cestina ve Windows

Dobry den,

chystam se koupit novy pocitac v zahranici, jelikoz ziji ve Francii. Zcela jiste bude rovnou s opereacnim systemem, patrne Windows XP. System bude ve francouzstine, coz mi tolik nevadi, ovsem rad bych mel moznost prepnuti klavesnice na cestinu, jelikoz pri psani mailu atd. chci vyuzivat hacky a carky atd. Zkratka bych chtel pouzivat ceskou klavesnici! Dokazete mi poradit, jak toho docilit, jeli treba cestinu doinstalovat a jak, pripadne da-li se tato cestine nekde stahnout! Nebo jestli je rovnou v nabidce pri instalaci Windows a mam rict prodejci, aby pri instalaci cestinu zadal, nebo jak to funguje!

A druhy dotaz, v pripade, ze bych chtel cely system v cestine, da se cestina nekde na intenetu sehnat?

Dekuji predem za odpoved!!!

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ano, existují takzvané language packy (MUI, LIP) jenže na stránkách MS je pouze slovenský, český ne, ale to by nebyl asi takový problém co? :)

jinak ono s MUI jsou docela probémy - stále budeš mít francouzský OS, v překladu budu chyby a české hledání nebude fungovat jak by mělo..

Ale - s Win XP dostaneš licenční klíč a ten není vázaný na jazykovou verzi pujč si od někoho z čech instalačku, naisntaluj si CZ verzi a zaktivuj svým klíčem... To je asi ta nejjednodušší a nejfunkčnější možnost..

Třeba ještě někdo bude vědět jak na to :)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.