BÍLÁ OBRAZOVKA (*VYŘEŠENO*)

Zdravím mám problém s notebookem. Pořídil jsem si HP pavilion a začala mi blbnout obrazovka. Rámo jsem šel do práce otevřel jsem ho zapl a prohlédl maily. Normálně jsem se odhlásil za svého účtu a odešel, ale když jsem došel v práci byl notebook vyplý zapl jsem ho tedy a rozsvítila se akorát bílá odrazovka. Po chvíly zazněla uvítací znělka systému windows ale obrazovka stále bílá. Zkusil jsem restartovat notebook ale to samé.nevím si rady. Když připojím ale k notebooku jiný monitor a na tvrdo jej vypnu tak se objeví na tom připojeným monitoru spustit v nouzovém režimu nebo poslední známá funkční konfigurace atd. Ale obrazovka a notebooku je stále bílá jede jen externí monitor.a notebook jde spustit jen v nouzovém režimu. A když má naskočit spořič obrazovky napíše to jen text : Spořič obrazovky nelze spustit,protože vyžaduje novější grafickou kartu,která je kompatibilní s technologií Direct 3D. Přitom do poslední aktualizace bylo vše O.K. Nechci přeinstalovávat systém protože tam mám důležité informace a kyž v nouzovém režimu chci udělat zálohu na DVD tak to napíše chybu že není možno spusti zálohování sytému. Prosím poraďte mi nevím si už rady... :(

Obrázek uživatele Michal Čížek

V nouzovém režimu šel spustit, protože byl natvrdo restartován, pokud na externim monitoru bude řádně provedeno ukončení, bude při příštím startu nabíhat normálně na tom ext. monitoru. V tomto případě, když je LCD bílé, pomůže jen servis, funkční klávesou jas zvyšovat a snižovat určo jde, ale jako častá závada je zlomený kabílek co vede ze základní desky do LCD, pak závada rozkladové elektroniky přímo v panelu LCD. Každopádně, pokud nemáš funkční díl doma a dostatek kuráže rozebrat NTB, jediné řešení je servis. Např v tomto servsu http://www.nbservis.cz/cs/reference/ , udělají diagnostiku zdarma a oznámí cenu opravy, popřípadě vrak odkoupí.

Obrázek uživatele kuba283

Hm myslím že to kabelem nebude protože když ho normálně vypnu v nouzovém režimu tak ho normalně už nezapnu pak ho zase musím natvrdo restartovat a zapnout v nouzovém režimu. Normálně když jej zapnu tak na externím monitoru začne načítat windows a když tam má naskočit obrázek windows vista a načítání a pak uživatelé na přihlášení tak externí obrazovka zhasne a je bez signálu.takže to asi nebude tím kabelem. Neměl by jste prosím nějaký jiný návrh??

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

pokud se dostaneš do nouzáku, vlez tam a odinstaluj ovladač grafiky, grafiku uplně odeber ve správci zařízení z počítače, restartuj, ze stránek výrobce (ATI -> www.nvidia.com) stáhni ovladače dané grafiky pro daný systém a nainstaluj, restartuj..

tedy pokud odebrání pomůže, ale vypadá to, že při aktualizaci se něco semlelo kolem ovladače grafiky.. pokud ne, v nouzáku bych se pokusil odinstalovat nainstalované aktualizace a obnovit stav systému..

Obrázek uživatele kuba283

Jo dobrá děkuji zkusím to a pak dám vědět jestli to pomohlo a děkuju ti moc za pomoc

Obrázek uživatele Michal Čížek

To se mi nezdá, že je to aktualizací, Pokud na LCD je bílo už ve chvíli startu BIOSu. Když se dostaneš do BIOSu na exter monit. a dáš nastavení monitoru, jako primární externí i tak se to při normál startu nedostane dál jak k výběru uživatele?

Obrázek uživatele kuba283

Ano nic se nestane zazní uvítací znělka ale je stále bílý monitor a externí monitor je bez signálu nevím co s tím už je.Dnes jsem se díval na ovládací panely, individuální nastavení, nastavení zobrazení, monitor. A když jsem zkoušel změnit rozlišení tak se nezměnilo a zůstalo na 800x600 pixelů. i když jsem to dal potvrdit a ok tak to zůstalo tak. Pak jsem rozklikl upřesnit nastavení pak vyskočí okno (výchozí monitor)a -vlastnosti. V okně jsou informace o adaptéru ale vše je buď nedostupné a nebo není k dispozici. A když se podívám na záložku monitor tak je vše neaktivní a když chci změnit nastavení monitoru tak jde jen: Použít výchozí nastavení hardwaru nic jiného.nevím co s tím opravdu jsem v koncích budu vděčný za každou radu.

Obrázek uživatele Michal Čížek

v nouzáku rozlišení myslím nezměníš, proto je to nouzový režim, jsou spuštěny pouze základní prvky pro chod NTB. Když se legálně ukončí winy a pak zapneš znova, najede to jen k přihlašování a ext monitor pak teda zhasně? Jestli zhasne, zkus Fn+F? klávesama externí monitor přepnout jestli se rozsvítí. Stím LCD panelem, určo nic nebude, ale bude něco s chipsetem.

