoré tam vraj ostanú), ale ešte pred tým ako pôjdeš vymazávať si klikni hore na panel "Zobraziť" a tam si zaklikni "zobraziť skryté zariadenia" - po tomto úkone sa ti tam namiesto dvoch troch adaptérov zobrazí viac,ktoré potom vymažeš.
Potom klikni na hoc aký adaptér ktorí tam zostane pravým tlačítkom myši a daj "sken pre nové zariadenia" alebo také niečo.. Fungovalo to, myslím že všetkým.

Obrázek uživatele Indy

Díky, kiko261. Přesně toto jsem včera večer našel a poměrně bezhlavě se do toho pustil. Výsledek byl docela katastrofální - žádné síťové připojení k dispozici a přestože síťovka i wifina měly nahrané svoje ovladače, Windows protestovaly a nehnul jsem s tím. Zachránlo mě až obnovení konfigurace z bodu obnovení, který jsem shodou okolností udělal chvíli předtím.
Obávám se, že to bude chtít trochu cílenější operaci, ale ani na Microsoftích fórech jsem nic nenašel. :-(
Nebyl by ještě nějaký nápad?

Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, PC jsou propojené kabelem, nebo wifinou? PING na nedostupný PC je funkční? zkontroluj u funkčních PC hodnoty brány DNS atd.

Obrázek uživatele Indy

PC jsou propojená switchem, ping z obou stran funguje, přes jméne jede na IPv6, přes IP standardně na IPv4. DNS je u ostatních fungujících stejné, jen kupodivu nefungující PC má navíc oproti ostatním nastavenou DNS IPv6 na fe80:1%11, jak je vidět z přiloženého screenshotu. Tuto jedinou hodnotu ostatní počítače mají prázdnou. Netuším, kde se tam bere, protože ji nikde nenastavuju lokálně a pokud ji přiděluji DHCP, tak nechápu, proč ji přidělí jen jednomu. Myslíš, že toto by mohl být problém?

Obrázek uživatele Michal Čížek

no spíš je možné, že je zblblá sítovka a hodnota u IPv6 je jen nějaký nesmysl. udělej znova to co psal kiko a následně ve správci zařízení odinstalaju a odeber celou sítovku a restartni

Obrázek uživatele Indy

Znova odinstalovat všechny síťové adaptéry? To se mi fakt nechce, včera jsem se z toho málem nevzpamatoval. Nebýt toho restore pointu, tak už reinstaluji celé Windowsy. V mým případě se po odinstalaci síťových adaptérů Windowsy prostě samy neumí vzpamatovat. Nevím proč, když ovladače by měly mít na disku. Ale fakt to vůbec nešlo. Nedalo by se to opravit nějak méně invazivní cestou, pls?

Obrázek uživatele Michal Čížek

v sítových připojení odebrat sít ethernet, pak ve správci zařízení odinstalovat a odebrat sítovku, ještě předtím si stáhni nejnovější driver pro sítovku, při restartu odpoj LAN kabel a nainstaluj stažený ovladač, pak restartni a připoj LAN.
můžeš udělat i diagnostiku sítě jestli ti to nesrovná
nepoužíváš nějaké externí čističe jako cccleaner a pod? bez sítových adaptéru widle přece musí normálně naběhnout, jestli ti to takhle blbne, tak můžeš mít nakopanej systém

Obrázek uživatele Indy

Widle bez síťových adaptérů naběhly, ale nechtěly zprovoznit síťové adaptéry. Ale to, co píšeš, zkusím, to bych mohl udržet pod kontrolou. A pro jistotu si udělám checkpoint :-) Díky zatím!

Obrázek uživatele Michal Čížek

klidně bych vrátil na bod obnovy i měsíc z5, jestli ti něco rozesralo systém, tak čím starší bod, tím líp

Obrázek uživatele Michal Čížek

můžeš taky zkusit do PCI slotu nějakou sítovku za kilo, je možný, že je vadná, ale napřed bych udělal odinstalaci s přeinstalací ovladačů a pak se rozhodoval jestli nepřeinstalovat systém, popř. systém nově instalovat na nějaký jiný disk na zkoušku, tím by se vyloučila vada sítovky. Ale myslím, že problém bude v zmršenym ovladači.

Obrázek uživatele Indy

Je to notebook :-), takže zkusím napřed ty ovladače.

