Chrčení subwooferu

Zdravim, mám ntb Acer Aspire 6930G 844G64MN, nainstalovaný W7 a problém bude asi ve zvukovce nebo v sw zvukovky.. když si pustím písničku, např do půlky hraje všechno normálně a najednou začne interní subwoofer místo basů chrčet, když ntb restartuju je všechnoi zase ok ale třeba po hodině znovu, poradtě mi čím by to mohlo být popř jakej ovladač zvukovky stáhnout :)

Obrázek uživatele Michal Čížek

Ahoj, něco podobného jsem už řešil a nakonec pomohla jen čistá instalace systému.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

máte na mysli reinstal? :O teď jsem spozoroval že při připojených reproduktorech (Genius SP-HF1250X) je dost znatelný rušní signálu (chrčení a zkreslení hudby) při větší zátěži např. načítání webových stránek apod. docela mě to štvě, vim že ten ntb je už docela starší, ale přece jen je to multimedílní ntb který se dříve prodával za více jak 20K a myslím si že tohle by měl zvládat bez problému..

Obrázek uživatele Michal Čížek

Nejspíš stejný případ, on to zvládat bude, ale ne sveškerym balastem co byl nainstalován a odinstalován, vždy něco v registru zůstane. Já bych opravdu začal reinstalem systému, tím se vyloučí, nebo potvrdí chyba HW. Jednou jsem řešil podobný stav NTB, měl ještě mechanický trimr na zvyšování hlasitosti, furt to blblo, trimr čištěn, snad i vyměněn a nakonec to bylo bordelem v systému.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

registry a podobný svinstva se snažim pravidelně čistit, a instaluji jen programy které využívám, programům typu "Tune up PC" a podobné hovadiny které se rády instalují spolu s jiným sw se vyhýbám obloukem, no asi zkusím ten reinstal, i když nerad

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud můžeš sehnat jiný disk a odzkoušet reinstal na něm, budeš mít alespon svůj systém zachován v případě nevyřešení.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

tak se vracím s problémem, přeinstaloval jsem os a zhruba po 2 týdnech se problém vrátil, opět půl dne ntb hraje v pořádku a najednou začne chrčet subwoofer + lupání z reproduktorů při načítání stránek na internetu :( ovladače zvuku mám Realtek HD Audio verze 6.0.1.5901

Obrázek uživatele Michal Čížek

nyní bude třeba zjistit, co to způsobuje, instalace nějakého SW, či aktualizace. Můžeš zkusit obnovu systému na datum po instalaci kdy to ještě nedělalo, jestli to přestane, pak už jen sledovat po jaké instalaci se problém objeví.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.