asociace pripon-VISTA

Ahoj potreboval bych poradit: potreboval jsem rychle spustit pythonsky skript a protoze jsem nemel nainstalovany python spustil jsem ho pomoci portable pythonu z flash disku...potom jsem si stahl regulerni python,nainstaloval a chtel otevirat skripty pomoci neho....jenze se mi po vyhledani presne cesty v menu Otevrit v programu neobjevi zastupce python.exe pomoci nehoz to potrebuju otvirat....kdyz je flash disk v PC objevi se python.exe ale prave verze z flashky...
nevim co s tim... Predem diky za rady

Obrázek uživatele tatik

Zkuste například Total Commander --- soubory --- asociovat s tam najděte příponu, kterou potřebujete editovat a editujte ji.

Obrázek uživatele TheALuminium

Nevím jestli to má i Vista, ale Seven mají funkci "Default Programs" česky přeloženo "Výchozí programy" tam si zvolíte příponu a zvolíte jakým programem se bude spouštět. Nebo se to dá ssamozřejmě jednoduše kliknout pravým tlačítkem myši na soubor, dát vlastnosti a tam vybrat čím se bude daný soubor otevírat.

Obrázek uživatele 17martin

dik za rady,ale zrejme to neni to, co opravdu potrebuju...
problem je v tom,ze pokud si najdu cestu k python.exe na disku, v menu "otevrit v programu", kliknu na ni,tak se mi v okne presto neobjevi...to je zpusobeno zrejme tim, ze stejne se jmenuje (tedy python.exe) i soubor na flash disku.
Pokud je flash disk v pocitaci tak v menu "otevrit v programu" python.exe JE(ten flashkovy),jakmile je pryc python.exe zmizi a ten z disku tam za zadnou cenu nechce (zrejme konflikt v nazvech nebo???) nejake rady?..diky moc :lol:

Obrázek uživatele tatik

Ano, je to logické. Přípona je asociována s nějakým souborem včetně cesty. Vy tu cestu musíte změnit. Zkoušel jste ten Total commander?

Obrázek uživatele 17martin

Zatim nee,zkusim dik :lol:


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.