Buffer overrun detected!

Prosím o radu, nainstaluju nove ovladace graficke karty ATI HD 5770 a kdyz cchi spustit hru CoD, tak mi to hodi tuto hlasku:

Buffer overrun detected!
Program: h:\games\CallofDuty\CoDUOMP.exe

Kdyz dam zpet stare ovladace vse slape jak ma, ale kvuli novejsim hram bych potreboval novy ovladac.

muze byt chyba nekde u me v PC nebo je to chyba ovladacu a mam hold smulu.

DEKUJU moc za rady.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

nové myslíš Catalyst 10.10? tak použij druhý nejnovější a počkej na 10.11, protože bychs e taky přiklonil k nějaké neshodě s ovladačem.. buffer overrun je přetečení paměti - že se tam hra prostě nevešla, nejspíš do paměti grafiky.. takže nejspíš z nového ovladače detekuje hra chybně menší velikost bufferu a vypne.. možná by se to dalo obejít nějakým cfg, ale spíš bych počítal, že se nám to nepovede, tak bych ještě chvíli vydržel na 10.9

Obrázek uživatele Jiří Moos

Ještě to uvedu na pravou míru - Buffer overrun (také buffer overflow) je přetečení zásobníku - na zásobník je uloženo více dat, než na co je zásobník připraven..

Příklad:

new Array = pole[200];

- deklaruje v Javě pole o velikosti 200 bajtů. Když je v programu chyba a programátor dovolí přímý přístup k tomuto poli - třeba, že do něj chce uložit veškerý vstup z klávesnice, může dojít k přeplnění zásobníku a k jeho přetečení. Když je dotyčný člověk, který program používá dostatečně šikovný, dokáže přetečení využít a přepíše návratové adresy registrů - dokáže se dostat kamkoli v paměti -> bezpečnostní riziko.

To jsem však lehce odbočil.. Takovou chybu může vyvolat klidně i ovladač, takže zkus nějakou lehce starší verzi - postačí i pro nové hry..

Obrázek uživatele kraby

DEKUJU moc,
problem je v tom, ze mi to dela u vsech ovldacu ATI catalyst od verze 10.5
tak nevim jestli se to v10.11 zmeni...
kazdopadne nechavam verzi 10.4 s tou to funguje, ale rad bych to do budoucna nejak poresil.
Jinak jeste upresnuji. Mam Win 7 x64

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

to je zajímavé, že by byl bug v tolika verzích..

zkoušel jsi třeba verzi pro Visty stejné bitové verze, jestli to tam dělá taky?

Obrázek uživatele kraby

tak uz zkousel a to same vereze 10.4 jde a verze 10.5 a 10.10 nejde

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

našel jsem tenhle problém dokonce i na fóru AMD, ale stjený problém mají i nVidisti, bohužel řešení jsem nikde nenašel..

já to vidím, hledal bych chybu ve hře samotné a patchoval, protože je to jediná hra, která to mnoha lidem dělá ale i na nVidiích, takže v ovladači to nebude.. spíš nové ovladače přinesly novou technologii, se kterou se hra prostě nechce smířit kvuli bugu v ní...

ni jiného mě však nenapadá..

Obrázek uživatele kraby

dekuju za info, tak nezbejva nez doufat, ze vyjde nejaky patch, prece jen je to starsi hra a moc podpory uz se asi nedocka, tak snad neco vyjde.


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.