Aktivace WinXP

Přeinstaloval jsem systém oem winxp sp3 na stejný počítač, který prošel menší modernizací (nový disk, grafika, paměť).Mboard je stejný, ostatní taky. Našel jsem zmínky o nemožnosti provést novou aktivaci v případě změny hw. Jak to ta procedura pozná? Co se s tím dá udělat? Dá se to nějak "přijatelně" obejít?
díky za radu
Petr

Obrázek uživatele Jiří Moos

Rozhodně bych to vyzkoušel, nic se vám nemůže stát, buď Microsoft tu licenci vezme nebo ne.. Osobně si myslím, že vám to půjde bez problému.. Tuším, že jsem to již zkoušel a šlo to, ruku do ohně za to ale nedám. Vyzkoušej a napiš..

Obrázek uživatele Peca

Licence OEM by měla být vázána k zakoupenému hardwaru a u Win XP byla myslím vázána k zákl. desce, takže bys měl aktivací bezproblému projít. Kdyby to nešlo, tak prvním krokem by pak bylo kontaktovat podporu Microsoftu a seznámit je se situací.
Podle mě to půjde v poho. Třeba u takových Vist nám to šlo i po výměně základky, procesoru, grafiky a pamětí.

Obrázek uživatele Tomáš Bohuněk

instaloval jsem W XP Home SP2 na 3 kompletně jiné počítače (ne souběžně, ale postupně, jak se měnil hardware - desky) a vždy bezproblému.. když ti to nepůjde, což u mě byl případ 20té aktivace v jeden den, tak se dovoláš na podoru, kde se tě automat zeptá, zda je to instalováno na počítač, kde už systém byl, zmáčkneš 1 jako ano a už ti to fakčí..


Poslat nový komentář
Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
CAPTCHA
Toto je spamová ochrana. Prosím věnujte ji plnou pozornost.