černá obrazovka po reinstalaci Win XP

Zdravím, po reinstalaci Win XP z CD na NB Acer Travelmate 2340 (neviděl jsem chování cca poslední 1 min) mi zčernala obrazovka a nejsem schopný to napravit. NB jsem koupil starší a při prvním použití byla také černá obrazovka ale myslím, že po zasunutí do CD mechaniky CDéčka dodaného s NB monitor naběhl. To samé jsem zkoušel i tentokrát bez výsledku. Mohlo reinstalaci ovlivnit připojení přes router k domácí síti a následně k internetu?? Nevím co dál když je na monitoru tma, díky za pomoc. :x

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Takže po zapnutí notebooku je monitor stále černý? Neproběhne ani POST a načítání operačního systému?

Nebo jste systém nainstaloval, a po přihlášení se na obrazovce nic neobjevilo?
Připojení do routeru kvůli internetu v tomto případě nemá samozřejmě žádný vliv...

Obrázek uživatele bejk62

Ano, po dokončení instalace monitor zčernal (nejsem si teď jistý zda před tím ještě došlo k restartu). Není vidět ani kurzor, prostě nic, jen černočerná tma. Teď mně napadá že v BIOSu je pořád nastavený bootování z CD a že se ani nesnaží začít o novou instalaci.
Dá se dostat jinak tedy znovu do BIOSu a zkusit zase reinstalaci?

Obrázek uživatele Jiří Molnár

Ano, na některých PC bývá ještě tzv. "boot menu", je skryté vždy pod nějakou klávesou F? - bývá to F10, F11 i F6 jsem myslím viděl... Po restartu PC, až proběhne krátké načtení komponentů zkuste držet jednu z těchto kláves a navolit pak CD-ROM mechaniku... A nebo přes klávesu delete do biosu a ověřit si tam, že je mechanika určitě nastavená jako první bootovací zařízení.
Pokud nebudete úspěšný, zkuste mačkat libovolnou klávesu po proběhnutí úvodní obrazovky - ta instalace by se měla spouštět libovolnou klávesou, ale není to moc profi-rada. Ten úvodní text ke spuštění instalace by měl být vidět... :shock:

Obrázek uživatele bejk62

Vlastně je funkční jen síťový vypínač. 2x tak s odstupem 1/2 až 1 minuty probliknou 2 kontrolky(neznám jejich funkci ale připomínají visací zámek). Když dám do mechaniky CD tak vypadá že naběhne a čeká na potvrzení co dál protože ale monitor je mrtvý tak nemohu nijak pokračovat. Dále nebliká kontrolka HDD, jen je slyšet chladič CPU.
Nedojde tedy k žádnému načtení komponentů ani úvodní obrazovka, zkoušel jsem mačkat snad už všechny klávesy bez úspěchu.
Prostě to někde chcíplo mezi ukončením instalace a uvítací obrazovkou (kopírování souborů operačního systému myslím proběhlo komplet a potom už jsem se nedostal k nastavení user-friendly prostředí). Monitor je jen černý a nic víc, žádné logo windows nebo tak nějak. Je možný že je chyba jen s monitorem ale co dělat s jejím odstraněním abych viděl co je potřeba ještě provést? Nebo odešel HDD když nebliká jeho kontrolka?

Obrázek uživatele bejk62

problém jsem vyřešil vyndáním baterie s NB. Po dalším zapnutí NB proběhla doinstalace uživatelského prostředí a vše bylo OK, jen mi zůstala vynulovaná MAC adresa síťovky kterou jsem si vymyslel a změnil.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

mac adresu si změnit nemůžeš :D MAC adresa je hardwarově (napevno) zabudovaná v síťová kartě.. to byla spíš nějaká chybka nebo dejavu..
každopádně s takovýmto instalačním problémem jsem se ještě nesetkal.. :D

Obrázek uživatele TheALuminium

MAC adresa změnit jde. Každé síťové zařízení má svou jedinečnou MAC adresu, ale to neznamená, že se nedá změnit tak, aby navenek vypadala jinak.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

ta MAC adersa yb měla být neměnná v rámci síťovky.. je ale možné že existují fígle, nějaký externí soft, jež adresu změní, ale o tom nevím, nikdy jsem to nezkoumal.. :)

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

Zdravim vsechny "poradce". Tak abych to uvedl na pravou miru.
1) Prvni univerzalni spraveni NB je vytahnuti baterky a zase vraceni. Chudak kluk na to musel prijit sam.
2) Vynulovana MAC adresa je hardwarova chyba=vymena desky nebo u stolniho PC nova sitovka.
3) MAC adresa je sice jedinecna "zabudovana" v sitove karte a lze v tom cisle vycist VYROBCE atd., ale zaroven jde na venek zmenit, jak rikal Admin. Dnes jiz temer vsechny podporuji zmenu ve vlastnostech sitove karty v polozce "UPRESNIT". Nazev byva ruzny napr. Locally Administered Address. Ti co maji smulu si hold musi stahnout nejaky SOFT.

Timto bych poprosil autora "Tobias", aby si ponechal ty posmesky kdyz o dane problematice nic nevi.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

Zdravím všechny správce sítě.. :))

omlouvám se za šíření absolutního bludu, mé znalosti jsou omezené.. jsem bohužel jen student.. jsem si jistý, že jsi si vědom faktu, že zde "radíme" spíše ze zkušeností, než znalostí.. jedná se o bezplatné fórum..

každopádně musím přiznat, že doposud jsem žil ve faktu, že MAC adresa je něco jako výrobní číslo motoru.. očividně i to se dá přebrousit, že.. děkuji tímto za doplnění problematiky..

tímto bych poprosil všechny správce sítě, aby přestali urážet uživatele TOBiAS :) to že nevím něco (navíc tak nepodstatného), neznamená, že nevím všecko ;)


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.