Černá obrazovka (*VYŘEŠENO*)

Moc prosím o pomoc! :D Po spuštění hry Gta:Vice city se objeví logo Rockstar games, ale úvodní titulky se už nespustí a obrazovka zčerná. Myslel jsem, že jsou poškozená instalační Cd, zakoupil jsem hru znova v novější reedici na DVD a několikrát přeinstaloval, ale ani to nepomohlo. Problém je jen u této hry. Na starší sestavě mi hra fungovala bez problémů. Momentální sestava je AMD Atholon 64 X2 4800+, 2G RAM, Radeon x1950 Pro a Windows XP SP 2. Jsou nainstalovány nejnovější ovladače. Předem děkuji za odpověď.Díky

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Já jsem měl to samé, ale bylo to tím, že i u plné instalace bylo potřeba nechat disk v mechanice při spuštění hry. Necháváte jej tam?

Obrázek uživatele Monty

Díky za reakci

Ano, disk je při startu v mechanice. Před tím než naskočí ta černá obrazovka se většinou mechanika zastaví.

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Aha, máte tedy originální verzi hry. Je možnost při instalaci si zvolit jinou "verzi" instalace (jako uživatelská, plná apod.)? Jinak jestli máte všechno aktualizované, asi se bude teď těžko hledat chyba. Snad se vyjádří ještě někdo jiný.
Když logo zmizí nereaguje hra na žádné stisknutí klávesy (ESC, ENTER aj.)? A nejde třeba jen obraz a slyšíte jen zvuk?

Obrázek uživatele Monty

Díky za reakci.

Ano, mám originální verzi hry. Dokonce dvě. Myslel jsem, že disk je poškrábaný a proto jsem koupil druhou hru. Teď vyšla na už na DVD. Nejde ani jedna.

Instalace jsou možné dvě (s hudbou a bez). Zkoušel jsem oba typy. Hra se nespustí.

Když úvodní loga zmizí ozve se chybový tón windows a naskočí černá a ticho, nepomůže nic než UKONČIT ÚLOHU. Esc ani Enter nepomůže.

Zkoušel jsem vyčistit a opravit registry, defragmentaci disku jestli tam nejsou nějaké pozůstatky po předchozích instalacích. Nějaké tam byly, ale nepomohlo to.
Zkoušel jsem přeinstalovat grafické ovladače na starší a novější verze.
Kontaktoval jsem e-mailem technickou podporu vydavatele Cenega ČR.

Dala by se hra spustit i nějakým jiným způsobem? Nebo jestli by ke spuštění nepomohl nějaký crack?

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

možná to bude crackem, ale ten by měl bejt na dvd s hrou, cvuj no cd crack byh vám moh zaslat třba mailem.. ale jinak nevim

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Mám nápad. Díky, že jste to napsal i s tím zvukem. Právě díky tomu víme, že se tam stala nějaká chyba - pravděpodobně při načítání nebo v ovladačích.

Restartujte počítač - spusťte hru - pak ji ukončete přes správce úloh jako obyčejně a jděte do start - ovládací panely - nástroje pro správu - Prohlížeč událostí a podívejte se do aplikací, co je tam zapsáno za chybu (podle času poznáte).
Pokud v aplikacích chyba nebude - jděte do systému (záložka systém), nejsem si teď jist, kam se ta chyba zapíše ...
Tohle by mohlo k identifikaci pomoci.

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

PROBLÉM VYŘEŠEN!!!!

Děkuji všem, kteří reagovali. Problém byl s codeky, které spouštěli úvodní animaci s titulky hry. Používal jsem Codec pack 6 in 1. Přeinstalování na Combined community codec pack problém vyřešilo.

Díky

Obrázek uživatele Honza

Do tohoto tématu jsem sice nezasáhl, ale je zajímavé, že sekvence hry jsou ovlivněny kodeky pro film..... zrovna takto.... kolega se, zřejmě vyjádří ja toto zamykám, problém jste vyřešil sam :))