Obrázek uživatele kuba283

no tak jsem se ptal kamose a ten nevi taky. No kdyz zapnu ntb tak začne načítat a než tam naskocí načítání Windowsu a po nic prihlašování na uivatele tak zhasne externí monitor. Ale když zhasne ten externí monitor tak zhasne i monitor na ntb ale za chvilku se zase rozne ale bíle.Takže když zhasne monitor z ntb tak zhasne i externí monitor. A když se zase rozsvítí bíle na noebooku tak ten externí už zůstane bez signálu a nejede

Obrázek uživatele kuba283

Tak teď jsem ho zkoušel znuvu zapnout a aji jsem se přihlásil na účet ale nějak nefungovala obrazovka byla stále bílá a externí monitor byl bez signálu. Nemohlo by to být nějakou tou aktualizaci nebo ovladačem té grafické karty??

Obrázek uživatele Michal Čížek

pokud LCD je bílé a externí vyplý, zkus použít ty funkční tlačítka jak jsem psal, je to Fn+ nějaká F1-F12 nevím jak je to na HP, musí tam být obrázek obrazovky tak tu a mělo by se ti to přepnout na externí monitor. Pokud se ti to povede, dej bod obnovy v čase, ale stejně si myslím, že pokud je LCD bílé už od startu BIOSu, bude problém s hardware a ne software.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

samozřejmě vypadá to spíše na vadu hardwaru - samotného čipu karty, nebo čipsetu v případě karty integrované.. ale to je ta méně příjemná varianta, proto ji nechci vytahovat hned zpočátku, nejprve, když už nic, pokusit se přeinstalovat systém na naformátovaný disk.. to je to, co v servise stejně udělají, když grafiku/základní desku vymění..

Obrázek uživatele kuba283

Zdravím dneska jsem tedy se ještě chvíly vrtal v ntb a konečně jsem se přihlasil na účet.Na ntb je stále bílá obrazovka ale na externím monitoru jede. Teď když jsem psal příspěvek tak mi ale zase z ničeho nic zhasl i externí monitor a najednou se vypl i notebook. Takže externí monitor jede normálně ale na ntb je stále bílá. Někdy se externí monitor vypne a je bez signálu a najednou se v zápětí po monitoru vypne i ntb nevíte co by to mohlo být??

Obrázek uživatele Michal Čížek

to bych právě přisuzoval vadě čipu, už jen ze zkušenosti, že je bílé LCD a to že se vypíná může být jen ochranný prvek NTB při zvětšeném odběru.

Obrázek uživatele kuba283

Tak jsem tu zase vypnul se mi zase externí monitor a následně i ntb jak jsem ale už psal. Ale když jsem zpnul ntb tak naskočila i obrzovka na ntb a jede jediný problém je ten že se ntb asi po 5 až10 minutách sám od sebe vypne. Proto jsem se ještě chtěl zeptat jestli to nemůže být tím že se přehřeje a nebo jestli to není nějaký troják ntb sice není moc zahřátý mám ho na podložce takže je tam dostatečný přísun vzduchu ale nevím napadla mě tato možnost. napište mi prosím co si myslíte že to je díky

Obrázek uživatele Michal Čížek

to se mi vůbec nelíbí, nainstaluj si http://www.pcporadenstvi.cz/everest-home-edition a at při funkčním LCD, nebo externím sleduj teploty, stejně si myslím, že ten čípek je pokaženej. Měl jsi NTB kompletně rozebranej, myslím tím i sundané chlazení z procesoru? Pokud ano, měl by jsi tam nanést novou teplovodivou pastu, může to být příčina vypínání, pokud příčina není ten čip.
Jak to vypadalo předtím? Byla bílá obrazovka už od startu NTB? Můžeš zkusit nechat NTB naběhnout a nechat nepřihlášený, jestli se také vypne, nechat NTB najetý jen do BIOSu a jestli se také vypne, je to hardware. Myslím, že anomálie bílého LCD se znovu projeví.

Obrázek uživatele kuba283

zdravím byl jsem teď pořád v práci. Takže ntb se nastartuje normálně. asitak 4 krát z 10 zapnutí je bílá obrazovka. ale po nběhnutí všeho máčknu entr aby jsem se přihlásil na svůj účet a párkrát obrazovka na ntb problikne a normálně zapne.ntb jsem měl rozebraný a vyyčistil ho respektive vyfoukal od prachu.No nevím uvidím dnes co bude dělat ale zkusím to z tou teplotou ji sledovat a uvidím pak napíšu výsledky pozorování.

Obrázek uživatele kuba283

takže stáhl jse ten program a koukal jsem na to je to paráda a teplota co mi ukázal je od 80 do 90 stupňů.Chlazení bude ale dobré prože vždycky když se zvyšovala teplota tak sepl větrák a hned klesala.Myslím siže by to chtělo tu pastu jak jsem četl nevíte kolik asi tak může stát vyměnil by jsem ji. Vždy když stoupla teplota k devadesáti tak začla blikat obrazovka na ntb a zhasínala nebo tedy svítila bíle ale po chvilce když teplota kleska trošičku tak se zase rozběhla. Teď jsem byl nucenej zapnout zase externí monitor začala zesa blikat obrazovka na ntb a už se nerozběhla svítí jen bíle.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

tak tady se nám grafika blázní z přehřátí..

nová pasta (Ac MX-3) stojí kolem 200 korun, vyměníš si ji sám.. je potřeba očistit důkladně, technickým benzinem, čipy i stykové plochy chladiče, pak naneseš bobeček 5mm do prostředka čipu (každého, na který chladič dosedá) a přiložením chladiče vše roztlačíš.. pak už s ním nesmíš hnout..

Obrázek uživatele Anonymní uživatel

zdravím tak už mi to jede děkuji za pomoc bylo to tou grafikou