Obrázek uživatele Indy

Ještě mě něco napadlo. Zkusil jsem se připojit přes WiFi, výsledek naprosto stejný. I nastavení síťovky se tváří stejně, včetně záznamu DNS pro IPv6.

Z toho mně vyplývá, že problém bude spíš někde na vyšší úrovni, než ovladač síťovky, když se dvě různé síťovky (LAN a WiFi) chovají úplně stejně. Neměli bychom se zaměřit na ethernet a výše?

Díky.

Obrázek uživatele Michal Čížek

aha proto jsem se ptal jak je to připojený, určitě jsi si nehrál s nastavením sítě? ono tohle se samo nepřenastaví, na něco mrknu.

Obrázek uživatele Indy

Co máš na mysli pod nastavením sítě? Doma mám nastavené DHCP pro všechny PC stejně.

Obrázek uživatele Michal Čížek

myslel jsem tím nastavení IPv4 a IPv6. Asi takhle nedojdeme k řešení, máš možnost dát do NTB jiný disk a udělat čistou instalaci? Pak budeme vědět jestli je závada v systému bo HW, ale přikloním se spíš v bordelu, nebo rozesranym systému. Pokud systém pracuje normálně krom této anomálie bude obtížné zjistit konkrétní příčinu, nepoužil jsi nějaký čistič registru, nebo něco podobného?

Obrázek uživatele Indy

Dát jiný disk do NB by byl docela problém, je to Thinkpad T430s s SSD nestandardních rozměrů.
Nicméně nastavení IPv4 a IPv6 mně nepřijde tak složité, abychom nedokázali zkontrolovat, zda tam není chyba. Tedy pokud myslíš IP, masku, default gateway a DNS. Aktuální nastavení jsem již přiložil v mé první zprávě (viz screenshoty).
Osobně se domnívám, že nejde o HW problém, ale nějaký bordel v konfiguraci síťové vrstvy na vyšší úrovni - není to závislé na LAN rozhraní (nechodí to ani přes WiFi ani přes LAN a to úplně stejně.) Navíc jsem teď zjistil, že ani nemohu tisknout na remote tiskárně, což směřuje k problému na úrovni sdílení souborů a tiskáren. Tam je spousta nejasných nastavení, není možné toto nějak resetovat do původního nastavení?
Jinak je to můj pracovní počítač, kromě CSS tam nemám žádné hry :-) a vše ostatní funguje normálně.
Čistič registru jsem bohužel použil, ale až jako součást zoufalých pokusů tento prolém opravit, takže to také nemůže být prvotní příčina.

Obrázek uživatele Michal Čížek

no uvidíme zkus resetnout nastavení IPv6 https://github.com/Tulpep/Reset-IPv6/releases/download/V2.0/ResetIPv6.di...
nebo v příkazovém řádku napsat: netsh interface ipv6 reset
pak restart NTB

můžeš resetnout i IPv4
zase v příkazovém řádku netsh interface ipv4 reset
následně restart

Obrázek uživatele Indy

Tak to je pecka - netsh interface ipv4 reset pomohlo! Mám chtít vědět, co to vlastně dělá nebo raději ne? :-)

Každopádně moc děkuji, zachránilo mě to před reinstalací notebooku :-D

Mimochodem, tedy vážně nerad bych zneužíval Tvé laskavosti, ale nemáš náhodou ve svém arzenálu ještě nějaký reset na nesmírně otravnou hlášku "Mohou být nutné další přihlašovací informace"? Chytnul jsem to někde na veřejné WiFině a od té doby to strašně prudí i doma. Naštěstí to nijak neovlivňuje funkci, takže o nic nejde.

Obrázek uživatele Michal Čížek

resetuje to nastavení do základu, jako po instalaci, takže jsi něco někde musel změnit v nastavení, nebo instalace nějakého softíku, nebo nějakej chytráček vireček

Mohou být nutné další přihlašovací informace:
začal bych vymazáním přihlašovacích údajů a historie v prohlížeči.

nebo pročti toto http://old.vscht.cz/homepage/vc/index/vc2/obecne/802_1x/802_1x_w7
projdi si veškerá nastavení na funkčním NTB a změn to pak na svojem dle funkčního

Obrázek uživatele Indy

Díky za tip, vyzkouším.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.